آغاز کاشت چهار میلیون اصله نهال در خراسان شمالی

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: تولید و کاشت ۱۶ میلیون اصله نهال در استان در قالب طرح ملی تولید و کاشت درخت در مدت چهار سال هدفگذاری شد که کاشت چهار میلیون اصله آغاز شد.

علی اسدی گفت: کاشت درخت در عرصه‌های منابع طبیعی، جنگل، بیابان، محدوده تخریب شده معادن با هدف بازسازی، توسعه فضای سبز صنایع و کارخانجات و اراضی واگذاری، شهرک‌های صنعتی، درختکاری در پادگان‌ها و مناطق اختیار نیرو‌های مسلح، ایجاد بوستان‌های روستایی و پویش‌های مردمی و سایر سطوح و محدوده‌ها انجام می‌شود.
اسدی گفت : برنامه ریزی شده در مدت چهار سال یک میلیارد اصله درخت درکشور با همکاری مردم، سازمان‌ها و ارگان ها، صنایع و کارخانجات کشت کند که سهم هر استانی تعیین شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: خشکسالی و کاهش منابع طبیعی در سال‌های اخیر باعث تغییر اقلیم شده است که پدیده گرد و غبار و ریزگرد‌ها یکی از چالش‌های مهم کشور شده و در این استان نیز با آن درگیر هستیم که حتی باعث تعطیلی روز‌های کاری نیز شده است.
او گفت : برای تحقق اجرای این طرح اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نهالستانی که سالانه تا ۱۵۰ هزار اصله نهال تولید می‌کرد را به چندین برابر افزایش داد و همچنین در این زمینه از توانمندی صنایع و مردم، بخش خصوصی، شهرداری‌ها و سایر ارگان‌ها استفاده کرد که شرکت آلومینای جاجرم تعهد تولید ۷۰۰ هزار اصله نهال را داده است.
به گفته اسدی  در مجموع نهالستان‌های دولتی، بخش خصوصی، صنایع، کارخانجات و پویش‌های مردمی تعهد تولید ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار اصله نهال را داده اند که تلاش می‌کنیم این مهم عملیاتی شود که در این راستا با سازمان‌ها و ارگان‌ها نیز تفاهم نامه‌هایی داشته ایم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت : در هر هکتار جنگل ۶۷ تُن گرد و غبار جذب می‌شود که جنگل‌های خراسان شمالی با مساحت ۴۲۵ هزار هکتار بیش از ۳۰ میلیون تن گرد غبار را در خود جذب خواهد کرد.
به گفته اسدی همچنین در هر یک هکتار جنگل بعد از بارش باران یکهزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار متر مکعب آب را ذخیره خواهد کرد که جنگل‌های این استان ۳۷ میلیون متر مکعب آب را ذخیره سازی خواهند کرد.
با افزایش جنگل ها، درختان و بوته‌ها جلوی فرسایش آبی و سیلاب‌های تخریبی بعد از بارش‌ها گرفته خواهد شد.
گستره جنگل‌های خراسان شمالی ۴۳۴ هزار هکتار در ۲ ناحیه رویشی است که ۲۵ هزار هکتار از این میزان مربوط به جنگل‌های ناحیه هیرکانی در شهرستان‌های مانه و سملقان است و مابقی مربوط به ناحیه جنگلی ایران - تورانی و در سطح استان پراکنده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.