مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی:

بانک آینده روزانه بیش از ۱۱۸ میلیارد تومان ضرر می‌کند

مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرد: بانک آینده روزانه بیش از ۱۱۸ میلیارد تومان ضرر می‌کند و در بهار بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان اضافه برداشت از بانک مرکزی داشته است.

بانک آینده یکی از ناترازترین بانک‌های کشور است که از یک سو در رقابت با دیگر بانک‌ها برای جذب سپرده‌های مردم، با وعده سود‌های بالا، هزینه‌های هنگفتی را برای خود تراشیده و از سوی دیگر با بنگاه‌داری و تسهیلات‌دهی به پروژه‌های بدون سود زیرمجوعه‌ی خودش روز به روز زیان‌ده‌تر از قبل شده است. به طوری که در حال حاضر بانک آینده بیش از هر بانک و موسسه‌ی اعتباری دیگری زیان انباشته دارد. زیانی که با اضافه برداشت از بانک مرکزی جبران می شود و دودش نهایتا با افزایش نقدینگی و تورم به چشم مردم می‌رود.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در روز‌های اخیر طی گزارشی به بررسی وضعیت بانک آینده پرداخته است که در ادامه به بخش‌هایی از این گزارش اشاره خواهد شد.

 بانک آینده، ناترازترین بانک
ناترازی و انباشت ریسک در شبکه بانکی را می‌توان به عنوان یکی از مهم‌ترین ریشه‌های ناترازی‌ها و بی‌ثباتی‌های کلان اقتصاد ایران معرفی کرد که در دو دهه گذشته مسائلی مانند انحراف اعتبارات از تولید به فعالیت‌های نامولد، کاهش ارزش پول ملی، تورم، بی ثباتی مالی را در پی داشته است.

از این رو، پایش ثبات و سلامت بانک‌ها و جلوگیری از تسری ناترازی و انباشت ریسک آن‌ها به اقتصاد کلان، امری ضروری است. گزارش حاضر به عنوان اولین گزارش «پایش ثبات و سلامت بانکی» به بررسی وضعیت بانک آینده اختصاص داده شده است. شاخص و نماگر‌های این بانک مانند، اضافه برداشت ۸۰ هزار میلیارد تومانی تا انتهای خردادماه ۱۴۰۲، سهم بالای مطالبات مشکوک الوصول، زیان ۳۹.۲ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۱، نسبت کفایت سرمایه منفی ۱۴۰ درصدی در سال ۱۴۰۱، نشان دهنده ساختار معیوب درآمد- هزینه‌ای و ناترازی دارایی- بدهی است؛ از این رو، اقدام‌هایی همانند تجدید ارزیابی، بهبودی ایجاد نخواهد کرد و بانک قابلیت احیا از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها ندارد.

روند نزولی و بحرانی این بانک در شاخص‌های مختلف نشان می‌دهد مرور زمان نه تنها نتوانسته از عمق ناترازی این بانک بکاهد، بلکه هزینه‌های حل و فصل ناترازی این بانک را افزایش داده است. به نظر می‌رسد، اقدام فوری انتظامی و قضایی با هدف توقف روند بی انضباطی در بانک آینده ضروری است. اگرچه بانک مرکزی در سال‌های اخیر با هدف بازگرداندن این بانک به مدار ثبات اقدام‌های مثبتی را انجام داده است، اما فهرست تخلفات صورت گرفته در این بانک نشان گر آن است که حصول تام به نتیجه مطلوب، علاوه بر تداوم تلاش‌های بانک مرکزی، به حمایت‌ها و تفاهمات فراقوه‌ای در کشور نیازمند است.

بانک آینده ۷۵ درصد از تسهیلات غیردولتی را به خودش داده است
طبق صورت مالی منتشر شده بانک آینده ترکیب مطالبات نشان میدهد که در سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ حدود ۳۰ درصد از این مطالبات به صورت غیرجاری بوده است که مطالبات مشکوک الوصول بخش عمده‌ای از مطالبات غیرجاری را در این سال‌ها تشکیل داده است. این امر نشانگر وضعیت بحرانی بانک در حوزه مطالبات غیرجاری به ویژه در سال ۱۳۹۹ است. در سال ۱۴۰۱، مجموع مطالبات غیرجاری کمتر از ۵ درصد از ترکیب مطالبات را داشته است؛ دلیل اصلی کاهش سرفصل مطالبات غیرجاری در سال ۱۴۰۱ این است که طبق گزارش‌های بانک مرکزی در نامه شماره ۱۴۰۲/۲۶۲۲ در شهریور سال ۱۴۰۱ بانک آینده بدون رعایت ضوابط و مقررات بانک مرکزی در خصوص طبقه بندی تسهیلات و ذخیره‌گیری و با ارائه ادله غیر مستدل، به امهال و ثبت تسهیلات مشکوک‌الوصول در طبقه جاری اقدام کرده است.

در اینجا باید اشاره داشت که طبق گزارش‌های بانک مرکزی حدود ۷۵ درصد (۱۳۰ هزار میلیارد تومان) از مانده تسهیلات اعطایی و مطالبات از اشخاص غیر دولتی به شرکت‌های مرتبط با بانک آینده اختصاص دارد که با عنایت به وضعیت مالی شرکت‌های مزبور عدم رسیدن به مرحله سودآوری، عمده این تسهیلات مطابق استاندارد‌های مالی باید در طبقه غیرجاری گزارش می‌شد که عدم رعایت این مهم نشان می‌دهد میزان مطالبات غیرجاری بانک از آنچه در صورت‌های مالی گزارش شده بیشتر است.

صورت مالی بانک آینده

بانک آینده ماهانه حدودا ۴ هزار میلیارد تومان زیان می‌کند
نمودار زیر سهم اقلام مختلف درآمدی در ترکیب درآمد‌های بانک را نشان میدهد. ملاحظه میشود که درآمد تسهیلات و سپرده گذاری و اوراق بدهی در سال‌های مورد بررسی همواره بیشترین سهم را در ترکیب درآمدی بانک داشته است. این در حالی است که سهم این سرفصل درآمدی در سال ۱۴۰۱ با کاهش بسیار شدیدی به ۴۸ درصد رسیده است. نکته قابل توجه اینکه در این سال سهم سایر درآمد‌های عملیاتی و غیرعملیاتی به شدت افزایش یافته و به ۵۰ درصد از ترکیب درآمدی بانک رسیده که این مسئله نشانگر انحراف بانک از فعالیت اصلی خود است. دلیل اصلی این تغییرات قابل توجه، شناسایی درآمد از محل بازگشت ذخایر مطالبات مشکوک‌الوصول است. بانک ادعا کرده که با توجه به اینکه عمده مطالبات بانک بابت تأمین مالی پروژه‌های نیمه تمام و در ید بانک است و قرار بر این نیست که از اشخاص دیگری وصول مطالبات صورت گیرد، در محاسبه میزان ذخیره مطالبات مشکوک‌الوصول و با مدنظر قرار دادن میزان پوشش ارزش وثایق مطالبات مذکور حدوداً ۲۲ هزار میلیارد تومان به عنوان درآمد بازگشت ذخایر شناسایی می‌شود سایر اقلام درآمدی بانک شامل کارمزد سود سرمایه گذاری‌ها، سود مبادلات و معاملات ارزی است که جمعاً کمتر از ۳ درصد از ترکیب درآمدی بانک را به خود اختصاص داده اند.

نمودار بانک آینده

سهم اقلام مختلف هزینه در ترکیب هزینه‌های بانک در نمودار زیر نشان داده شده است. ملاحظه میشود که هزینه سود سپرده‌ها بیشترین سهم را در سال‌های مختلف در ترکیب هزین‌های بانک داشته است. در سال ۱۴۰۱ سهم هزینه سود سپرده‌ها به ۸۱ درصد رسیده که نسبت به سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ کاهش داشته است. سهم هزینه مالی در سال ۱۴۰۱ به نسبت سال‌های قبل از آن افزایش بسیاری داشته و به بیش از ۱۰ درصد رسیده است. هزینه مالی در واقع هزینه بانک در تأمین مالی از بازار بین بانکی را نشان میدهد با توجه به وضعیت بحرانی بانک و ریسک اعتباری بالا، تأمین مالی از بازار بین بانکی برای بانک آینده بسیار پرهزینه تمام میشود و بانک با اضافه برداشت از بانک مرکزی مدیریت نقدینگی میکند.

سایر اقلام هزینه‌ای نیز در سال ۱۴۰۱ شامل هزینه اداری و عمومی با ۶ درصد هزینه مطالبات مشکوک الوصول با ۲ درصد هزینه کارمزد با کمتر از ۱ درصد و زیان مبادلات و معاملات ارزی با صفر درصد ترکیب هزینه‌های بانک را تشکیل میدهند.

اقلام هزینه ای بانک آینده

خالص درآمد (هزینه تسهیلات و سپرده گذاری که حاصل تفاضل مهمترین اقلام درآمدی و هزینه‌ای بانک است در نمودار زیر آمده است همان گونه که ملاحظه میشود فعالیت بانک در جذب سپرده و اعطای تسهیلات در سال‌های اخیر به شدت زیانده بوده و هر ساله نیز بر میزان زیان حاصل شده افزوده شده است. در سال ۱۴۰۱ زیان حاصل از این فعالیت با شدت چشمگیری افزایش یافته است بنابراین وضعیت بانک از منظر سوددهی در فعالیت اصلی خود که جذب سپرده و اعطای تسهیلات است به شدت بحرانی و خطرناک است علاوه بر این مطابق گزارش‌های بانک مرکزی بانک آینده به طور میانگین ماهانه ۴ همت زبان شناسایی میکند و در سه ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ این بانک حدوداً ۱۱ همت زیان شناسایی کرده است. همچنین حجم اضافه برداشت این بانک تا پایان خرداد سال ۱۴۰۲ به ۸۰ همت رسیده است.

درآمد بانک آینده

همچنین باید اشاره داشت که هزینه سود سپرده‌ها در بانک آینده در سال‌های اخیر تقریباً ۸۰ الی ۹۰ درصد از هزینه‌های بانک را تشکیل میدهد. طی سال‌های مختلف نرخ بهای تمام شده پول در بانک آینده به دلیل جذب سپرده‌های گران قیمت در رقابت عنان گسیخته برای حفظ و جذب سپرده‌ها در یک جنگ قیمتی فشرده، همواره بالا بوده است به طوری که سهم سپرده‌های گران قیمت ۹۴.۵ درصد بوده است. این در حالی است که متوسط سهم سپرده‌های ریالی گرانقیمت در نظام بانکی تقریباً ۷۰ درصد است. در جدول زیر نرخ بهای تمام شده پول بدون سپرده قانونی از سال ۱۳۹۲ الی ۱۴۰۱ مالحظه میشود که عمده آن مربوط به نرخ بهای تمام شده بهر‌های بدون سرمایه است.

بانک آینده یا ماشین چاپ پول؟!
بانک آینده به دلیل ساختار نامناسب نقدینگی، همواره با مسئله اضافه برداشت مواجه بوده به گونه‌ای که برداشت این بانک طی سال ۱۴۰۱ با روندی صعودی پرشتاب به ۵۷ همت در پایان اسفند سال رسیده است. عدم مدیریت مناسب نقدینگی و اقدام‌های بانک آینده برای تأمین مالی پروژه‌هایی همانند ایران مال و سرمایه گذاری در اموال غیرمنقول و سهام غیربانکی موجب شده است تا ناترازی‌های گسترده‌ای از جمله عدم نقدینگی کافی، عدم کفا یت سرمایه، نقض حدود نظارتی، احتیاطی و تطبیقی با توجه به منفی بودن سرمایه نظارتی، عدم تعادل در بخش درآمدی – هزینه‌ای و دارایی - بدهی در ساختار مالی بانک آینده ایجاد شود. طبق گزارش‌های بانک مرکزی تا پایان خرداد سال ۱۴۰۲ این بانک حدوداً ۸۰ همت اضافه برداشت از بانک مرکزی به ثبت رسانده است.

اضافه برداشت بانک آینده

وضعیت بانک آینده بحرانی است
برخی نسبت‌های مهم که نشانگر عملکرد بانک هستند برای سال ۱۴۰۱ در جدول زیر گزارش شده است. این نسبت‌ها در چهار موضوع تحلیل سرمایه، نقدینگی، دارایی و درآمد - هزینه مورد بررسی قرار گرفته‌اند. در تحلیل سرمایه، نسبت کفایت سرمایه آورده شده است که مقدار این شاخص برای سال ۱۴۰۱، منفی ۱۴۰ درصد بوده و نشانگر وضعیت به شدت بحرانی این بانک در حوزه سرمایه آن است. در تحلیل درآمد-هزینه مقدار زیان انباشته بانک مبلغی بالغ بر منفی ۱۱۴ همت بوده و سود خالص دوره مربوط به سال ۱۴۰۱ نیز منفی ۲۹ همت است. بررسی بازدهی مصارف مشاع بانک آینده نیز نشان میدهد که بازدهی منفی ۶۴ درصد را برای سال ۱۴۰۱ داشته است؛ بنابراین وضعیت بانک آینده در تحلیل درآمد – هزینه آن نیز به شدت بحرانی ارزیابی میشود. در تحلیل نقدینگی نسبت تسهیلات به سپرده میزانی بیش از ۵۰ درصد را نشان میدهد و نسبت دارایی ها‌ی نقد به سپرده‌ها نیز کمتر از ۱ درصد است؛ همچنین میزان اضافه برداشت بانک طی سال ۱۴۰۱ به ۵۷ همت رسیده است که تقری باً ۱۴.۷ درصد از حجم اضافه برداشت نظام بانکی را به خود اختصاص داده است. در تحلیل دارایی‌ها نسبت مطالبات غیرجاری از اشخاص غیردولتی حدود ۴ درصد و نسبت مطالبات غیرجاری از شرکت‌های دولتی نیز به دلیل کوچک بودن مقدار تسهیلات اعطایی به شرکت‌های دولتی مقدار بالایی را نشان میدهد.

عملکرد بانک آینده

بانک آینده، بدترین، در اکثر شاخص‌های عملکردی
وقتی به مقایسه برخی از اقلام مهم بانک آینده با سایر بانک‌ها و مؤسسه‌های اعتبار‌ی غیربانکی میپردازیم، اولویت اصلاح این بانک در مقایسه با سایر بانک‌ها بیش ازپیش نمایان میشود. برای مثال وقتی در تحلیل درآمد - هزینه بانک با سایر بانک‌ها به مقایسه سود و زیان انباشته بانک‌ها میپردازیم، بانک آینده با منفی ۱۱۴ همت بیشترین زیان انباشته را دارد. در تحلیل درآمد - هزینه بانک‌ها وقتی به مقایسه سود و زیان دوره منتهی به اسفند سال ۱۴۰۱ توجه میکنیم مشاهده میشود که بانک آینده با منفی ۲۹ همت، بیشترین زیان را در میان بانک‌ها و مؤسسه‌های اعتباری غیربانکی شناسایی کرده است.

همچنین نسبت کفایت سرمایه بانک آینده به عنوان مهمترین شاخص تحلیل سرمایه در مقایسه با سایر بانک‌ها و مؤسسه‌های اعتباری غیربانکی، در وضعیت نابه سامانی قرار دارد؛ بانک آینده پس از بانک سرمایه بدترین وضعیت را در میان بانک‌ها و مؤسسه‌های اعتباری غیربانکی داراست و شاخص کفایت سرمایه آن به منفی ۱۴۰ درصد رسیده است.

