راهکار دستیابی به پایداری تولید گوشت قرمز چیست؟

دست اندرکاران صنعت دامپروری معتقدند که تامین سرمایه در گردش، تامین مستمر نهاده ها و استمهال وام دامداران در دستیابی به پایداری تولید و خودکفایی گوشت تاثیر بسزایی دارد.

 بعد از اصلاح نظام یارانه در پی افزایش چندبرابری قیمت نهاده های دامی، مسئولان وزارت جهاد و دولتمردان سیاست هایی همچون پرداخت تسهیلات ارزان قیمت در راستای تامین نقدینگی دامداران و استمهال وام ها را اتخاذ کردند که متاسفانه این موضوع آن طور که باید و شاید مورد توجه قرارنگرفته است. 

بنابر آمار سالانه ۸۰۰ تا ۸۵۰ هزارتن گوشت قرمز در کشور تولید می شود که در صورت حمایت از صنعت دامپروری، امکان خودکفایی گوشت در داخل وجود دارد. اما کشتار دام های مولد در سال گذشته و کمبود جمعیت دام پروار موجب شد تا مسئولان وزارت جهاد در راستای تنظیم بازار اقدام به واردات کنند که بنابر برنامه ریزی صورت گرفته واردات گوشت تا بهار سال آینده ادامه دارد.

در همین رابطه علیرضا پیمان پاک قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی گفت: واردات مدیریت شده گوشت قرمز و تامین مستمر نهاده های دامی منجر به ثبات بازار پروتئین و روند نسبی کاهش قیمت شده است. با توجه به استمرار روند واردات، مشکل خاصی در تامین و توزیع گوشت قرمز نداریم و همواره با تامین نهاده دامی بدنبال خودکفایی گوشت قرمز در داخل هستیم‌.

در ادامه افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: هم اکنون تولیدکنندگان دام سبک و سنگین با مشکلات استمهال وام ها و تامین سرمایه در گردش بدلیل افزایش چندبرابری هزینه ها ناشی از اصلاح نظام یارانه روبرو هستندچراکه نقدینگی فعلی دامداران بسیار محدود است. تامین سرمایه در گردش از طریق تسهیلات بانکی با بهره بالا بر قیمت تمام شده دام زنده و گوشت اثر می گذارد. تامین سرمایه در گردش ارزان قیمت و مسئله بعدی بازار از جمله چالش های پیش روی تولیدکنندگان است.

صدردادرس ادامه داد: قیمت نهاده های دامی نسبت به ابتدای سال کاهش یافته است که یکی از علل آن به کاهش جمعیت دام سبک و سنگین باز می گردد که با کاهش جمعیت دامی در سامانه بازارگاه، تقاضا برای خرید نهاده کاهش می یابد و در نهایت بازار رقابتی می شود.

مدیرعامل اتحادیه دام سبک با بیان اینکه قیمت دام پایه پروار یکی از اقلام اصلی هزینه پرواربندی محسوب می شود، افزود: با کاهش جمعیت دامی، قیمت دام پایه پروار سبک و سنگین افزایش می یابد که در نتیجه قیمت دام پروار و گوشت بالا می رود که ترغیب دامداران برای نگهداری گله های مولد، رونق گله های مولد با دام داخلی و احیای گله های مولد راهکار کاهش قیمت دام پروار است.

مدیرعامل اتحادیه دام سبک با بیان اینکه ۶۰ درصد از جمعیت کشور مشمول دریافت یارانه هستند، گفت: گوشت قرمز داخلی اعم از گوسفندی و گوساله باید وارد کالابرگ الکترونیک شود چراکه این امر منجر به افزایش قدرت خرید و هدایت نقدینگی به سمت تولید می شود.

او با اشاره به راهکارهای رسیدن به خودکفایی گوشت قرمز در کشور گفت: خودکفایی با شرایط فعلی مسیر طولانی تری دارد، اما احیای مجدد بازار از طریق کالابرگ الکترونیک منجر به تحقق این امر می شود. هرچند سیاست گذاران اعلام می کنند که به سبب محدودیت منابع مالی، امکان کمک وجود ندارد. اما می توان راهکارهایی اتخاذ کرد که برای دولت هزینه ای در بر نداشته باشد و منجر به رونق تولید شود.

بنابر قانون، صادرات حتی به منظور تنظیم بازار نباید ممنوع باشد، درحالیکه مسئولان اعلام می کنند که برای رونق بازار داخل تا زمان افزایش تولید صادرات ممنوع است.

شکلی در تولید گوشت قرمز نداریم

آقای مجتبی عالی مدیرعامل اتحادیه دامداران گفت: با توجه به خسارت های وارده ناشی از خشکسالی قرار بود وام های دامداران تمدید شود هم اکنون مشکلی در تامین نهاده های دامی جو و ذرت نداریم و تنها در ارتباط با کنجاله سویا مشکل داریم که در حال رفع شدن است. با توجه به مشکلات تامین کنجاله سویا، وزارت جهاد مجوز واردات را به اتحادیه داده است که پیش بینی می شود مشکل هرچه سریع تر رفع شود.

مدیرعامل اتحادیه دامداران با اشاره به افزایش چندبرابری قیمت نهاده های تولید بعد از اصلاح نظام یارانه افزود: بعد از اصلاح نظام یارانه با افزایش قیمت نهاده ها، تولید مقرون به صرفه نیست که با واگذاری برخی اختیارات به اتحادیه امیدواریم که تولید شکوفا شوند. در شرایط کنونی مشکل اصلی  دامداران کمبود نقدینگی است که تمامی مسئولان و تصمیم گیران باید پای کار آیند.

مدیرعامل اتحادیه دامداران با بیان اینکه پتانسیل خودکفایی گوشت قرمز در کشور وجود دارد، افزود: هم اکنون مشکلی در تامین و تولید گوشت داخل نداریم، اما در راستای پایداری باید تولید مقرون به صرفه باشد. بنابر آمار واردات گوشت از گمرگ در قبال تولید داخل قابل مقایسه نیست چراکه یک درصد تولید داخل، وارد می شود. به عنوان مثال در تهران روزانه ۱۲ هزار راس دام سبک و ۷۰۰ راس دام سنگین مربوط به تولید داخل کشتار می شود، درحالیکه ۵۰۰ راس در روز وارد می شود.

