۷۵ درصد سم مورد نیاز بخش کشاورزی در داخل فرموله می‌شود

رئیس هیئت مدیره انجمن واردکنندگان سموم گفت: ۷۵ درصد سم مورد نیاز در بخش کشاورزی در داخل کشور فرموله و ۲۵ درصد هم از محل واردات تامین می‌شود.

سید مهدی حسینی رئیس هیئت مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود ایران، امروز در نشست خبری دهمین نمایشگاه تخصصی نهاده های کشاورزی تهران گفت: ۷۵ درصد سم مورد نیاز در بخش کشاورزی در داخل فرموله و ۲۵ درصد هم از محل واردات تامین می‌شود که در کل نیاز به ۲۵۰ میلیون دلار ارز دارد.

او با بیان اینکه مشکلاتی در تامین ارز مورد نیاز نهاده وجود داشت، گفت: اخیرا با مساعدت یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی ارز مورد نیاز تخصیص یافت.

این مقام مسئول به انحصار در واردات سم از سوی شرکت‌های دولتی هم اشاره کرد و گفت:‌ ۸۰ درصد از سموم توسط شرکت‌های زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی وارد می‌شود و بخش خصوصی سهم کمتری دارد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم به مشکلات واردات سموم کشاورزی هم اشاره کرد و گفت: هم اکنون واردات ۲۵ درصد تعرفه دارد و اخیرا گفته شده ۹ درصد ارزش افزوده هم اضافه کنند که رقابت واردکنندگان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ با فرمولاتورهای داخلی سخت‌تر خواهد کرد.

حسینی ادامه داد: در حوزه سم ۱۲۰۰ مولکول در جهان ثبت شده که بیش‌از ۸۰۰ مولکول در حال مصرف است که در ایران بیش از ۳۰۰ مولکول ثبت شده که ۱۸۰ مورد مصرف می‌شود که از این عدد ۵۰ رقم اول آن ۹۰ درصد آفت کش‌های کشور را تأمین می‌کند. بنابراین کمتر از  ۱۰ درصد از تنوع سموم جهانی از کم خطر تا پرخطر در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رئیس هیئت مدیره انجمن واردکنندگان سموم با بیان اینکه داستان آفت کش‌ها در کشور از خودرو نامطلوب‌تر است، افزود: صادرات محصولات کشاورزی و برگشت آنها این موضوع را تأیید می‌کند.

صادرات میوه و صیفی به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار رسید

در ادامه سیدمنصور هاشمی، رئیس هیئت مدیره انجمن واردکنندگان بذر اصلاح شده گفت: حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار صادرات انواع میوه و صیفی‌جات داشتیم که در برخی از این اقلام در جهان دارای رتبه‌های نخست هستیم.

او افزود: بنا بر آمار گزارش شده از سوی فائو در سال ۲۰۲۲ میلادی، ایران در صادرات انجیر رتبه نخست را با صادرات ۱۲ هزار تن در جهان داراست. در صادرات پسته و خرما رتبه دوم با صادرات به ترتیب ۴۵ و ۲۶۹ هزار تن، هندوانه جایگاه سوم با صادرات ۳۷۵ تن، بادمجان جایگاه چهارم با صادرات ۳۷ هزار تن، کشمش و کیوی رتبه ششم با صادرات به ترتیب ۶۳ و ۷۳ هزار تن، کلم رتبه هفتم با صادرات ۹۴ هزار تن، هویج و فلفل به ترتیب با صادرات ۱۰۱ و ۷۱ هزار تن رتبه نهم و کدو با صادرات ۳۶ هزار تن رتبه دهم را دارا هستیم.

هاشمی گفت: این آمار در شرایط تحریمی است و محدودیت‌هایی است که کشور در امر صدور محصولات خود دارد.

انحصار در تولید و واردات کودهای پایه

کیانوش کلهر از اعضای هیئت مدیره انجمن واردکنندگان سموم گفت: واردات سم و کود در تأمین نهاده‌های کشاورزی سهم ناچیزی دارد. در این خصوص کمتر از یک‌چهارم بازار است.

او افزود: با اتخاذ سیاست‌هایی باید از انحصار تنوع نهادهای کشاورزی جلوگیری کرد.

کلهر با بیان اینکه امکان واردات بسیاری از آفت کش‌ها وجود ندارد، گفت: بیش از ۷۰ درصد تولید و واردات کودهای پایه از سوی شرکت‌های دولتی و خدماتی و زیرمجموعه‌های آنها در حال انجام است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار