تحلیلگر آمریکایی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

به نظر نمی‌رسد آمریکا به دنبال تنبیه اسرائیل باشد

یک کارشناس آمریکایی معتقد است ادامه کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل نشان می‌دهد واشنگتن هیچ قصدی برای تنبیه این رژیم ندارد.

۵ ماه از جنگ در غزه می‌گذرد و آمریکا اصلی‌ترین طرفی است که از ابتدای جنگ تسلیحات، مورد نیاز اسرائیل را تأمین کرده است. واشنگتن همچنین تمامی قطعنامه‌های مربوط به توقف جنگ در غزه را وتو کرده و مانع پایان جنگ می‌شود.

از آغاز جنگ غزه، واشنگتن از ارسال ۲ محموله کمک نظامی به اسرائیل به طور رسمی رسانه‌ای کرده است که بسته نخست نظامی به ارزش ۱۰۶ میلیون دلار که شامل گلوله‌های تانک به اسرائیل ارسال شده و دومی به ارزش ۱۴۷.۵ میلیون دلار که شامل قطعات ساخت موشک با کالیبر ۱۵۵ میلیمتری به اراضی اشغالی اعلام شده است.

 حال باشگاه خبرنگاران جوان برای بررسی بیشتر این موضوع مصاحبه‌ای ترتیب داده با فیلیس بنیس، تحلیلگر و نویسنده آمریکایی که مشروح آن در ذیل از نظرتان می‌گذرد.

-در حالی که نزدیک به پنج ماه از حمله اسرائیل به غزه می‌گذرد، شما روند جنگ را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

فیلیس بنیس: در روز‌های گذشته برای اولین بار در هفته‌های پیشین، امید‌ها برای آتش بس در غزه افزایش یافته بود. لشکرکشی بی امان اسرائیل به مدت پنج ماه در پاسخ به حمله غافلگیرانه حماس در ماه اکتبر نوار غزه را ویران کرده است. زمان برای توقف خشونت، آزادی گروگان ها و گفتگو‌هایی که به آتش بس می‌انجامد، بسیار گذشته است.

قوی‌ترین پیام تا به امروز از سوی مقامات آمریکایی روز یکشنبه از طریق معاون رئیس جمهور کامالا هریس منتشر شد که از حماس خواست با توافق آتش بس موافقت کند. هریس با یادآوری فاجعه کمک‌های غذایی، از اسرائیل نیز خواست تا برای تامین امنیت ارسال کمک‌ها به غزه، جایی که مردم بی گناه از یک "فاجعه انسانی" رنج می‌برند، اقدامات بیشتری انجام دهد.

«مردم غزه از گرسنگی می‌میرند. شرایط غیرانسانی است و انسانیت مشترک ما را وادار به اقدام می‌کند.» «دولت اسرائیل باید برای افزایش قابل توجه جریان کمک‌ها تلاش بیشتری انجام دهد. بهانه‌ای نیست. " این ادعایی بود که هریس ظاهرا در سخنرانی خود عنوان کرد.

اما نظرسنجی‌های عمومی نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها به طور فزاینده‌ای بر این باورند که اسرائیل بیش از حد پیش رفته و حمایت از رویکرد دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در حال کاهش است. ایالات متحده، نزدیکترین متحد اسرائیل، سه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را که خواستار آتش‌بس بودند وتو کرد و گفت که قطعنامه‌ای در مذاکرات برای آزادی گروگان‌های باقی‌مانده تداخل خواهد داشت. مقامات آمریکایی هر دو طرف را تحت فشار قرار داده اند تا با آتش بس فوری شش هفته‌ای موافقت کنند و گفته اند که اسرائیل با یک توافق چارچوبی موافق است.

بایدن گفت که با وجود این حادثه در مرکز کمک‌های غذایی به توافق امیدوار است. واشنگتن با میانجی‌های مصری و قطری برای کاهش تلفات غیرنظامیان و آتش بس همکاری کرده است. هیئتی از حماس در آخر هفته برای گفتگو وارد قاهره شد. مذاکره کنندگان امیدوارند که آتش بس تا زمانی که ماه مبارک رمضان، در روز‌های آینده آغاز شود، رقم بخورد.

در حالی که این جدول زمانی ممکن است دست نیافتنی باشد، آتش بس باید به زودی اتفاق بیفتد. اکثر کشته شدگان فلسطینی غیرنظامی بوده اند و اکثر کشته شدگان غزه زن و کودک بوده اند. چنین قتل‌های بی رویه باید محکوم شود. مناطق وسیعی از غزه به زمین بایر تبدیل شده و اکثر فلسطینی‌ها در آنجا بی خانمان شده اند. در حالی که جنگ غزه به ماه ششم نزدیک می‌شود، باید تمام تلاش‌ها برای پایان دادن به رنج بسیاری از افراد انجام شود.

-شما رویکرد سیاسی آمریکا در مواجهه با این نسل‌کشی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ 

فیلیس بنیس: در بیانیه دیگری یکی از مقامات ارشد دولت بایدن مدعی شد که اسرائیل "اساسا" پیشنهادی برای توقف موقت درگیری‌ها را پذیرفته است. اما تا ۴ مارس، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و مدیر موساد او همچنان از اعزام هیئتی به قاهره، جایی که مذاکرات با حماس در جریان بود، خودداری می‌کردند.

از طرفی هم اشتیاق دولت بایدن برای ادعای پیروزی در جست‌وجوی نوعی آتش‌بس موقت نشان می‌دهد که چقدر داغ فشار فزاینده جهانی و داخلی را احساس می‌کند که خواستار آتش‌بس فوری، پایان دادن به نسل‌کشی اسرائیل هستند. کاهش تنش جدید علیه رفح مملو از پناهجویان و پایان محاصره غزه و ارائه فوری بدون مانع سطوح عظیم کمک‌های بشردوستانه از خواسته‌های جامعه جهانی است.

