توزیع روزانه ۵ هزارتن گوشت سفید و قرمز بسته بندی در سطح کشور

معاون وزیر جهاد از توزیع روزانه ۵ هزارتن گوشت سفید و قرمز بسته بندی در سطح کشور خبر داد.

مجتبی نوروزی رئیس سازمان دامپزشکی در جریان بازدید از مجتمع بسته بندی مواد پروتئینی گفت: صنعت تولید فرآورده های دام و طیور کشور ما صنعتی وابسته است به طوریکه سالانه ۱۲ تا ۱۳میلیون تن واردات نهاده‌های دام و طیور داریم که براین اساس ۱۸.۵ میلیارد دلار ارز ۲۸  هزار و ۵۰۰ تومانی صرف واردات می شود.

به گفته او، اولویت دولت تامین مرغ کامل با قیمت مناسب برای تنظیم بازار داخلی کشور است تا یارانه پرداختی به دست مصرف کننده برسد.

نوروزی ادامه داد:  صنعت بسته بندی مواد پروتئینی در صورتی که برنامه ای برای توسعه برند دارد باید به سمت تشکیل زنجیره پیش رفته و با پرواربندی ها، مرغداری‌ها، آبزی پروری ها از ابتدای زنجیره تامین هماهنگ شود، چراکه امکان عرضه مرغ تولیدی با استفاده از نهاده دولتی خارج از شمول قیمت گذاری وجود ندارد.

رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه ابزار کنترل قیمت در بازار باید صادرات باشد، افزود: وزارت جهاد کشاورزی به دنبال حمایت و راه اندازی واقعی تشکل هاست و در این زمینه تجربه موفقی در تولید، تنظیم بازار و صادرات تخم مرغ با مدیریت اتحادیه تخصصی این حوزه داشته است.

او ادامه داد: زنجیره‌های ارزش از حمایت بیشتر وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی برخوردار می‌شوند و تاکنون ۵ تا ۶ زنجیره ارزش در حوزه طیور در کشور راه‌اندازی شده است و این رقم باید افزایش یابد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه آینده صنعت طیور متعلق به زنجیره‌هاست، افزود: این زنجیره‌ها به لحاظ بهداشتی، فنی و کارشناسی در دنیا دارای مزیت هستند.

نوروزی از صادرات مرغ در آینده خبر داد و گفت: در حال حاضر ماهانه حدود ۱۵۰ میلیون قطعه در کشور جوجه‌ریزی می‌شود و تولید گوشت مرغ به بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن در سال رسیده است.

معاون وزیر جهاد گفت: بنابر آمار تاکنون ۸۹۶ مرکز بسته بندی وجود دارد که روزانه ۵ هزارتن گوشت قرمز و مرغ و آبزی بسته بندی در سطح کشور توسط این واحدها عرضه می شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۲ ۳۰ بهمن ۱۴۰۲
ای کاش این 18/5میلیارد را در بازار آزاد می فروختند و در حمایت از بخش دامپروری کشور چه صنعتی و چه سنتی و چه تولید کننده و همچنین مصرف کننده هزینه می کردند.در کشور چرا حمایت کمتری از پرورش دهندگان دام سبک و سنگین می شود با وجود اینکه این دو وابستگی خیلی کمی با توجه به نحوه تغذیه شان به خارج و وارد کردن نهاده دارند و در جهت حمایت از تولید شیر باید دولت شیر رایگان به خانواده ها اختصاص دهد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۰ ۳۰ بهمن ۱۴۰۲
اگر دولت مردان به جای حمایت بیش از حد از واحد های پرورش مرغ گوشتی که 100%وابسته به ورود نهاده از خارج و ارزبری می باشد با حمایت 50% از واحدهای پرورش گاو و گوسفند مخصوصا سنتی و در روستا ها اقدام می ردند هم تولید ایدار و اشتغال در کشور و روستا ها ایجاد می شد و هم از خروج ارز از کشور با توجه به اینکه تقریبا 100% خوراک مصرفی دام سبک(پرورش گوسفند از علوفه داخلی و جو تولید شده در داخل تامین می شود ودر خصوص دام سنگین روستایی نیز حدود 80 درصد خوراک مصرفی از داخل تامین می شود .دلیل لین ادعا این است که با توجه به اینکه حدود 60-70-درصد تولیدات دامی (سبک و سنگین)توسط واحد های سنتی انجام می شد ولی به دلیل سیاست اشتباه و عدم حمایت از این عزیزان در طول سال های گذشته مخصوصا در سال های 1400-1401 که با خشکسالی مواجه بودند و اقدام به فروش و کشتار دام مولد شد حالا این نتیجه شده است که گوشت کیلویی 80-100 هزار تومان را در حال حاضر با قیمت 500 تا 600 هزار تومان بخریم و از خارج در جهت تنظیم بازار با ارز 28500 تومانی گوشت وارد نماییم .و مشاهدات میدانی نشان می دهد که واردات تاٍثیر چندانی نداشته و یک مسکن زود کذر می باشد .جالب اینکه ای واردات در طی سال های قبل با وجود تامین تولیدات داخلی نیز انجام می شده و این نیز بی تاثیر بر نابودی پرورش دام سبک و سنگین مخصوصا روستایی نمی باشد .در نهایت با توجه به حمایت دولت از پرورش صنعتی و عدم تامین تولیدات داخلی نشان داد که عامل اصلی در وضع موجود اهمیت ندادن به دامداران روستایی و عشایری می باشد.
آخرین اخبار