کاهش نرخ بیکاری نخبگان با استفاده از تولیدات بار اولی شرکت‌های دانش بنیان

عضو ناظر مجلس در شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان به بیان توضیحاتی درباره اهمیت توجه به تولیدات بار اولی شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت.

علیرضا عباسی، عضو کمیسیون کشاورزی و عضو ناظر مجلس در شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش بنیان درباره‌ی اهمیت تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان و تولید بار اول گفت: در مجلس یازدهم قوانین مترقی زیادی تصویب شد که یکی از آن‌ها ناظر بر مجموعه‌های دانش‌بنیان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بود و دلیل تصویب این قانون این بود که ما خیل عظیمی از این قشر تحصیل کرده را در کشور داریم که با معضل بیکاری مواجه هستند. 

وی در ادامه افزود: اگر نرخ بیکاری در کشور ما زیر ۱۰ درصد باشد متوسط بیکاری در فارغ التحصیلان دانشگاهی بالای ۳۵ درصد است. حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد در بین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی با بیکاری مواجه هستیم.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: از سوی دیگر دانشی که ما در دانشگاه‌هایمان داریم تبدیل به ثروت نشده و ارزش افزوده‌ای برای ما ایجاد نکرده و یا کم ایجاد کرده است؛ بنابراین باید به این سمت برویم که هم این ارزش افزوده را بیشتر کنیم و هم از سوی دیگر اقداماتی انجام دهیم که منجر به اشتغال برای این قشر تحصیل کرده شود.

عضو کارگروه ثبت اختراعات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ما باید روی این قشر جوان تحصیل کرده سرمایه‌گذاری کنیم و توانایی‌ها و ظرفیت‌های آن‌ها را مورد استفاده قرار دهیم به همین دلیل بود که قانون جهش تولید دانش بنیان را مصوب کردیم و در این قانون آورده‌ایم که نیاز‌هایی که کشور دارد باید اعلام شود که چه مواردی است. زیرا هم اکنون برخی از مواردی از نیاز‌ها در بخش‌های تولیدی مختلف کشور وجود دارد، ولی اطلاعی از وجود این نیاز‌ها نیست.

 وی در ادامه افزود:ما باید بدانیم که در چه حوزه‌هایی تولیدات و قطعاتی نیاز داریم و در حال حاضر اقدام به واردات برای رفع این نیاز‌ها می‌کنیم. از سوی دیگر مجموعه‌هایی که توان تولید این تجهیزات را دارند باید یه یکدیگر متصل شوند تا هم اشتغال برای این جوانان تحصیل کرده‌ی دانش بنیان ایجاد شود و هم واحد‌های صنعتی و بخش‌های دولتی و خصوصی موجود در کشور نیازشان با هزینه‌ی کمتر برطرف شود.

عباسی توضیح داد: باید دولت به عنوان بزرگترین مصرف کننده‌ی تجهیزات راهبردی استفاده از تجهیزات این شرکت‌ها را در اولویت خودش قرار دهد و این محصولات شرکت‌های دانش بنیان توسط این شرکت‌ها خریداری شود.

عضو کارگروه ثبت اختراعات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: نباید شرایط به این نحو باشد که بخش‌های مختلف دولتی نیازمند این محصولات باشند، اما تمایل به واردات آن‌ها داشته باشند.

عضو فراکسیون دانش بنیان مجلس خاطرنشان کرد: بیشتر این محصولات دانش بنیان برای اولین بار در کشور تولید می‌شود و باید از آن‌ها حمایت شود. به همین دلیل هم در قانون مصوب مجلس بر حمایت از این تولیدات بار اول و تامین تسهیلات مورد نیاز برای تولید انبوه آن‌ها تاکید شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار