در باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید؛

لزوم رسیدگی به وضعیت بافت‌های فرسوده / عضو شورای شهر: نیازمند برنامه‌های بلندمدت هستیم

بافت‌های فرسوده همچون بیمارانی هستند که نیازمند درمان و رسیدگی هستند و اگر به فراموشی سپرده شوند آسیب‌های اجتماعی را با خود به همراه خواهند داشت.

بافت فرسوده همانطور که از نامش پیداست، دارای تاریخچه ای قدیمی و کهنه است که مردم بسیار زیادی در تهران با آن دست و پنجه نرم می کنند و گویی با آن عجین شده اند؛ زیرا در طول سالیان قبل وجود این معضل در پایتخت برای مدیران شهری آنطور که باید مهم نبوده و به فراموشی سپرده شده بود!

ساکنین این خانه های حیاط دار که عمدتاً در مراکز شهرها قرار دارند و از قیمت و متراژ بالایی برخوردارند تمایل به فروش و بازسازی به شکل آپارتمانهای چند طبقه را دارند که اینکار نه تنها باعث از بین رفتن حیاط ها و پوشش گیاهی می شود، بلکه ساخت و ساز آپارتمانهای چند طبقه در بافت فرسوده عموماً با معابر کم عرض و خانه های باقی مانده مشکلات بسیاری از جمله در مواجهه با خطر زمین لرزه را در آینده را به وجود می آورد. آنقدر این بافت های فرسوده بیمار هستند که به قول بسیاری از کارشناسان شهری از زمان درمانشان گذشته است و با این حال بار هم دیر نیست زیرا بافت‌های فرسوده در تهران به عنوان یک تهدید به حساب می‌آیند.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت که متاسفانه وجود بافت های فرسوده مسئله بزرگ و قابل سنجشی است اما برای حل آن باید برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت ریخت که حداقل شاهد بهبود یا کاهش آنها باشیم زیرا به طور کامل که نمی‌توان آنها را رفع کرد. طبق آمارهای اخیر منطقه ۱۰، ۱۲ و ۱۱ تهران رتبه یکم تا سوم بافت فرسوده را از آن خود کرده اند که جمعیت ۸۰۰ هزار نفری را شامل می‌شوند. بافت های فرسوده ناامنی و معضلات اجتماعی، آسیب پذیری در برابر زلزله، سرانه کم خدمات، تراکم ساختمان های کم دوام و... را با خود به همراه دارند؛ ابن موضوع به صورت جدی در حال پیگیری است و تصمیمات شهرداری و نظرات اعضای شورای شهر تهران در رابطه با آن لحاظ می شود تا مردم رضایتمندی داشته باشند.

وی افزود: مدیریت شهری دوره ششم هم که رسیدگی به بافت فرسوده را یکی از اهداف خود می‌داند و طبق صحبت‌های زاکانی شهردار تهران، یک کسری اراضی در شهر تهران شناسایی شده که صاحبان آن توان پرداخت هزینه‌های مربوط به پروانه ساخت و یا ساخت و ساز را ندارند. در مورد این زمین‌ها نیز مشارکت شهرداری به این صورت است که پروانه ساخت و سرمایه گذار جهت ساخت واحد‌های مسکونی را هماهنگ می‌کند. به عبارتی قدر السهم مالک و شهرداری در این مشارکت کاملا مشخص است. نکته مهم این است که مشوق‌هایی برای نوسازی بافت فرسوده در نظر گرفته شده است که متاسفانه در دوره قبل این مشوق‌ها حذف و باعث شد روند نوسازی در بافت‌های فرسوده کند شود. با‌ این حال  بیش از ۹ هزار پروانه ساختمان در ۷ ماهه امسال در شهر تهران صادر شده است که بیشترین فراوانی آن در بافت فرسوده و مناطقی مانند ۱۵، ۱۶، ۱۷، ۱۸، ۱۹، ۲۰ و ۲۱ است.  

در ادامه مهدی هدایت، رئیس سازمان نوسازی شهر تهران به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرد: ما نیازمند کمک دولت برای احیای بافت فرسوده هستیم زیرا به تنهایی نمی‌شود و باید تسهیلاتی در اختیار ما قرار دهند تا کار به سهولت انجام شود و به تعهدات در این زمینه عمل شود؛ با توجه به این مساله منتظر هستیم تا بببینیم که قرار است بافت‌های فرسوده تهران چه سرنوشتی را از آن خود کنند و آیا در سالهای بعد از اقدامات شهرداری تهران برای بافت های فرسوده صحبت است یا طبق معمول همیشگی، بی توجهی و نداشتن برانامه برای حل چنین معضبل مهمی! زیرا اگر به چنین دغدغه و موضوع اساسی رسیدگی مناسب نشود قطعا آسیب های فراوانی را به همراه خواهد داشت و بافت تاریخی پایتخت هم دستخوش تغییراتی می شود که به آن ضرر می رساند؛ به حال بافت های فرسوده برسیم...!

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار