در گفت‌وگوی ویژه خبری مطرح شد؛

عقد قرارداد ۵۰۰ میلیون یورویی دانش‌بنیان‌ها با شرکت ملی گاز

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور گفت: امسال با مجموعه شرکت ملی گاز قراردادی به حجم ۵۰۰ میلیون یورو به‌مدت ۴ سال در ۱۲ گروه کالایی امضاء کردیم.

گفت‌وگوی ویژه خبری امشب به مناسبت برگزاری نمایشگاه توانمندی‌ها و بازدید رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه توانمندی‌های تولید داخلی به بررسی توانمندی دانش بنیان‌ها در رفع نیاز صنایع پرداخت.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (دوشنبه) از نمایشگاه توانمندی‌های تولید داخل که در محل حسینیه امام خمینی (ره) برپا شده بود، بازدید کردند. مهم‌ترین ویژگی نمایشگاه امسال، تولید داخل با محوریت شرکت‌های دانش‌بنیان و زنجیره تامین تولید بود.

در این نمایشگاه شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش‌های «انرژی»، «صنعت نفت و پتروشیمی»، «صنایع خودروسازی»، «معدن و صنایع معدنی و فلزی»، «ارتباطات و فناوری اطلاعات و ساخت ماهواره»، «صنایع غذایی و کشاورزی»، «تجهیزات پزشکی»، «صنایع دستی»، «حمل و نقل هوایی، دریایی، ریلی و زمینی»، «صنایع نساجی» و «مسکن و لوازم خانگی» آخرین دستاوردها و تولیدات خود را به نمایش گذاشته بودند.

روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور با اشاره به دومین سال برگزاری این نمایشگاه گفت: سال گذشته این نمایشگاه برگزار شد و روز بعد آن دیداری صورت گرفت. امسال این نمایشگاه با رویکرد و همت دفتر مقام معظم رهبری برگزار شد. رویکرد این نمایشگاه نسبت به سال گذشته تفاوت‌های جدی داشت، زیرا سال گذشته نمایشگاه به صورت دستگاهی و دست آور‌دها ارائه شد، اما امسال در حوزه‌های مختلف اقتصاد اعم از انرژی، آب و محیط زیست، سلامت و تجهیزات پزشکی، کشاورزی، شیلات و دامداری و تیور، حوزه‌های فناوری اطلاعات، معادن و حمل و نقل برگزار شد.

او افزود: هدف اصلی برگزاری نمایشگاه این است که جایگاه دانش بنیان‌ها در تکمیل زنجیره ارزش صنایع بزرگ و بخش‌های اقتصاد کشور نشان داده و قسمت‌های خالی موجود در زنجیره ارزش کشور مشخص شود تا درباره حل مشکل آن‌ها پیگیری صورت بگیرد. زمانی که رهبر انقلاب از دانش بنیان شدن اقتصاد صحبت می‌کنند به‌عنوان یک راه اساسی و تحول برای پیشرفت در کشور لازم است که به حوزه‌های مختلف اقتصاد که در آن توانمندی وجود دارد توجه شود. برای مثال در حوزه‌های انرژی، سلامت و تجهیزات پزشکی توانمندی‌های چشمگیری داریم و در حوزه‌های آب، محیط زیست و برق که نیاز اساسی هستند توانمندی‌های جدی نیز وجود دارد. 

دهقانی بیان کرد: زمانی که از دانش بنیان شدن اقتصاد با مفهومی که رهبر انقلاب فرمودند؛ اقتصادی که به روز و نوآور بوده و از فناوری روز استفاده می‌کند و دارای محصول با کیفیت و خوب و با عرضه قیمت مناسب صحبت می‌شود یعنی در تمامی حوزه‌های اقتصاد می‌توان تاثیر فناوری و نوآوری را مشاهده کرد. 

او ادامه داد: در زنجیره‌های ارزشی حوزه‌های مختلفی که در کشور وجود دارد شامل دو مسئله بوده ک یکی از آن‌ها تکمیل زنجیره ارزش است. برای مثال در صنعت پتروشیمی محصول را تولید کرده، اما در بخشی از زنجیره ارزش تبدیل نفت خام و یا گاز به محصول پتروشیمی، جای فناوری‌های روز خالی بوده که بحث نیاز مجموعه‌ها است که در این صورت یک نگاه زنجیره ارزش بوده و نگاه دیگر تکمیل زنجیره ارزش است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور تصریح کرد: در بحث متانول، زنجیره ارزش ما از گاز شروع و در متانول تمام می‌شود و در ادامه این زنجیره محصولات با ارزشی وجود دارد که اقتصاد خود را در آن زمینه نشان می‌دهد. با برگزاری این نمایشگاه توانمندی‌های کشور نشان داده شد.

حمایت‌های مستقیم از دانش بنیان‌ها، بدون هدف دیگر پاسخگو نیست

او گفت: امروزه با داشتن ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان توان بالای فناورانه برای حل مسائل در کشور وجود دارد. برای اینکه شرکت‌های دانش بنیان بتوانند توسعه یافته و با یکدیگر تجمیع شده و کار بزرگ انجام دهند حمایت‌های مستقیم بدون هدف دیگر پاسخگو نیست. بزرگترین حمایتی ک می‌توان از شرکت‌ها کرد این است که کمک کنیم تا بازار خود را در صنایع بزرگ و در زنجیره‌های ارزشی کشور پیدا کنند. معاونت علمی در دوره سیزدهم دولت تلاش کرده در نسل چهارم به سمت بازار سازی حرکت کند.