با توجه به پتانسیل خودکفایی گوشت قرمز، سیاست تامین مستمر نهاده های دامی و اتخاذ سیاست های حمایتی همچون تامین سرمایه در گردش ارزان قیمت می تواند به پایداری تولید و تحقق دستیابی به سیاست خودکفایی منجر شود چراکه طبق آمار ۷۵ درصد گوشت قرمز از دام سنگین تامین می شود که تهیه و توزیع به موقع نهاده بر تولید و تنظیم بازار تاثیر بسزایی دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
دامدار
۱۷:۰۶ ۲۴ آبان ۱۴۰۲
بااین واردات گوشت بی کیفیت مدت سه ساله که دامدار نابود شده وفقط درحد گفتن ست وهیچگونه حمایتی از تولید داخل نمیشود دولت بجای حمایت از تولید واردات گوشت که صرفه اقتصادی برای خودشان دارد اسرار دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۹ ۲۴ آبان ۱۴۰۲
دام وارد کنید.در کشور دام کم است جوانان روستاها و دامدار ها بیکار هستن چون دام گران هست کسی نمی تواند بخرد آن کسانی که گوسفند دارن چون دام گران هست همه گوسفندان خود را می فروشند تا بزنند یه کار دیگر
Iran (Islamic Republic of)
صادق
۰۸:۱۱ ۲۲ آبان ۱۴۰۲
دولت میتونه وام به دامدار بده حمایت کنه واردات گوسفند ازاسترالیا چون هر گوسفند یک دلار الان قیمت داره بخاطرشرایطی که حاکمه تواسترالیا و این دامها رو دراختیاردامدار بده وحمایت کنه که اینکارونمیکنه
Iran (Islamic Republic of)
عرفان
۱۴:۴۱ ۲۱ آبان ۱۴۰۲
من خودم دامدار هستم مسئولین ما همه خوابن سیل خیلی وقته که مارو برده چهار سال پیش که تعداد گوسفند مولد رفته بود بالا دولت حمایت نمی‌کرد همه مجبور به فروش شدن من خودم مجبور شدم 200گوسفند مولد مو بفروشم الآنم که علوفه و دام شده دلاری ما داریم به ریال میفروشیم دولت به ما نهاده ها رو به نرخ دو سال پیش بده ماهم به نرخ دو سال پیش گوشت و میدیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۱ ۲۱ آبان ۱۴۰۲
کدوم نهاده ارزون شده؟؟یونجه از ۶ شده۱۶.سبوس از۲۶۰ رسیده ۳۶۰ سیلو از۲تومن شد۶.چرا دروغ میگین
Germany
ناشناس
۱۲:۳۳ ۲۱ آبان ۱۴۰۲
مسئولین راهکار دادن !!! اجازه دهید دامهای زنده وارداتی از پاکستان و افغانستان زایش و بره های آنان بزرگ و پروار بشوند و .....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۵ ۲۱ آبان ۱۴۰۲
هر گونه حمایت ودونرخی ویارانه پنهان وانحصار و محدودیت در صادرات و واردات،موجب سوء استفاده و فساد برخی و فقیرتر شدن دیگران میشود،مانند برخی کشورهای عربی درآمد کشور باید نقدا و مستقیم به خود فرد داده شود تا هر طور میخواهد مدیریت وخرج کند وفقر شدید ریشه کن شود.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۹:۳۹ ۲۱ آبان ۱۴۰۲
مسئول ها یا خوابن یا خودشون رو زدن به خواب
خوراک دام و هزینه ای نگهداری شده دلاری، دلار رو هم روز به روز گرون میکنن بعد به تولید کننده نه تسهیلات با نرخ پایین میدن نه حمایت میکنن بعد میگنن ریالی بفروش و دوام بیار
???????
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۹ ۲۱ آبان ۱۴۰۲
خودکفایی تو حبوبات بمراتب مهمتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۶ ۲۱ آبان ۱۴۰۲
با اینکه قیمت گوشت تا حدودی پائین اومده ولی واقعا خیلی از افراد جامعه با این حقوقی که دریافت میکنند نمیتوانند به اندازه نیاز گوشت تهیه کنند
Iran (Islamic Republic of)
دامدار
۱۷:۱۹ ۲۴ آبان ۱۴۰۲
کجا گوشت پایین آمده شما قیمت گوشت وارداتی بی کیفیت که بجز عده قلیلی وکبابی ورستورانات. وکافه ها که استقبالی نمیشود را دیده‌اید که باعث شد که دامداران نابودشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۸ ۲۱ آبان ۱۴۰۲
برا کی تولید می کنید من کارمند دیگه ماهی یک کیلو گوشت قرمز رو نمی تونم بخرم دیگه کارگر و ... احتمالا مرغ رو هم کنار گذاشتن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۰ ۲۱ آبان ۱۴۰۲
اگر کمی بررسی بفرمایید ، متوجه خواهید شد که هزینه‌های تولید بسیار بالاست و....
United States of America
ناشناس
۰۸:۱۲ ۲۱ آبان ۱۴۰۲
یارانه ی مستمری بگیران تامین اجتماعی چرا قطع شده؟ همین الان هم درگیر تأمین مخارج دوا و دکتر هستیم یارانه ها رو چرا قطع کردید؟ رنگ گوشت رو ک چندین ماهه نمی بینیم
آخرین اخبار