مدال خادم فرهنگ عمومی بر گردن میراث‌داران ارزش‌های ایرانی اسلامی

مدیر کل شورای فرهنگ عمومی کشور درمورد فراخوان طراحی تندیس و مدال خادم فرهنگ عمومی و نحوه شرکت در آن توضیحاتی داد.

یکی از وظایف شورای فرهنگ عمومی مطابق آیین‌نامه، شناسایی، معرفی و تقدیر از خادمان فرهنگ عمومی است که باید در عرصه‌های مختلف انجام شود و به منظور تقدیر از این افراد، شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه‌ای دارد که به پیشنهاد شورای فرهنگ عمومی در سال‌های گذشته تصویب شده است.به منظور شناسایی و معرفی خادمان فرهنگ عمومی فعالیت‌های فرهنگی و هنری آغاز شده و برای اینکه به افراد برگزیده برای قدردانی تندیس و مدالی اعطا شود، فراخوانی تهیه شده که بر اساس آن هنرمندان حوزه گرافیک و طراحی می‌توانند طرح‌های پیشنهادی خود برای تندیس و مدال فرهنگ عمومی را به دبیرخانه شورا ارسال کنند.

در قسمتی از فراخوان طراحی تندیس و مدال خادم فرهنگ عمومی نوشته شده است:
خادمان فرهنگ عمومی، قهرمانان زندگی روزمره هستند. این قهرمان می‌تواند معلم، صاحب شغل و حرفه، کارمند، خانه دار، فعال فرهنگی، کارگر یا کنش‌گر اقتصادی باشد.

این افراد ممکن است سلبریتی نباشند، شاید پست و مقام رسمی نداشته باشند، شاید تحصیلات دانشگاهی بالایی نداشته باشند، اما میراث دار ارزش‌های فرهنگی ایران اسلامی اند و این هویت را در لحظات زندگی خود متجلی می‌کنند. خادمان فرهنگ عمومی، ارکان پابرجایی خیمه فرهنگ و اصالت در زیست اجتماعی اند، برای همین مردم از صمیم دل آن‌ها را دوست دارند.

در ادامه این فراخوان به هدایای نفیس طراحان تندیس و مدال خادم فرهنگ عمومی کشور که حائز رتبه‌های اول تا سوم هستند اشاره شده است که جایزه برگزیده اول، مبلغ ۵۰ میلیون تومان، جایزه برگزیده دوم، ۳۰ میلیون تومان و جایزه برگزیده سوم مبلغ ۱۵ میلیون تومان است.

رضا یعقوبی، مدیر کل شورای فرهنگ عمومی کشور درمورد فراخوان طراحی تندیس و مدال خادم فرهنگ عمومی بیان کرد: امسال، دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی به مناسبت ۱۴ آبان ماه که در تقویم، روز فرهنگ عمومی ثبت شده است و بر اساس آئین نامه‌ای که به خاطر تقدیر از خادمان فرهنگ عمومی توسط شورای فرهنگ عمومی کشور و شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده جایزه‌ای را تحت عنوان جایزه طراحی تندیس و مدال فرهنگ عمومی طراحی کرده است که در طول سال از خادمان فرهنگ عمومی در عرصه‌های مختلف تقدیر به عمل می‌آید. از اینرو، به عنوان یادگاری و تندیسی برای این عزیزان فراخوانی را اعلام کردیم که در جریان آن، تندیسی برای این منظور تهیه و به برگزیده‌ها تقدیم خواهد شد و در جریان فراخوان اعلام کردیم از کلیه هنرمندان حوزه هنر‌های تجسمی که کار گرافیک انجام می‌دهند درخواست می‌شود به سایت دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور مراجعه کنند چراکه اطلاعات مربوط به آن در این سایت موجود است و این هنرمندان می‌توانند طرح‌های خود را به دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور ارسال کنند که مهلت ارسال آثار اولیه تا ۳۰ آذر است و برای طراحی‌های برگزیده تندیس‌های فرهنگ عمومی کشور جوایز نفیسی درنظر گرفته شده است که جبران زحمات دوستان هنرمند باشد.

او درمورد شاخصه‌های موردنظر برای طراحی تندیس‌های شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: در پوستر فراخوانی که اعلام عمومی کردیم مشخص شده که خادم فرهنگ عمومی چه کسی است؟ خادم فرهنگ عمومی کسی است که الزاماً فرد مشهوری نیست؛ به طوری که شاید یک راننده تاکسی باشد که کار فرهنگی ارزشمندی انجام داده است و مثلاً کیف پولی را پیدا کرده و آن را به صاحبش تحویل داده است. زیرا این فرد کار بسیار ارزشمندی انجام داده است و عموماً خادمان گمنام هستند و به همین دلیل، ما امسال این اتفاق را رقم زده ایم و خودمان سراغ خادمان فرهنگ عمومی می‌رویم و مسئولان دبیرخانه این شورا روی این موضوع کار کرده اند.

مدیر کل شورای فرهنگ عمومی کشور تصریح کرد: برای این منظور از دستگاه‌های مختلف هم می‌پرسیم تا افراد و خادمان تأثیرگذاری که گمنام هستند و شامل اشخاص حقیقی و حقوقی می‌شوند یا سازمان و شبکه رادیویی که کار فرهنگی خاصی انجام داده اند و شامل این موضوع می‌شوند و اثرگذاری و جریان سازی کرده اند هم مورد ارزیابی قرار بگیرند و از آن‌ها تقدیر شود.

یعقوبی افزود: این افراد از طریق سامانه‌ای خاص شناسایی نمی‌شوند و نه تنها سازمان‌ها می‌توانند این افراد را مشخص کرده بلکه افراد هم می‌توانند خودشان را معرفی کنند و یا خدمات انجام شده خود را اعلام کنند تا به عنوان خادم فرهنگ عمومی موردبررسی قرار گیرند و در صورت اثرگذاری بتوانند موردتقدیر قرار بگیرند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۴ ۲۲ آبان ۱۴۰۲
ما هرچقدر هم خوب بودیم چیزی به ما نرسید بعد فهمیدیم ملاک خوب بودن چیز دیگه ای وما دیر فهمیدیم که ملاکها خیلی وقت عوض شده هرچند شکر خدا ما به اون سبک مد نظر حضرات عوض نشدیم
آخرین اخبار