۸۰۰ بنا‌ی تاریخی دولتی در اختیار صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی

مدیرعامل صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کرمانشاه تعداد بنا‌های تاریخی دولتی در اختیار این صندوق برای واگذاری را ۸۰۰ مورد اعلام کرد.

 طلایی مدیرعامل صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کرمانشاه در سفر به کرمانشاه پس از بازدید از تعدادی از بنا‌های تاریخی استان در نشست با نمایندگان اداره کل اوقاف و امور خیریه و آموزش و پرورش گفت : تاکنون ۱۴۵ بنا به مزایده رفته که یا به بهره برداری رسیده اند و یا در حال مرمت و احیاء برای بهره برداری هستند.

شهاب طلایی بااشاره به فعالیت‌های ۱۸ ساله صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی کشور، گفت: این صندوق طی سال‌ها فعالیت خود با هدف احیاء بنا‌های تاریخی کشور پروژه‌های بزرگی را اجرایی کرده است. 

وی به وجود ۳۴ هزار بنای تاریخی در کشور اشاره کرد و گفت: از این تعداد حدود چهار هزار بنا تحت مالکیت بخش دولتی و ۳۰ هزار بنا هم تحت مالکیت بخش خصوصی هستند. 

مدیرعامل صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی تصریح کرد: از این تعداد بنای تاریخی موجود در کشور حدود ۸۰۰ بنای دولتی در اختیار صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی قرار گرفته تا به بخش خصوصی واگذار شود. 

وی به اختیارات این صندوق برای واگذاری بنا‌های تاریخی اشاره کرد و گفت: دولت این اختیار را به ما داده تا نوع کاربری این بنا‌ها را هم مشخص کنیم. از طرفی به بخش خصوصی که این بنا‌ها به آن‌ها واگذار می‌شود، تسهیلات اعطا خواهیم کرد. 

طلایی برخورداری از معافیت از عوارض شهرداری و احتساب هزینه‌های انشعابات این بنا‌ها به شکل فرهنگی را از دیگر امتیازاتی عنوان کرد که سرمایه گذاران می‌توانند از آن استفاده کنند. 

به گفته این مسئول، تاکنون ۱۴۵ بنای تاریخی کشور از طریق مزایده واگذار شده که حدود ۷۵ مورد از آن‌ها به بهره برداری رسیده اند و ۷۰ مورد هم در حال مرمت جهت بهره برداری هستند. 

وی به اوقافی بودن تعدادی از بنا‌های تاریخی هم اشاره کرد و گفت: در این راستا وزیر میراث فرهنگی با رئیس سازمان اوقاف رایزنی‌هایی داشته تا فرآیند واگذاری این بنا‌ها تسریع شود.

مدیرعامل صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر واگذاری تمام بنا‌های تاریخی از طریق مزایده دولت و سامانه ستاد صورت می‌گیرد و مدت زمان واگذاری‌ها از سه سال تا ۵۰ سال است. 

وی به ایجاد موج مشارکت مردم برای احیاء، مرمت و بهره برداری از اماکن تاریخی کشور اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در دولت سیزدهم مشارکت مردم برای احیاء، مرمت و بهره برداری از اماکن تاریخی افزایش یافته، براین اساس بنا داریم که حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ بنای تاریخی دیگر را هم برای مدت معین به منظور مرمت و احیاء واگذار کنیم. 

طلایی خاطرنشان کرد: در حال حاضر میزان علاقمندی سرمایه گذاران برای ورود به این حوزه بگونه‌ای است که در برخی از استان‌های مرکزی کشور هر بنایی را که برای مزایده می‌گذاریم سریعا به مزایده می‌رود، اما طبیعی است در برخی از استان‌های کم برخوردار که گردشگر پذیر هم نیستند، این میزان استقبال را نداشته باشیم. 

وی در خصوص تسهیلات پرداختی به سرمایه گذاران هم گفت: تسهیلات تا ۱۰ میلیارد تومان از طریق استان و بالای این رقم را از طریق کشور به سرمایه گذارانی که به حوزه احیاء، مرمت و بهره برداری از بنا‌های تاریخی ورود کنند، پرداخت خواهیم کرد. 

به گفته این مسئول از ابتدای امسال ۴۸۰ میلیارد تومان تسهیلات به این سرمایه گذاران پرداخت شده است .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.