شناسایی فرصت‌های تاثیرگذار و مسائل جدی کشور در معاونت علمی/ عقد قرارداد ۵۰۰ میلیون یورویی دانش‌بنیان‌ها با شرکت ملی گاز

دهقانی اشاره کرد: مجموع توافق‌نامه‌ها با وزارت نفت برای مدت ۵ سال در حجم تقریبی ۲ میلیارد دلار امضاء شد. قرارداد‌های مابین وزارت نفت با شرکت‌های دانش‌بنیان در ۷ گروه کالایی اتفاق افتاد. امسال نیز در مجموعه شرکت ملی گاز قراردادی به حجم ۵۰۰ میلیون یورو به‌مدت ۴ سال در ۱۲ گروه کالایی امضاء کردیم. مجموعه قرارداد‌ها با دستگاه‌های مختلفی که از مسیر فراخوان‌ها در معاونت علمی منتشر می‌شود، فرصت‌های تاثیرگذار و مسائل جدی کشور است.

او افزود: نسبت صادرات به واردات مورد نیاز کشور ۴ الی ۵ بوده یعنی به ازای هر واحد صادراتی که انجام می‌شود ۲۰ تا ۳۰ درصد واردات مواد اولیه است. اگر از شرکت‌های دانش بنیان در واردات مورد نیاز حمایت شود اثر بخشی ۴ الی ۵ برابری صادرات محصولشان را خواهیم داشت. 

دهقانی با اشاره به قانون جهش دانش بنیان‌ها که کمک زیادی به زیست بوم فناوری کشور کرده است، گفت: وقتی درباره بازار صحبت می‌شود یعنی نسبت به نیازی که داریم بازار و مشتری نیز وجود دارد تا محصول را تحویل بگیرد. در زمینه تامین مالی وزارت اقتصاد همکاری خوبی با معاونت علمی داشته است که شامل ابزار‌های قانون جهش است. در شورای اخیر قانون جهش توانستیم ۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری جذب کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۹ ۱۱ بهمن ۱۴۰۲
شکرت
Iran (Islamic Republic of)
سرباز اسلام
۰۹:۴۵ ۱۰ بهمن ۱۴۰۲
کشورایران اسلامی ، مسئول مربوطه متدین ، معتقد و انقلابی قرار داد منعقده فی مابین دانش بنیان های کشور ایران و شرکت ملی نفت و گاز همین کشور ویعد معیار اعلام هزینه یورو واحد پول اتحادیه اروپا ، کشورهای غربی متخاصم ، ایا مصیبتی بالاتر از این غفلت وبی توجهی وجود دارد !؟!؟!؟
ما برای جلوگیری وتسهیل در بیان مبلغ اصطلاحی بنام همت ابداع کرده ایم
هزار میلیارد تومان را معادل یک همت معرفی می کنیم انوقت مدام الفاظ دلار ویورو کشورهای متخاصم را بر سر زبان می اوریم بهتر است توجه خود را چند برابر کنیم تا هزینه زندگی را کاهش دهیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۲ ۱۰ بهمن ۱۴۰۲
با سلام و خسته نباشید به بزرگان صدا و سیما . نسبت به استخدامی در بنیاد نخبگان و استعداد ها پیگیر باشید .. الان باز مدرک سازی و کاغذ بازی در اونجا هم رشد کرده برای مثال اونجا که دانشگاه نیست که نخبگان برن مدرک بگیرن ..اگر کسانی که عضو هستن باید خودشون پژوهشگر و مخترع باشن اما متاسفانه بیشتر کسانی رو دارن ورود می کنن که نه پروژه علمی دارن و نه اختراعی .. وداوری که در اونجا هستش خودشون سابقه اختراعات و پژوهش ندارن و داوری که می کنن بر اساس مدرک دانشگاهی هستش .... بیشتر پژوهش و اختراعات رو در دنیا انسان های خواص انجام میدن که زیاد به تحصیلات دانشگاهی الان مرتبط نیست .برید برسی کنید کسایی که اختراعات داشتن چند تا شون مدرک دکترا و کارشناسی ارشد هستند .. نگذارید نبوغ علمی و پژوهشی به خارج از کشور برن .... ادیسون تو کدام دانشگاه درس خونده .. شاگرد اون فورد صاحب کارخانه فورد کجا درس مرتبط خونده که سازنده اولین خودروی بنزینی و انقلاب صنعت خودرو سازی جهان شده و دانشمندان مادر زاد دیگه .... پیگیر باشید مخترع و پژو هشگر با مدرک دانشگاهی دو چیز متفاوت هستن و بیشتر علم اونا رو تدریس می کنند .پیگیر باشید دوستان خبری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۷ ۱۰ بهمن ۱۴۰۲
یکی نیست بگوید اینها با 500میلیون یورو چه چیز ارزشمندی برای ملت می خواهند تولید کنند که اینقدر از جیب ملت باید هزینه شود
آخرین اخبار