امام جواد (ع)؛ دریای علم و خیر و برکت

تولد امام جواد (ع) با خیر و برکت فراوانی همراه بود و از ایشان به عنوان دریای علم یاد می‌شود.

امام جواد (ع) از امامانی بودند که تولد ایشان را بسیار با خیر و برکت عنوان کرده اند و امام رضا علیه السلام توانستند از بسیاری از مشکلات رهایی پیدا کنند و با توجه به این که امام جواد علیهم‌السلام در سن پایین به مقام امامت رسیدند سوالات زیادی در این مورد مطرح شد.

مرحوم آیت الله سید عبدالله فاطمی نیا، استاد اخلاق و خطیب درمورد فضائل امام جواد علیهم‌السلام اظهار کرد: امام جواد (ع) از امامان عظیم الشأن ما شیعیان هستند که عمر زیادی نکرده اند. 

 قرآن مجید در سوره مبارکه مریم درمورد حضرت یحیی (ع) به صراحت می‌فرمایند: «وَآتَیْنَاهُ الْحُکْمَ صَبِیًّا» «و به او در همان سن کودکی مقام نبوت بخشیدیم.» یعنی ما در حالی که او کودک بود حکم و علم به او دادیم و این موضوعی است که شواهد زیادی هم دارد. از اینرو، با وجود این که سن مبارک امام جواد علیهم‌السلام کم بود و در شرایط خاصی نیز زندگی می‌کردند، اما حضرت علیهم‌السلام دریای علم بودند و وقتی به کتاب‌های رجال برمی گردیم، می‌بینیم شاگردان زیادی پرورش داده و نهضت علمی داشته اند.

شیخ مفید رضوان الله تعالی علیه نقل کرده اند: ابویحیی صنعانی یکی از شاگردان اهل بیت (ع) بوده و چند امام را درک کرده و گفته اند: مولایمان امام جواد (ع) که به دنیا آمدند نوزاد بودند و ایشان را در یک اتاق در کنار امام رضا (ع) گذاشته بودند و وقتی وارد شدم حضرت (ع) نگاهی به بنده کردند و فرمودند: ابویحیی این مولودی است که پُربرکت‌تر از این مولود در شیعیان ما به دنیا نیامده است و برکتش از همه بیشتر است.

بعضی‌ها این طور تفسیر کرده اند که امامان بعدی از نسل مبارک امام جواد علیهم‌السلام به وجود آمده اند. یعنی ایشان، پدر حضرت امام هادی (ع) و امام حسن عسکری علیهم السلام و پدر مولایمان حضرت صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف هستند. بنابراین، عده‌ای به همین اعتبار گفته اند که پُربرکت‌ترین مولود بوده اند.

بسیار در کتاب‌ها آمده است و شاید در منبر‌ها نیز گفته شود که عده‌ای دیده اند امام جواد (ع) سن کمی دارند و حسودی کرده اند که حضرت (ع) معلومات زیادی داشته باشد و مأمون جلسه‌ای را تشکیل داد تا این افراد در آن جا حضور پیدا کنند و علما و ریش سفیدان قوم به آن جا آمدند و بنا شد که سوال کنند.

بعضی گفته اند که این فقط یک جلسه بوده و عده‌ای دیگر گفته اند که چند روز بوده است. در نتیجه، گفته شده است ۳۰هزار سوال از امام جواد علیهم‌السلام پرسیده شده است و جواب گرفتند. بنابراین، یک جلسه نبوده و چند جلسه بوده است و همچنین، از نظر زمانی، چقدر زمان بوده است که ۳۰ هزار سوال و جواب مطرح و دریافت شود؟ پس، هر کدام از این‌ها تفسیر دارند و صاحب نظران تفسیر کرده اند. درواقع، منظور از این حجم از سوال، فقط به عدد نیست و گاهی به عنوان تکثیر بیان می‌شود و شاید خواستند بگویند که مسائل زیادی در این جلسه‌ها مطرح شدند. بنابراین، امام جواد علیهم‌السلام مطالبی را مطرح کرده و صاحب نظران ۳۰ هزار نکته از آن‌ها استخراج کرده اند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۱ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
یا امام جواد(ع) دست ما را هم بگیر.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۹ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
فدات شم ابن الرضایاامام عزیزم جوادالائمه صلوات الله علیه بابی انت وامی میلادت مبارک ،ازشفاعتت بهره مندبشیم انشاء الله اللهم صلعلی محمد وآل محمد
آخرین اخبار