۱۶ آذر پایه‌گذار جنبش دانشجویی ماندگار در کشور شد

استاندار قم با صدور پیامی با اشاره به روز دانشجو آورده است که ۱۶ آذر پایه‌گذار جنبش دانشجویی عظیم، تأثیرگذار و ماندگار در کشور شد.

سید محمد آقامیری آورده‌است: «۱۶ آذر» یادآور یک واقعه مهم و ماندگار در حیات سیاسی آموزش عالی کشور و تداعی‌گر نقش‌آفرینی مؤثر و هوشمندانه دانشجویان در عرصه مبارزه با استعمار و استکبارستیزی است.

پیام حاکیست: روزی که رشادت و جانفشانی سه دانشجوی انقلابی وآزادیخواه، فریادآزادی‌خواهی، استقلال‌طلبی و عدالت‌جویی را در فضای خفقان و استبداد حاکم بر آن روز‌های دانشگاه‌ها طنین انداز کرد و پایه‌گذار جنبش دانشجویی عظیم، تأثیرگذار و ماندگار درکشور شد.

در بخش دیگری از این پیام آمده‌است: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، قشر فرهیخته دانشجو به عنوان مجموعه‌ای متعهّد، گفتمان‌ساز و دارای احساس مسئولیّت نسبت به نظام و آرمان‌های انقلاب اسلامی، همواره دغدغه‌مند پیشرفت و ترقّی کشور و تحقّق آزادی و عدالت اجتماعی بوده و حضور در صحنه توأم با تلاش و جهاد علمی بدنه دانشجویی و جامعه علمی کشور، افتخارات و دستاورد‌های ارزشمندی را برای ایران اسلامی به همراه داشته است.

پیام حاکیست: امروز و در مقطع حساس کنونی نیز جنبش دانشجویی کشور بر آن است تا با نصب العین قرار دادن رهنمود‌ها و فرامین راهگشای امامین انقلاب اسلامی و با حفظ هوشیاری و بصیرت انقلابی، توطئه دشمن برای بیراهه‌کشاندن دانشجویان و متوقّف ساختن قطار پیشرفت علمی کشور را نقش بر آب کرده و افق‌های جدید و امیدبخشی را پیش روی آینده دانشگاه‌ها و توسعه میهن عزیز اسلامی بگشایند.

در قسمت دیگری ازاین پیام آمده‌است: فرصت را مغتنم شمرده، ضمن گرامی داشت یاد و خاطره شهدای عرصه علمی کشور بالاخص شهدای هسته‌ای به ویژه دانشمند شهید «محسن فخری‌زاده»، فرارسیدن «روز دانشجو» و تقارن آن با هفته پژوهش و فناوری را به همه تلاش‌گران و مجاهدان عرصه علم و دانش به ویژه دانشجویان و دانشگاهیان فرهیخته استان قم تبریک و تهنیت عرض نموده و عزّت و سربلندی روزافزون توأم با سعادت و سلامتی آنان را از درگاه خداوند متعال مسألت دارم.

 ۱۶ آذر ۱۳۳۲ و به فاصله چهار ماه از کودتای ۲۸ مرداد آمریکا و انگلیس در ایران که منجر به سقوط دولت قانونی وقت شد، محمدرضا پهلوی میزبان «ریچارد نیکسون» معاون وقت رئیس‌جمهور آمریکا بود. مهمانی شاه و حامی کودتاگرش برای دانشجویان آزادی‌خواه آسان نبود و اعتراضات به این سفر منجر به شهادت سه نفر از دانشجویان دانشکده فنی شد. این مناسبت گرچه در دولت پهلوی دوم، اهمیتی نداشت، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به عنوان نمادی از مبارزه برای استقلال و آزادی، گرامی داشته شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار