باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

از داشت تا برداشت محصول پرطرفدار گوجه فرنگی در جنوب کرمان

جنوب کرمان با آب و هوای متبوع، به عنوان یکی از اصلی‌ترین تولید کنندگان گوجه فرنگی کشور است که مزارع زیادی زیر کشت این محصول پر طرفدار می‌رود.

به گفته مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان ؛ پیش‌بینی می‌شود بالغ بر ۳۳۴ هزار تن محصول گوجه فرنگی تولید و به بازار‌های هدف داخلی و خارجی عرضه گردد.

گوجه فرنگی یکی از محصولات مورد علاقه ما ایرانیان است که دارای خواص و مزایای بسیار مناسبی برای بدن بوده و سرشار از ویتامین‌های مختلف بوده و از ارزش غذایی بالایی هم برخوردار است؛ این محصول پر مصرف در کشور است که علاوه بر مصرف به صورت خام در صنایع مختلف برای از جمله سس، رب و صنایع دیگری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جنوب استان کرمان به دلیل تنوع گیاهی و آب و هوایی ظرفیت زیاد و بسیار چشمگیری برای تولید انواع محصولات کشاورزی داشته و وجود بافت‌های متنوع جغرافیایی با امکان کشت و برداشت انواع محصولات کشاورزی این منطقه را به یکی از قطب‌های کشاورزی کشور تبدیل کرده است.

جنوب کرمان با آب و هوای متبوع، به عنوان یکی از اصلی‌ترین تولید کنندگان گوجه فرنگی کشور است که مزارع زیادی زیر کشت این محصول پر طرفدار می‌رود.

جنوب کرمان یکی از اصلی‌ترین تولید کنندگان گوجه فرنگی کشور

بخش کشاورزی سهم قابل توجهی از اشتغال جنوب استان کرمان را به خود اختصاص داده و محصولات کشاورزی این منطقه علاوه بر تامین نیاز استان به سایر استان‌ها و دیگر کشور‌ها بویژه کشور‌های حوزه خلیج فارس نیز صادر می‌شود.

رضا یونس زاده گفت: در راستای سیاست‌ها و برنامه‌های ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی، به منظور ساماندهی تولید محصولات اساسی از جمله گوجه فرنگی، کشت تولید بهاره این محصول از اول آذر ماه در مزارع جنوب کرمان آغاز می‌شود. 

وی با اشاره به عملیات برداشت گوجه در منطقه بیان داشت: برداشت از مزارع شهرستان منوجان (تولید زمستانه) در بهمن ماه آغاز و برابر تقویم زراعی کشت، فرایند برداشت و عرضه محصول در جنوب کرمان به ترتیب از شهرستان‌های منوجان شروع و پس از آن در شهرستان‌های قلعه گنج، کهنوج، جازموریان، رودبار جنوب، عنبراباد، فاریاب و جیرفت تا اواخر خرداد ماه ادامه خواهد داشت.

 مدیر زراعت جهاد کشاورزی جنوب کرمان با اشاره به اینکه برداشت تولید بهاره محصول گوجه فرنگی تولیدی از فروردین سال آینده آغاز می‌شود گفت: در سال زراعی ۱۴۰۲ به میزان ۸ هزار و ۷۰۰ هکتار با پیش بینی تولیدی بالغ بر ۳۳۴ هزار تن گوجه فرنگی تولید زمستانه و بهاره برنامه ریزی صورت گرفته است. 

جنوب کرمان یکی از اصلی‌ترین تولید کنندگان گوجه فرنگی کشور

وی گفت: برابر تلاش و مشارکت کشاورزان در جهت افزایش عملکرد و تولید محصول سالم گام‌های موثری نظیر پوشش بیش از ۹۵ درصد مزارع به آبیاری تحت فشار، مالچ پلاستیکی کف پوش و تغذیه مناسب انجام شده است.

یونس زاده گفت: محصولات تولیدی علاوه بر تامین نیاز بازار داخلی، به بازار‌های هدف خارجی عرضه می‌گردد. 

وی در ادامه به بحث اختلاف قیمت گوجه فرنگی از سر مزرعه تا رسیدن به دست مصرف کننده واقعی نیز اظهار داشت، متاسفانه واسطه گران در تعیین قیمت نقش تأثیرگذاری دارند.

وی با بیان این که سال گذشته ۸ هزار هکتار گوجه فرنگی در جنوب کرمان کشت شد گفت: پارسال با تولیدی بالغ بر ۳۱۹ هزار تن گوجه فرنگی روانه بازار شد.

یونس زاده استفاده از ارقام مقاوم و سازگار با منطقه، تهیه بذر از فروشگاه‌ها و شرکت‌های معتبر در زمان کاشت، تجهیز مزارع به سیستم آبیاری تحت فشار، تاکید بر تغذیه مناسب با استفاده از کود‌های آلی و حیوانی، تغذیه تکمیلی با استفاده از ریزمغذی‌ها و کود‌های ماکروی محلول به صورت کودآبیاری را در تولید محصول گوجه فرنگی مهم و ضروری دانست.

جنوب کرمان یکی از اصلی‌ترین تولید کنندگان گوجه فرنگی کشور

یونس زاده با اشاره به اینکه میانگین تولید در هر هکتار ۳۸۵۰۰ کیلوگرم می‌باشد تصریح کرد: برای بیش از ۳ هزار نفر اشتغالزایی مستقیم در جنوب کرمان صورت گرفته است.

 وی گفت: مهمترین ارقام کشت شده در منطقه شامل بریویو، برنتا، باسیمو، سانسید، ۸۳۲۰ و … است.

وی نوسانات بازار در قیمت محصول و ریسک کاشت و تولید محصول در هر سال زراعی با توجه به نوسانات قیمتی را از مشکلات اصلی در این منطقه برشمرد.

برداشت گوجه بهاره از فروردین ماه لغایت خرداد ماه ادامه دارد.

رضا ملایی یکی از کشاورزان جنوب کرمان گفت: از سال ۹۲ در کشت گوجه فرنگی فعالیت دارم که هم اکنون ۷ هکتار گوجه فرنگی کشت کرده ام.

ملایی با اشاره به اینکه در حال حاضر از این سطح زیر کشت در هر هکتار حدود ۷۰ تن محصول نیز برداشت میکنم افزود: هم اکنون برای دو نفر به صورت دائم و چهل نفر در مرحله‌ی کشت و برداشت بصورت روزانه اشتغالزایی ایجاد کرده ام.

وی گفت: هم اکنون محصول خود را به استان‌های تهران، گرگان و سیستان و بلوچستان نیز ارسال میکنم.

دادن کود‌های شیمیایی به قیمت یارانه‌ای از درخواست‌های این کشاورز از مسئولان جهاد کشاورزی است.

وی گفت: دلال در این شهرستان بدون هیچ هزینه‌ای سود عمده را می‌برد که اگر واسطه حذف شود خوب است.

ملایی با اشاره به اینکه بالا بودن قیمت بذر و کمبود آن از مشکلات اصلی در زمینه کشت و برداشت گوجه فرنگی است خاطرنشان کرد: در فصل برداشت نیز نبود کارخانه سبد و کمبود ماشین سنگین باعث بالا رفتن کرایه‌ها نیز می‌شود.

وی بیان کرد:  ادوات کشاورزی در این منطقه به میزان نیاز نیز وجود نداردو در حال حاضر سردخانه برای نگهداری محصول خود نیز نداریم و علاوه بر این هم اکنون مشکل کمبود آب هم در این منطقه نیز وجود دارد.

وی گفت: اگر مسئولان به مشکلات باغداران و کشاورزی رسیدگی کنند تولید محصولات زراعی و باغی در این شهرستان افزایش پیدا کرده و باعث اشتغال زایی بیشتر خواهیم بود.

مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان کرمان نیز در این زمینه گفت: تولید گوجه فرنگی در استان ۱۱۴۸۱ تن می‌باشد که به طور میانگین ۱۸ کیلو گرم در هر متر مربع نیز گوجه فرنگی از مزارع استان کرمان نیز برداشت می‌شود.

آهنگری با اشاره به اینکه در سال زراعی امسال با توجه به اینکه کشت گوجه فرنگی به دو صورت بهاره و پاییزه نیز انجام می‌شود اظهار کرد: برداشت گوجه فرنگی تا اواخر تابستان نیز ادامه دارد.

وی با بیان اینکه ۶۴ هکتار سطح زیر کشت گوجه فرنگی در استان است خاطرنشان کرد: سطح زیر کشت گوجه فرنگی در استان نسبت به سال گذشته افزایشی نداشته است.

آهنگری بیان کرد:    ۸۵۰۰ تن گوجه فرنگی به کشور‌های حاشیه خلیج فارس نیز صادر می‌شود.


گزارش از فریناز حسینجانی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۹:۲۳ ۲۶ اسفند ۱۴۰۲
عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۴ ۲۵ اسفند ۱۴۰۲
فقط از سم و کود شیمیایی عمل میاد وفقط باعث مریضیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۹ ۲۵ اسفند ۱۴۰۲
تمام محصولات جنوب کرمان فراتر از نیاز کشور داره تولید میشه صادر هم نمیشه رو دست کشاورز می‌مونه یا با قیمت مفت باید بده دلال یا میدن گاو و گوسفندا!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۹ ۲۵ اسفند ۱۴۰۲
خدارو شکر عالی دستشون درد نکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۷ ۲۵ اسفند ۱۴۰۲
آب نداربد بعد تبلیغ گوجه فرنگی می کنید عجب آدم هایی .... هستید شما ، همین شماها بورس رو به این روز انداختید ، بیسواد و ظالم تر از دولت رئیسی در تاریح بشر کم بوده است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۰ ۲۵ اسفند ۱۴۰۲
در کم آب ترین مناطق ایران، آب برترین محصولات کشت میشه. به این میگن مدیریت آگاهانه منابع آب!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۱ ۲۵ اسفند ۱۴۰۲
اکثر مردم باخوردن گوجه فرنگی، به بیماری حساسیت دچار شدند؟!؟ دربذر آن چه تغییراتی دادند تامردم رامریض کنند؟؟
لطفا نظام پزشکی باسواد، این موضوع مهم رابررسی کند؟!؟
آخرین اخبار