ساخت نانو ماهواره‌ها دنبال می‌شود/ پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نور ۳ گام بزرگی بود

معاون وزیر ارتباطات از ساخت و پرتاب ماهواره‌های تصویربرداری با دقت بالا تا دو سال آینده خبر داد.

حسن سالاریه معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فضایی ایران در گفت‌وگوی ویژه خبری گفت: هدف ما همانطور که از ابتدای تشکیل شورای عالی فضایی در دولت سیزدهم مطرح شد، تثبیت لایه لئو و سپس دستیابی به جئو بود.  

او ادامه داد: ما به پرتابگر‌های سبک و فوق سبک رسیدیم و باید به سمت اجرام و ماهواره‌های سنگین‌تر برویم.

سالاریه گفت: در حوزه طراحی و ساخت ماهواره‌ها، در حال حاضر ماهواره‌های گوناگون سنجشی و مخابراتی به ویژه در ارتفاع پایین آماده پرتاب هستند. با پرتاب موفقیت آمیز ماهوراه نور ۳ گام بسیار موثری در این مسیر برداشته شد.

رئیس سازمان فضایی کشور ادامه داد: در آینده نزدیک رسیدن به دقت‌های تصویربرداری دو متر، دو و نیم متر را در نظر داریم. تا ۱۴۰۴ سعی داریم برای ماهواره تصویربرداری با دقت یک متر قدم‌های بزرگی بر داشته باشیم.  

او گفت: در آینده نزدیک پرتاب ماهواره‌ها با دقت کار سه، چهار و پنج را خواهیم داشت. این ماهواره‌ها ظرف یکی دو سال آینده در حال ساخت هستند یا در صف پرتاب قرار می‌گیرند.

سالاریه گفت: پرتاب‌های دیگر هم مدنظر هستند که چون اجرام بیشتری داشتند امکان پرتاب با ماهواره بر قاصد وجود نداشت.

رئیس سازمان فضایی کشور توضیح داد: لایه لئو جزء پرکاربردترین لایه‌ها است که ماهواره‌ها در آن استفاده می‌شوند. تعداد ماهواره‌هایی که در این مدار هستند با لایه‌های دیگر قابل مقایسه نیست.

او گفت: دنیا به سمت منظومه سازی ماهواره‌ها و سبک سازی ماهواره‌ها حرکت می‌کند. پیش بینی می‌شود در آینده این کلاس از ماهواره‌ها تعداد بیشتری داشته باشند و سرمایه گذار‌های خصوصی بیشتر به این موضوع ورود پیدا کنند.

سالاریه تاکید کرد: تثبیت لایه لئو برای ماهواره‌بر‌های سبک برای کشوری که در ابتدای این مسیر قرار گرفته به ویژه برای ایران با توجه به تحریم‌های که وجود دارد، بسیار لازم است. تشویقی هم برای شرکت‌های دانش بنیان و علاقمندان ایجاد می‌کند و وقتی تعداد بالا می‌رود رقابت بیشتر می‌شود.

مشاور وزیر اشاره داشت: یکی از مسیر‌هایی که دنبال می‌کنیم ساخت نانوماهواره‌ها یا ریزماهواره‌ها است.

معاون وزیر ارتباطات گفت: صنعت فضایی بدون خصوصی‌سازی و فعال سازی شرکت‌های دانش بنیان نمی‌تواند به برنامه‌هایی که پیش بینی می‌کند به درستی برسد.

او ادامه داد: سازمان فضایی از ابتدای دولت سیزدهم، به خصوص در یک سال اخیر تمرکز بر هرچه زودتر فعال شدن این حوزه داشته است.

رئیس سازمان فضایی کشور بیان کرد: در آینده نزدیک ماهواره‌های متعددی خواهیم داشت که صرفا توسط بخش خصوصی ساخته می‌شوند و ماهم به عنوان دولت، هم زیرساخت‌های لازم را باید تهیه کنیم هم به عنوان مشتری برای این شرکت‌ها باشیم.  

او با اشاره به ایجاد اکوسیستمی از مجموعه‌ها با محصولات و خدمات فضایی گفت: تلاش این است شرکت‌ها روز به روز رونق بیشتری بگیرند و این شرکت‌ها در کنسرسیوم‌ها و پروژه‌های بین المللی هم ورود پیدا کنند. تمام تمرکز در دولت سیزدهم هم روی هرچه زودتر فعال کردن این حوزه خصوصی است.

سالاریه ضمن اشاره به تلاش برای منظومه سازی گفت: زیرساخت یکی از مهم‌ترین مسائلی است که رئیس دولت پیگیری می‌کنند. طبیعتاً با توجه به پرتاب موفقیت آمیز نور۳، ارتباطات بین‌المللی با این نگاه که بتوانیم صادرکننده یا ارائه دهنده خدمات فضایی به کشور‌های علاقمند باشیم می‌تواند آورده بسیار بزرگ برای ما باشد.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.