خطر فرونشست زمین در زنجان وجود دارد

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان زنجان گفت: با برداشت‌های اضافی از منابع آب‌های زیرزمینی سالانه‌ ۱.۵ متر از سطح آب دشت‌های ابهر، خرمدره و سلطانیه افت پیدا می‌کند که ادامه این روند می‌تواند فرونشست زمین را در این مناطق ایجاد کند.

جعفر بیات روز چهارشنبه در کارگاه آموزشی مدیریت جامع حوزه آبخیز با بیان اینکه هم اکنون سد تهم زنجان ۲۰ درصد آب دارد گفت: سدهای تالوار و کینه‌ورس نیز تقریبا از آب خالی است.

وی با بیان اینکه در زمان حاضر به دلیل محدودیت منابع آبی، آب مورد نیاز شهروندان‌ زنجان از منابع زیرزمینی و چاه‌ها تامین می شود اظهار داشت: خوشبختانه برنامه ریزان کلان کشوری در طرح های مختلف خود به آبخیزداری توجه ویژه ای کرده اند.

این مسوول با بیان اینکه وجود چاه‌های غیرمجاز آب نیز مشکلاتی را ایجاد کرده است گفت: هم اکنون ۲۰ هزار حلقه‌ چاه آب در استان وجود دارد که ۵۰ درصد آنها غیرمجاز است.

بیات به مشکلات کنونی زیست محیطی و وجود گرد و غبار در دشت سلطانیه اشاره کرد و افزود: با اقدامات انجام شده‌ یک هزار و ۳۰۰ هکتار از چمن اطراف گنبد سلطانیه قرق شده که راهکاری اساسی در کاهش ریزگردها بوده است.

وی اضافه کرد: طبق، برنامه ریزی انجام شده مطالعات تامین آب چمن گنبد سلطانیه نیز در حال انجام است و حقابه های محیط زیستی برای این چمن تعیین و تعریف خواهد شد.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان زنجان خاطرنشان کرد: آبخیز زنجانروز نیز در راستای مدیریت جامع این حوزه از سوی مشاور در حال انجام است.

وی یادآور شد: پروژه‌های آبخیزداری در جلوگیری از فرسایش خاک و خسارت سیل تاثیرگذار هستند و همواره باید نگاه ویژه ای به این بخش داشته باشیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.