قانونی که بیش از ۱۰ سال از تصویب آن می‌گذرد؛

چرا فقط ۱۴ درصد قالیبافان کشور بیمه شده‌اند؟

بنابر آمار‌های مرکز ملی فرش ایران از جمعیت دو میلیون نفری قالیبافان در کشور فقط نزدیک به ۲۳۰ هزار نفر بیمه تامین اجتماعی هستند.

آمار‌های مرکز ملی فرش ایران نشان می‌دهد حدود دو میلیون نفر در کشور به کار قالیبافی اشتغال دارند که از این تعداد نزدیک به ۲۳۰ هزار نفر بیمه تامین اجتماعی شده‌اند. حدود ۵۰ هزار نفر هم بیمه روستایی و عشایری دارند که در مجموع حدود ۱۴ درصد قالیبافان کشور را تشکیل می‌دهد.

خانم فرحناز رافع رئیس مرکز ملی فرش ایران می‌گوید متاسفانه بیش از ۱۰ سال است که نفری به ظرفیت بیمه قالیبافی اضافه نشده است و شاهد کاهش شمار بیمه‌شدگان هم بوده‌ایم. مبحثی که مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های فرش دستباف آن را تکمیل می‌کند و می‌گوید بیمه ۲۵۰ هزار بافنده از سال ۹۲ تاکنون به علت عدم تامین بودجه و یا قوانین سختگیرانه بیمه‌ای قطع شده است. این در حالی است که بر اساس مصوبه سال ۸۸ مجلس شورای اسلامی مقرر بود سالیانه ۱۰۰ هزار بافنده بیمه شوند.

سازمان تامین اجتماعی در چارچوب این قانون مکلف شده است از افراد تایید شده ۷ درصد حق بیمه بگیرد و ۲۳ درصد دیگر را دولت در قالب یارانه پرداخت کند. بنا به گفته عبدالله بهرامی، مدیرعامل اتحادیه سراسری تولیدکنندگان فرش دستباف، تا سال ۱۳۹۲ حدود ۴۷۰ هزار نفر تحت پوشش این نوع بیمه قرار گرفتند که بیشتر آن‌ها زن بودند. اما از سال ۹۳ این روند متوقف شد.

سازمان تامین اجتماعی مشکل اصلی را در تخصیص منابع مالی می‌داند و معتقد است در این شرایط صرفا می‌توانیم به ازای هر یک نفر که از بیمه تامین اجتماعی خارج می‌شود یک نفر را وارد کنیم که در این چارچوب سال گذشته بالغ بر شش هزار نفر بیمه شدند. مرکز ملی فرش ایران این میزان را کافی نمی‌داند و پی در پی از نمایندگان مجلس خواسته است بودجه بیمه قالیبافان را در تبصره ۱۴ لحاظ کنند. اما این مسئله همچنان در هاله‌ای از ابهام است.

کارشناسان می‌گویند حل مشکلات فرشبافان با توجه به اشتغال‌آفرینی و ارزآوری بالایی که این صنعت دارد، باید مورد توجه قانونگذاران، مجریان و سازمان تامین اجتماعی قرار گیرد. در غیر این صورت تعداد بافندگان بسیار کاهش خواهد یافت و در نهایت آثار جبران‌ناپذیری بر جای خواهد گذاشت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۹ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
فقط سرمایه مملکتو به باد می دید، بیمه همین مقدار هم که پرداخت کردن زیادیه، مگه ما چقدر تولید قالی داریم، اگه واقعا اینها دارن کار می کنن نتیجه اش کجا دیده می شه، تولیداتشون کجاست
یکی از اطرافیان ما سالهاست پول بیمه شو پرداخت می کنید تا حالا یه وجب هم قالی نبافته، یه نمونه تمرینی زده بود که هنوزم با همون بیمه است
چند سال دیگه ام احتمالا بازنشست می شه، الان واقعا پذیرفته نیست، کسانی که زحمت می کشن و کار می کنن باید بدون بیمه و سرپناه باشن ولی کسانی که فقط به خاطر داشتن پول حق دیگران را پایمال می کنن
مثل بیمه کارگران ساختمانی که به جای کارگران مهندس، دکترها را بیمه کردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۶ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
خیلی راحته جوابش، چون برای دولت منافعی نداشته...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۰ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
خیلی از قالیبافان بیمه شده قالیباف نیستند و فقط از مزایای بیمه قالیبافان و مبلغ کم آن یک دار قالی درست کردند و سالیانه که بازرس تامین اجتماعی میاد اون دار قالی رو نشون میدن و.... دولت هم پولی که باید بابت قالیبافان به تامین اجتماعی بپردازد نمی پردازد و در واقع این گروه از پول بازنشستگی سایرین استفاده می کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۳ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
دولت وظیفه داره همه ملت ایرانو بیمه کنه حالا چه کار کند چه کار نکند به خودش مربوطه چون درآمد خودشه به کسی ربطی نداره، کار کنه پول میگیره کار نکنه نمیگیره، این چه ربطی به شماها داره ؟!!!
آخرین اخبار