علیرغم امید‌های بیهوده واشنگتن به ۴ مارس و هدف غیررسمی آتش بس تا آغاز ماه مبارک رمضان در ۱۰ مارس، این توافق همچنان مبهم باقی مانده است. گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از آن است که بایدن به رهبران قطر و مصر می‌گوید که بر اسرائیل فشار آورند تا با آتش بس و مبادله اسرا موافقت کند. اما این ادعا‌ها در مقابل ادامه کمک‌های نظامی واشنگتن به اسرائیل و نیز سکوت در برابر این وحشی گری خیلی وقت است رنگ باخته است.

قطعنامه‌ای که الجزایر به نمایندگی از گروه عرب وتو کرد، خواستار آتش‌بس فوری بشردوستانه شد و تمامی حملات علیه غیرنظامیان را محکوم کرد. این بیانیه به طور خاص «آوارگی اجباری غیرنظامیان فلسطینی از جمله زنان و کودکان» را رد کرد و بدون قید و شرط خواستار دسترسی بشردوستانه بدون مانع به غزه و «ارائه فوری، مستمر و کافی کمک‌های بشردوستانه در مقیاس زیاد» شد.

به طور قابل توجهی، این متن به دستور ماه ژانویه دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) اشاره می‌کند که اسرائیل را به طور قابل قبولی در حال ارتکاب نسل‌کشی یا آماده‌سازی برای ارتکاب نسل‌کشی در غزه می‌داند و مجموعه‌ای از اقدامات موقت را اعمال می‌کند که اسرائیل را ملزم می‌کند تا اقدامات خود را متوقف کند.

همانطور که پولیتیکو گزارش داد نباید هیچ کس متعجب شود که «دولت بایدن قصد ندارد اسرائیل را در صورت آغاز عملیات نظامی در رفح بدون اطمینان از امنیت غیرنظامیان مجازات کند»، علیرغم ادعای اینکه خواهان طرحی معتبر برای تضمین امنیت فلسطین است. هیچ کس در دولت بایدن حتی به تحمیل پیامد‌هایی برای رد دائم درخواست‌های احمقانه برای خویشتن داری توسط اسرائیل اشاره نکرده است - مانند شرطی کردن کمک‌ها به استاندارد‌های حقوق بشر (طبق قوانین ایالات متحده) یا قطع کامل کمک‌های نظامی ایالات متحده. این چیزی است که فشار واقعی به نظر می‌رسد.

تصویر دقیق‌تر از رویکرد واشنگتن به جنگ اسرائیل علیه غزه، ادامه خط لوله تسلیحاتی ایالات متحده برای مؤثرتر، کارآمدتر و مرگبارتر کردن حمله مرگبار اسرائیل به غزه است.

بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، دولت بایدن در حال آماده شدن برای ارسال بمب‌ها و سایر سلاح‌ها به اسرائیل است که به زرادخانه نظامی آن اضافه می‌شود، حتی در شرایطی که ایالات متحده برای آتش‌بس در غزه تلاش می‌کند. تسلیحاتی که ایالات متحده قصد دارد به ارتش اسرائیل تحویل دهد شامل بمب‌های MK-۸۲، مهمات حمله مستقیم مشترک KMU-۵۷۲ و فیوز‌های بمب FMU-۱۳۹ به ارزش ده‌ها میلیون دلار است. بیش از حد محتمل است که دولت برای ارسال تسلیحات بدون اتکا به تایید کنگره، مانند حداقل دو بار پیشین در دسامبر گذشته، این بار هم کنگره را دور بزند.

قطعنامه پیشنهادی واشنگتن در شورای امنیت سازمان ملل هر چه که باشد و احتمالاً توافق آتش بس موقت احتمالی نیز باشد، سخنان جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی همچنان به عنوان بازتابی بهتر از سیاست دولت بایدن طنین انداز می‌شود: «ما به ادامه راه خود ادامه می‌دهیم. از اسرائیل حمایت کنید... و ما همچنان می‌خواهیم مطمئن شویم که آن‌ها ابزار‌ها و توانایی‌های لازم برای انجام این کار را دارند.»

فیلیس بنیس عضو موسسه مطالعات سیاست و مشاور بین المللی صدای یهودی برای صلح در آمریکاست. کتاب‌های او شامل درک منازعه فلسطین و اسرائیل است معروفترین کتاب او با عنوان "یک آغازگر" منتشر شده است.

برچسب ها: غزه ، آمریکا ، اسرائیل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۳ ۱۹ اسفند ۱۴۰۲
نقدا که اسراییل نگهبان پارکینگ بمبهای اتمی آمریکاست
Iran (Islamic Republic of)
محمودزاده
۰۹:۱۵ ۱۹ اسفند ۱۴۰۲
امریکا کوچکتر از ان است که بخواهد به اسراییل بگوید بالا چشمت ابروست نمونه بارز ان هم کلینتون دمکرات بود که به اسراییل فشار اورد رابین و عرفات را اشتی داد هم زمان اصلاح طلبان امروزه که منتقد مرحوم هاشمی بودن وی را شماتت می کردن که کار تمام است علی ماندن و حوضش که ناگهان تیر غیب الهی از استین یک یهودی افراطی بنام ایگال امیر بیرون امد و تمام افتخارات دوران ریاست جمهوری او را بر باد فنا داد و او نشست و مثل ماست تماشا کرد
آخرین اخبار