در چهار حوزه تسهیلات و تعهدات کلان، تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط، سرمایه‌گذار یها و نسبت خالص دارایی‌های ثابت عملکرد بانک به شدت فراتر از حدود نظارتی است. تسهیلات و تعهدات کلان حدوداً ۲۲۰ همت، تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط حدوداً ۱۰۹ همت، سرمایهگذاری‌ها حدوداً ۸۸ همت و نسبت خالص دارایی‌های ثابت به منفی ۱.۸ درصد رسیده است. باید توجه داشت که سرمایه نظارتی مبنای محاسبات حدود نظارتی فوق، با فرض پذیرش بازگشت ذخایر مطالبات مشکوک‌ا لوصول و شناسایی درآمد موهومی به دست آمده است.

با توجه به بررسی‌های انجام شده میتوان گفت که در برخی نسبت‌ها شرایط بانک آینده به شدت بحرانی بوده و نیازمند چاره اندیشی اساسی است. معیار‌هایی که شرایط بانک را بحرانی نشان میدهند شامل موارد زیر است:

 سهم بالای مطالبات غیرجاری و به ویژه مشکوک الوصول در ترکیب مطالبات بانک که در مجموع مطالبات غیرجاری طبق صورت‌های مالی منتشره به حدود ۳۰ درصد از مطالبات بانک میرسد که تحلیل‌های این گزارش نشان داد نسبت واقعی مطالبات غیرجاری بسیار بیشتر از عدد فوق الذکر است.

 کاهش بسیار سهم درآمد تسهیلات سپرده گذاری و اوراق بدهی در ترکیب درآمد‌های بانک و همچنین افزایش هزینه مالی با توجه به عدم موفقیت در تأمین مالی از بازار بین بانکی و توسل به اضافه برداشت از بانک مرکزی که نشانگر خطر جدی برای منابع درآمدی و هزینه‌های بانک است.

 اضافه برداشت و مانده بدهی بانک آینده از بانک مرکزی تا پایان خرداد سال ۱۴۰۲ حدوداً ۸۰ همت است؛ زیانده بودن فعالیت اصلی بانک در چند سال اخیر به نحوی که با تشدید این زیان، شناسایی زیان قابل توجه ۳۹.۲ همتی در سرفصل خالص درآمد (هزینه) تسهیلات و سپرده گذاری بانک در سال ۱۴۰۱ را به دنبال داشته است.

 روند به شدت نزولی نسبت کفایت سرمایه در سال‌های اخیر و رسیدن به مقدار منفی ۱۴۰ درصد در سال ۱۴۰۱ در این نسبت که وضعیت به شدت بحرانی کفایت سرمایه بانک را نشان میدهد.

 فراتر رفتن از حدود نظارتی با اختلاف زیاد در سرفصل‌های تسهیلات و تعهدات، کلان تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط سرمایه گذاری‌ها و همچنین منفی بودن نسبت خالص دارایی‌های ثابت در سال‌های اخیر

 بازده منفی ۶۴ درصد در مصارف مشاع و ثبت زیان انباشته ۱۱۴.۲ همت در سال ۱۴۰۱ برای عملکرد بانک.

از این رو سیاستگذار باید توجه داشته باشد که در صورت عدم تغییر جدی در شیوه فعالیت بانک، ساختار معیوب درآمد هزینه آن مستلزم افزایش فزاینده زیان و اضافه برداشت از بانک مرکزی خواهد بود. به طور خاص فعالیت هر ماه بانک آینده به طور میانگین ۴ همت زیان ایجاد میکند و طی سه ماهه ابتدای سال ۱۴۰۲ نیز مانده اضافه برداشت این بانک از بانک مرکزی ماهانه حدوداً ۷.۵ همت افزایش یافته است لذا تعویق حل و فصل این بانک هزینه‌های بیشتری را به اقتصاد تحمیل میکند.

با عنایت به اهمیت کنترل تورم و به منظور ایجاد ثبات اقتصاد کلان تأکید‌های مکرر رهبری مبنی بر تدبیر متناسب در خصوص اضافه برداشت بانک‌ها و همچنین اعلام ضرب الاجل توسط رئیس کل بانک مرکزی به بانک‌های ناتراز به نظر می‌رسد انجام اقدام فوری انتظامی و قضایی با هدف توقف روند بی انضباطی در بانک آینده ضروری است در این باره استفاده از ظرفیت‌های قانون پولی و بانکی کشور در صورت همراهی قوه قضائیه به طور اکید پیشنهاد می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
Ali
۲۳:۲۴ ۱۴ بهمن ۱۴۰۲
خوب اینهمه بحث سالها در مورد بانک آینده شاید ده ساله میگن داره ضرر میده ما که نمی‌دونیم شما میگید خوب پس نقش بانک مرکزی چیه چرا رفع مشکل نمیکنه ده ساله آقا مشکل رو حل کنید دیگه شما پرفوسورید مردم بیچاره چیکار کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۸ ۲۵ مهر ۱۴۰۲
همین آقایونی که الان فریادشون بلنده و اینهمه حرف میزنند در این مورد ، نمی‌دونم که این مشکل در این یکی دوسال اخیر ایجاد نشده بلکه سالهاست که اوضاع به همین منواله؟ اون زمان همه چیز درست بود که زبون به دهن گرفته بودند؟ آیا نمی‌فهمند که خیلی از مشکلات بواسطه سکوت و چشم بستن همین آقایون و خانومای مسئول بوجود اومده؟ اینها حتی عرضه نداشتند دیوار نگاره میدان ولیعصر درباره بانکها رو هم حفظ کنند حالا میخوان این مشکلات رو برطرف کنند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۵ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
امیدوارم تمام بانکهای خصوصی ورشکست بشن تا از شرشون خلاص بشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۳ ۲۵ مهر ۱۴۰۲
اونوقت شما فکر کردید که چه کسی نتواند پس میده؟ مردم یا صاحبان بانک؟ خدا کنه اصلاح بشه اوضاع نه اینکه ورشکست بشن
Germany
ناشناس
۲۱:۵۲ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
بانک ها باید سقف مالی صد میلیارد دلاری داشته باشند و ادغام بانک ها باید هر چه سریع تر انجام باشه و کارایی بانک ها از شعبه ها به سمت الکترونیکی بره بیشتر بانک ها و املاکی ها باید جمع بشن!
Iran (Islamic Republic of)
کاوه
۱۶:۴۷ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
درش رو تخته کنید خوب،، چرا باید از جیب مردم خرج این بانک بشه و از بیت المال هی زرت زرت پول برداره
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۷:۴۳ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
دلار را بالا ببرید در بازار آزاد بفروشید ضررش جبران میشه
United States of America
ناشناس
۱۵:۵۸ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
از این مقالتون معلومه بانک آینده هم میخواد ورشکسته بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۱ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
به یه جایی وصله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۰ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
مرگ بر آمریگا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۷ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
از هر طرف نگاه کنیم کلی بانک دور و برمون میبینیم. بهترین ملک ها در بهترین چهارراه ها و میدان ها. این همه بانک میخواییم چکار؟
حالا اگه احیاناً وارد یکی شون بشید 10 تا کارمند معلوم نیست دارن چکار میکنن و فقط یکی دو تا باجه کار مشتری رو راه میندازن به شرط این که دوست و آشناشون سر و کله اش پیدا نشه یا نخوان تلفن جواب بدن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۵ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
فدای سرت ، اصلا همه بانک ها زیان داشته باشند ، مگه چی میشه ، پول که کاغذی ست ، هرچه زیان ببینند ، معادلش بلافاصله دولت مکرم و معظم پول چاپ میکنه ، بانک مرکزی چاپخانه داره ، هم کاغذ زیاده و هم مرکب چاپ ، چاپ می کنیم و به بانک ها میدیم ، که یه وقت غصه زیان نخورند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۸ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
اگر مشکل داره تعطیلش کنید چرا اینقدر فلسفه بافی میکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۷ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
علی ناصری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۶ ۲۵ مهر ۱۴۰۲
انصاری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۸ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
حالا ببین بخاطر این زیانها چه پاداشهایی مدیرانش میگیرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۰ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
حالا با این اوصاف میبینی مدیران و روئسا و حتی کارمندان ساده و.. همه چند تا خونه بهترین نقطه شهر و ویلا تو شما و... و خودرو هم که شاسی اونم از نوع مدل سال و.....!
خب والا همینها را از مدیران و ... که عرض کردم بگیرن به بانک مرکزی و... پس بدن کافیه و اصلا نیازم نیست اگه املاکی و... داره بفروشه ولی مگه کسی زورش میرسه این کارو کنه ؟! عمرااااااااااااا....
البته اگه پشتیبان نداشتن و پشتشون به یه .... محکم نبود چنین کاری نمیکردن و این ناترازی و... هم زود به سرانجام میرسید ولی فکر نکنم به اونجاها حتی برسه چه برسه به بازخواست و...!
با پول ملت و بیت المال چه سروصدایی هم کرده بود این بانک و سود فلان میداد و... ولی الان تازه یه کمش درز کرده و حساب کشی بشه بیش از اینهاست که گفتن !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۸ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
یه صرب المثل هست میگن خودشو زده موش مردگی... سرمایه اینا جمع نمیشه الکی دارن میگن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۸ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
خسر الدنیا و الاخرت پس درش را گل بگیرید با این مدیران ....
Iran (Islamic Republic of)
مردم
۱۳:۵۵ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
چرا همیشه در تمام زمینه ها خبرهای منفی میشنویم؟ جواب فقط یک کلام است وقتی چشم مدیران ارشد به فرا مرزها است ومدیران نالایق و انتسابی غلط سر صندلی های قدرت هستند نتیجه ای بهتر ببار نخواهد نشست که نهایتا ملت ضرر خواهند کرد ریشه خراب است
Iran (Islamic Republic of)
مسعود
۱۳:۵۱ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
درود خدا بر ابراهیم زمان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۰ ۲۶ مهر ۱۴۰۲
هردم از باغ بری میرسد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۹ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
مطمئن باشید حداقل ۲۰ هزارنفر کارمند داره.همه هم خونه ویلایی بالاشهر و شاسی بلند و سفر خارجی دارن

متاسفانه دولت ایران صدها نهاد و ارگان و سازمان زیانده داره با میلیونها کارمند مازاد و بی مصرف
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۷ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
این بانک برای نورچشمی هاست و قرار نیست دستگاه قضا، باهاش کاری داشته باشه. پس چرا با ارائه گزارش، با روح و روان مردم بازی می کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۵ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
واقعا جايي تعجبه ،باسود بالايي كه ميگيرندچطور ضررداره ميده؟خودروسازهاي ما با قيمت نجومي خودرو دارن ضررميدن ولي همينجوردارندتوليدميكننديكي نيست اينارو تعطيل كنه كه ديگه ضرر ندن و مردم هم راحت بشن.
Iran (Islamic Republic of)
محمود
۱۳:۴۳ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
تا بوده همین بوده مدیر عاملش آقای انصاری میلیاردر ترین فرد ایران هستش با پول ملت . هزینه ناکارآمدی میلیاردرها و مسئولین رو همیشه از جیب مردم حساب کردین و خواهید کرد...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۱ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
چرا این همه با پول مردم بانک زدند می خواهیم چیکار این همه بانک
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۸ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
خب مگه نباید تعطیل بشه و مدیرانش بازداشت ؟!! پس چرا برای مردم توضیح میدید نکنه بازم مردم مقصرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۴ ۲۴ مهر ۱۴۰۲
ای وای !!!!!!!!!!!!
آخرین اخبار