کاهش ۳۰ درصدی بازگشت مجدد زندانیان به زندان در ۲ سال اخیر

رئیس سازمان زندان‌ها گفت: در ۲۰ ماه اخیر شاخص کوتاه مدت بازگشت مجدد به زندان ها کاهش چشمگیری پیدا کرده است.

غلامعلی محمدی رئیس سازمان زندان‌ها در نشست خبری گفت: نقش اصحاب رسانه در آگاه‌سازی و اطلاع رسانی بسیار حائز اهمیت است. در حوزه اقدامات سازمان زندان‌ها به میزان زحماتی که در حوزه فرهنگی تربیتی و حمایتی کشیده می‌شود اطلاع رسانی کمتری صورت می‌گیرد.

او افزود:کیفرشناسان، زندان را به عنوان واقعیت تلخ اجتماع و حبس را موجب تنبیه مجرم در اجتماع می دانند، اما ماموریت اصلی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور اصلاح و تربیت زندانیان و بازگشت سعادتمندانه آنان به جامعه است و بر این مبنا فرایند اصلاح و تربیت از لحظه ورود زندانی شروع و با ارائه خدمات بعد از خروج تا ثبات زندانی ادامه می‌یابد.

وی افزود:مطابق با قوانین فعالیت‌های سازمان زندان‌ها به ۳ بخش اساسی تقسیم می‌شود اولین بخش اقدامات تامینی بوده و کلیه فعالیت‌هایی است که با هدف نگهداری مناسب زندانیان از لحاظ جسمی، روحی و روانی و ایجاد امنیت اجتماعی و قضایی برای جامعه در طی دوره حبس انجام می‌شود و این شامل کلیه خدمات نگهداری، غذا، پوشاک، بهداشت و درمان ایجاد فضای نگهداری مناسب و زیر بنایی و مباحث امنیتی و قضایی می‌شود.

محمدی بیان کرد: دومین اقدامات تربیتی کلیه فعالیت‌هایی است که منجر به اصلاح رفتار و عملکرد رفتاری زندانیان شده تا پس از آزادی از انجام مجدد جرم و ایراد خسارت به جامعه و افراد آن و بازگشت مجدد آنان به زندان جلوگیری کند.

وی ادامه داد: سومین اقدامات حمایتی کلیه فعالیت‌هایی است که با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی زندانیان و خانواده آن ها در حین حبس و تکمیل فرآیند اصلاح و تربیت انجام می‌ شود، که شامل خدمات مددکاری، روانشناسی، حمایت از خانواده زندانیان و توانمندی سازی زندانیان می‌شود.

رئیس سازمان زندان‌ها گفت: هر چقدر این چرخه تکمیل‌تر شود خروجی خدمات زندان‌ها هم بهتر و امکان موفقیت بیشتر است. با افزایش کیفیت خدمات ارائه شده در سطح زندان‌ها، طی ۲۰ ماه اخیر شاخص کوتاه مدت بازگشت مجدد به زندان که در دنیا به عنوان شاخص اصلی سنجش عملکرد زندان‌ها مورد محاسبه قرار می‌گیرد، کاهش چشمگیری پیدا می کند که کاهش ۳۰ درصدی را نشان می دهد.

اشتغال ، حرفه آموزی و کارآفرینی در زندان‌ها

محمدی اظهار کرد: رکن اصلی فرآیند اصلاح مجرمان نیز در زندان‌ها فرایند توسعه اشتغال است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد راه اندازی کسب و کار و توسعه اشتغال برای زندانیان هدف اصلی سازمان و بنیاد تعاون زندانیان به عنوان بازوان توانمند سازمان در اشتغال است تا زندانیان بتوانند فن و حرفه‌ای را فرا بگیرند و بعد از سپری کردن دوره محکومیت خود به جامعه بازگردند و از آموزش‌ها و اشتغال در زندان برای ادامه زندگی خود و خانواده‌های خود بهره ببرند در واقع افق آینده زندانیان بعد رهایی از زندان با فراگیری این مشاغل روشن می‌شود.

رئیس سازمان زندان‌ها گفت: ایجاد اشتغال با مشارکت بنیاد تعاون، انجمن حمایت از زندانیان  در سه بخش کارگاهی داخل زندان، اعزام به کار در مراکز اشتغال عمومی و خصوصی خارج زندان و اشتغال نشسته در داخل بند‌ها و اندرزگاه‌ها دنبال می‌شود. در ۲ سال اخیر به صورت ویژه با شناسایی و رفع چالش‌های پیش رو و بهره گیری از ظرفیت‌های گسترده بنیاد تعاون زندانیان، بخش خصوصی و به میدان آوردن کارآفرینان آهنگ تحول در اشتغال مولد به‌نحو مطلوبی برداشته شده است. 

وی ادامه داد: ۵۷،۶۵۶ نفر از زندانیان یعنی حدود ۳۴ درصد محکومان در شش ماهه اخیر تحت پوشش دوره‌های حرفه آموزی قرار گرفتند که ۶۴ درصد پس از قبولی در آزمون موفق به کسب گواهینامه مهارت شدند. بطور میانگین حدود نود ساعت دوره حرفه آموزی برگزار شده است. کلیه گواهینامه‌های مهارت صادره به زندانیان قبول شده در آزمون پایان دوره، بدون درج عبارت زندان صادر می‌شود.

محمدی بیان کرد: در اجرای تفاهم نامه‌های همکاری با سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی و سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در ۴ خوشه صنعت، خدمات، کشاورزی و فرهنگ و هنر و بیش از ۱۵۰ مهارت شغلی در زندان‌های کشور برای زندانیان دوره‌های حرفه آموزی برگزار می‌شود، برای دومین سال متوالی در طول شکل گیری سازمان زندان‌ها و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، در هفته قوه قضاییه و هفته ملی مهارت سال ۱۴۰۲؛ مسابقات مهارت زندانیان در دو سطح شهرستانی و استانی در بین ۷،۰۵۳ نفر از زندانیان آموزش دیده در ۸ رشته پرتقاضا با حضور داوران و آزمونگران مراکز فنی و حرفه‌ای در ۱۹۰ زندان کشور برگزار شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۹ ۰۵ آذر ۱۴۰۲
مجرمی که ده بار در ده پرونده جدا از هم محکوم شده دیگه قابل اصلاح نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۵ ۰۵ آذر ۱۴۰۲
جناب رییس اولا بنظرم زندان مکان مناسب برای بازسازی همه افراد نمی باشد ثانیا باید کل نگر باشید اگر در جامعه کاهش جرم داشته باشیم هنر می باشد و مجازات تاثیر دارد وقتی زندانی میرود زندان از بهترین امکانات استفاده می نماید و حتی در خارج زندان مکان برای استراحت ندارد البته برای برخی زندانی ثالثا چقدر از شاکیان مورد ظلم و حتی جنایت قرار گرفتن و به علت نداشتن دلایل اثبات جرم حق آنها در کشور از بین رفته و می رود آیا آمار سرقت روزانه را دارید واقعا چقدر از سارقان دستگیر و مجازات میشود و چقدر از شاکیان بعلت مشکلات اداری توان شکایت را ندارند . قانون باید برای مردم تامین امنیت نماید که یکی از وظیفه هر دولت میباشد نه اینکه شاکی روانه کلانتری ها و دادسرا شود یا بعد از ماها بتواند حق خود را بگیرد یا خیر؟
Iran (Islamic Republic of)
دنبال حق
۱۰:۰۱ ۰۵ آذر ۱۴۰۲
بر فرض شاکی به جهت نبود دلایل نتواند حرف خود را ثابت کند از قاضی انتظار دارید بر اساس چه دلیلی رای به نفع شاکی صادر کند. قاضی که علم غیب ندارد‌. فکر کنید کسی بدون دلیل علیه خود شما شکایت کند، آیا چون صرفا کسی شکایت کرده باید شما مجازات بشوید؟ بهتر نیست منطقی به موضوع نگاه شود و نه احساسی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۶ ۰۵ آذر ۱۴۰۲
بنده دوست دارم اصلا زندانی نداشته باشیم ولی امنیت بالاترین اعتبار هر کشور میباشد بجای اینکه این همه هزینه برای نگهداری زندانی شود برای پیشگیری جرم هزینه شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۲ ۰۵ آذر ۱۴۰۲
زندانی که زیاد برگرده زندان یعنی دیگه حرفه ای شده و زندان روش تاثیری نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۹ ۰۴ آذر ۱۴۰۲
خبر خوبیه
انشالله هیشکی برنگرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۳ ۰۵ آذر ۱۴۰۲
در پاسخ دنبال حق هستی : اول چه نهادی تامین امنیت شهروند میباشد : آیا حق این میباشد متهم و مجرم حقوق شهروندی دارد شاکی ندارد حق شاکی از بین رفته چه کسی باید رسیدگی نماید : قاضی علم غیب ندارد ولی وظیفه دارد بر اساس علم خود اگر علم و خوصله داشته باشد جرم را کشف نماید اگر غیر این بود وقتی دوتا گواه باشد یک سرباز و یک فرد عادی هم میتواند قضاوت نماید نه اینکه صرفا زندان جا ندارد یا جرم سبک میباشد با توجیه نادرست تفسیر بنفع متم منع تعقیب صادر نماید در کلام آخر حق شاکل را چه کسی باید بگیرد
آخرین اخبار