رایزنی‌های فشرده بر سر قطعنامه آتش بس در غزه؛ نشست شورای امنیت باز هم به تعویق افتاد

رای‌گیری درباره پیش نویس قطعنامه برقراری آتش بس موقت در غزه قرار بود عصر چهارشنبه به وقت محلی انجام شود که باز هم به تعویق افتاد و به صبح پنجشنبه موکول شد.

از سازمان ملل، سفیر و نماینده اکوادور در سازمان ملل که اکنون ریاست دوره‌ای شورای امنیت را برعهده دارد، روز چهارشنبه به وقت محلی به خبرنگاران اعلام کرد که قرار است نشست شورای امنیت سازمان ملل صبح پنجشنبه به وقت محلی برگزار شود.

رئیس دوره‌ای شورای امنیت تصریح کرد: «شورای امنیت توافق کرد تا امروز (چهارشنبه) به مذاکرات ادامه دهد تا فرصت بیشتری برای دیپلماسی وجود داشته باشد و رئیس شورای امنیت رای گیری را برای فردا صبح برنامه ریزی خواهد کرد.»

رای‌گیری درباره پیش نویس قطعنامه برقراری آتش بس موقت در غزه قرار بود عصر چهارشنبه به وقت محلی انجام شود که باز هم به تعویق افتاد و به صبح پنجشنبه به وقت محلی موکول شد. این قطعنامه پیشنهادی بر افزایش و نظارت بهتر بر ارسال کمک‌ها به غزه تمرکز دارد.

در پی وتوی قطعنامه‌های شورای امنیت درباره برقراری آتش بس در غزه از سوی ایالات متحده آمریکا در حمایت از رژیم اسرائیل و افزایش فشار‌های جهانی بر دولت جو بایدن برای توقف حملات این رژیم به نوار غزه، امارات متحده عربی قطعنامه پیشنهادی دیگری را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده است که در روز‌های اخیر، دیپلمات‌های کشور‌های مختلف جهان در سازمان ملل و نیز مقامات و سران کشور‌های منطقه و جهان در حال رایزنی درباره آن در سطوح مختلف هستند تا آمریکا را از وتوی این قطعنامه بازدارند.

منابع دیپلماتیک در سازمان ملل گفتند: کشمکش بر سر بند‌های این قطعنامه همچنان ادامه دارد تا متن این قطعنامه بگونه‌ای باشد که ایالات متحده آمریکا به آن رای مخالف نداده و آن را وتو نکند.

ایالات متحده آمریکا ۱۷ آذر ماه جاری (۸ دسامبر ۲۰۲۳) به عنوان عضو دائم شورای امنیت، قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی را که بر اساس درخواست آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل بود، برای برقراری آتش‌بس در نوار غزه برغم کسب ۱۳ رای موافق در این شورا وتو کرد.

منابع دیپلماتیک در عین حال گفتند که آمریکا احتمال وتوی قطعنامه را رد نکرده است. 

آنتونی (تونی) بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در پی فشار‌های جهانی برای توقف حمایت از رژیم اسرائیل و بمباران نوار غزه و کشتار فلسطینیان از سوی این رژیم، درباره پیش نویس قطعنامه پیشنهادی جدید در شورای امنیت برای ایجاد آتش بس در غزه و پایان حملات رژیم اسرائیل گفت: ما به تعامل گسترده و سازنده ادامه می‌دهیم.

وزیر امور خارجه دولت جو بایدن که روز چهارشنبه به وقت محلی در نشستی خبری به مناسبت پایان سال ۲۰۲۳ میلادی سخن می‌گفت، ادعا کرد: آمریکا می‌خواهد اطمینان حاصل کند که رای شورای امنیت سازمان ملل به ارسال کمک‌ها آسیبی نمی‌زند.

هنگامی که از وزیر خارجه آمریکا درباره تاخیر مداوم در رای گیری قطعنامه شورای امنیت و مخالفت آمریکا با متن اصلی آن سوال شد، او با ابراز این امر که مقامات آمریکایی "به شدت" درحال مذاکره هستند، گفت: واشنگتن می‌خواهد "اطمینان حاصل کند که درخواست‌های قطعنامه، در واقع به ارسال کمک‌های بشردوستانه آسیب نمی‌رساند و آن را پیچیده‌تر نمی‌کند." 

با این اظهارات بلینکن، مشخص نشد که او به چه بخشی از پیش نویس قطعنامه اشاره دارد. قطعنامه ارائه شده توسط امارات خواستار افزایش کمک‌ها و همچنین "مکانیسم نظارتی" برای اطمینان از دسترسی بدون مانع به مناطق مختلف غزه است.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرده است که شمار شهدای حملات ارتش رژیم اسرائیل از ۱۵ مهر (هفتم اکتبر) به نوار غزه تاکنون به ۱۹ هزار و ۶۶۷ نفر رسیده و شمار زخمی‌ها نیز به ۵۲ هزار و ۵۸۶ نفر افزایش یافته است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
بابائی
۲۳:۴۰ ۲۹ آذر ۱۴۰۲
تعداد شهدای غزه به 20 هزار نفر رسید که تعداد شهدای حملات رژیم صهیونیستی به 20 هزار نفر رسیده است. سوال اینجاست که پس چرا قطعنامه ضد اسرائیلی کانادا جنایتکار در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب نشده است.
آخرین اخبار