کتاب «آقای ایرانشهر» رونمایی شد/ سفرنامه‌ای از یک تبعید

مراسم رونمایی از کتاب «آقای ایرانشهر» جدیدترین اثر انتشارات انقلاب اسلامی برگزار شد.

کتاب آقای ایرانشهر روایتی از خاطرات حضور رهبر انقلاب در دوران مبارزات انقلابی و تبعید به شهرستان ایرانشهر در سال‌های ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ است. کتاب آقای ایرانشهر خاطراتی از فعالیت‌های جهادی و فرهنگی مقام معظم رهبری را بازگو می‌کند که به قلم «رحیم مخدومی» منتشر شده است.

مراسم رونمایی از این کتاب در چهاردهمین همایش خورشید ولایت و در سالن همایش‌های شهید سلیمانی دانشگاه ولایت شهرستان ایرانشهر با قرائت یادداشتی از رهبر معظم انقلاب برگزار شد.

متن این یادداشت به این شرح است؛

 بسمه تعالی

نگارش و تخیل آقای مخدومی جذّاب و دامنه‌دار است. طبق معمول درباره‌ی این حقیر مبالغه و بزرگنمائی شده است. خاطره‌ی اُنس با مردم مهربان ایرانشهر برای من فراموش شدنی نیست، ولی این کتاب آن را برجسته‌تر کرد، اگر چه بخش‌های زیاد و شاید بیشتر رویداد‌های آن دوران ناگفته مانده است.

روایت‌های «آقای ایرانشهر» در ۳۸ فصل گردآوری شده‌اند که به این‌ترتیب‌اند: آغاز سفر تحقیقی به ایرانشهر، حکایت چهار واحد مسکونی که تداعی‌گر پنجره است، دستگیری علمای انقلابی توسط ساواک، ترور فعالان انقلابی توسط گروهک‌ها، اولین دستگیری در بیرجند، خاطرات همسر آقا از هجوم ساواک به منزل، بازداشت در ساواک مشهد، انتقال به ژاندارمری مشهد، تبعید به ایرانشهر، مشهد تا بیدخت، قهوه خانه باغ آسیا، بیدخت تا زاهدان، تلگراف به علما، اجاره منزل در ایرانشهر، حکایت‌ها، مزار سردار، زاهدان تا ایرانشهر، حضور در مسجد آل رسول علیهم‌السلام، سرکشی، دلجویی و کمک، ارتباط با علمای اهل تسنن، آشنایی با جوان انقلابی، ملاقات (شهید) عبدالحسین برونسی، برنامه‌های کاری تبعید، ممانعت از ادامه فعالیت‌ها، منطقه سرسبز ریکه پوت، انس و ارادت، تبعیدگاه جدید، محکوم کردن سرکوب تظاهرات مردم یزد، تبعید علی خلخالی به ایرانشهر، سفر به اطراف ایرانشهر، نامه به بانوی انقلابی فاطمه فکور یحیایی، مدیریت بحران، تشکیل ستاد جهادی، پایانی موفقیت آمیز، تبعید به جیرفت، خواب راحت، احیا مسجد جامع جیرفت، سپاسگزاری آقای ایرانشهر از مردم ایرانشهر.

علاوه بر طراحی جلد، روی بدنه کتاب «آقای ایرانشهر» برگه اطلاعات و مشخصات رهبر انقلاب در شهربانی ایرانشهر به‌طور ضمیمه قرار دارد که موارد آن به این‌ترتیب‌اند:

۱- نام: سیدعلی
۲- شهرت: حسینی خامنه‌ای
۳- لقب: آقای ایرانشهر
۴- درصورتیکه که نام دیگری داشته باشد ذکر گردد
۵- نام و شهرت پدر: سید جواد حسینی خامنه‌ای
۶- نام مادر: خدیجه
۷- تاریخ تولد با سن با ذکر محل تولد: ۱۳۱۸- مشهد
۸- شماره شناسنامه و محل صدور: ۲۱۷ صادره مشهد
۹- علائم مشخصه: - قد بلند - لاغر اندام
۱۰- شغل و رتبه: روحانی - مدرس
۱۱- محل سکونت: مشهد- خیابان خاکی کوچه فروغ کوچه فریدون

۱۲- مذهب: تشیع
۱۳- مدارک تحصیلی: عربی
۱۴- بچه زبان‌هایی آشنایی دارد: ترکی، عربی، فارسی
۱۵- تالیفات: -
۱۶- سوابق خدمتی و مشاغل قبلی: روحانی- مدرس
۱۷- محکومیت‌های کیفری، خلاف، جنحه، جنایت با ذکر علت، مدت و نوع محکومیت: مدت ۳ ماه در سال ۱۳۴۹ به‌علت سخنرانی بالای منبر در مشهد زندانی بوده‌ام
۱۸- تمایلات سیاسی
۱۹- دارای عیال و اولاد

توضیحات بیشتر ذکر گردد: از لفظ تبعید پیداست؛ این‌حرکت، افق بعیدی پیش رو دارد. بعید، دست‌نایافتنی است، اما برای کسی که در مبدا مانده، نه برای کسی که رو به سوی مقصد دارد و از نوک کاروانِ حرکت واقع است؛ نه برای کسی که حمله‌دار است و همواره بعید‌ها را قریب می‌کند.

اینجا مسجد آل رسول علیهم‌السلام ایرانشهر است. اولین فرودگاه و پناهگاه مسافر غریب تبعیدی؛ پناهگاهی که خیلی زود با تدبیر او تبدیل به پایگاه شد. پایگاه باید سوق‌الجیشی باشد؛ سوق‌الجیشی یعنی استراتژیک، یعنی راهبردی، یعنی جایی که کمترین ضربه را از دشمن بخوری و بیشترین ضربه را بزنی. جایی که بتوانی به آسانی یارگیری کنی؛ کمتر هزینه بدهی، بیشتر بهره ببری؛ وصل به کُر باشی؛ در دنیای اسلام چنین پایگاهی تنها یک جا تعریف شده، آن هم مسجد و هیئت است. «المساجد مجالس الانبیاء»؛ «مساجد، جایگاه [پایگاه]پیامبران است.»

اگر ایرانشهر تاکنون مساجدی داشته؛ اما چنین عملیاتی در آن رخ نداده، یعنی در واقع آنجا و هرجای دیگر مثل آنجا، تاکنون مسجدی نداشته! مساجد سجده‌گاهی بوده‌اند بی‌فراز. سجده بی‌فراز یعنی افتادن و دیگر برنخاستن؛ یعنی مرگ!

«بنده وقتی در آنجا تبعید بودم، تقریبا کمتر از نصف مردم ایرانشهر سنّی بودند، بیشتر از نصف هم شیعه بودند. این‌ها با همدیگر زندگی میکردند، با همدیگر معامله میکردند، مساجد داشتند، این‌ها (شیعیان) مسجد آل رسول علیهم‌السلام را داشتند، آن‌ها مساجد متعددی داشتند.»

اگرچه آمار شیعیان ایرانشهر کمی بیش از اهل تسنن است، اما تنها نام یک مسجد شیعه زبانزد است، آن هم آل رسول علیهم‌السلام. با این حال اگر حق آل رسول علیهم‌السلام اداء شود، آل رسول علیهم‌السلام یعنی همه. یعنی یک حاکمیت قدرتمند بر جامعه؛ به شرط آنکه اکثریت همه، دست بیعت بدهند و بر عهدشان وفادار بمانند. ولی افسوس که الان (۱۳۵۶) مسجد آل رسول علیهم‌السلام ایرانشهر نیمه‌تعطیل است؛ طبق مشاهدات سید عبدالکریم سجادی.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۳:۵۹ ۱۷ دی ۱۴۰۲
عجب نام پر معنا و عمیق و زیبایی.آنان که فهم عمیق از مساله شیعه ،اسلام ایرانی و ایران اسلامی،و ایرانیت دارند،بسیار خرسند شدن ازین نام کتاب.ایرانشهر هم نام شهریست در سیستان و هم مفهومی عمیق و تاریخی و ملی ست،نشانه هاست برای آنان که می بینند و اندیشه می کنند.شرم آوره که امثال رضا پهلوی و مشتی وطنفروش بی تعصب به وطن و ملت،داعیه پرچم داری ایرانشهری باشن.واقعا شرم آوره مزدور دشمن موجودیتی ایران و ایرانی باشی،و بگی من پرچمدار ایرانشهری ام.شرم بر تو رضای پهلوی و درود بر جناب آقای خامنه ای.که در عمل و تا مغز استخوان برای منافع ایران و ایرانی مبارزه و ایستادگی کرده.من لایق سلام به ایشان نیستم،سلام و درود خداوند بر تو ای فرزانه مقتدر پاکدست ما
Iran (Islamic Republic of)
فیروزی
۱۵:۱۷ ۱۷ دی ۱۴۰۲
کدوم سیستان؟ تو بلوچستان هَست.. آقای با سواد...!
آخرین اخبار