جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی بستری برای تربیت کودکان است

آیین رونمایی از پوستر بیست و‌ پنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان امروز برگزار شد.

آیین رونمایی از پوستر و فراخوان بیست و‌ پنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان امروز در سالن کنفرانس مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری برگزار شد.

در ابتدای این مراسم زهرا مکاری به اجرای قصه فیل رنگارنگ با زبان اشاره پرداخت.

فرهاد فلاح رئیس بیست و‌ پنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی و معاون فرهنگی کانون پرورش فکری گفت: امروز مراسم شروع بیست و پنجمین جشنواره قصه‌گویی است که به صورت ملی و بین المللی آن را برگزار می‌کنیم. ویژگی این مراسم این است که یکی از افتخارات جهان را رقم زده‌ایم و مفتخر هستیم که اعلام کنیم ایران یکی از کشور‌های پیشرو در موضوع قصه‌گویی در سطح جهان است که می‌درخشد و ما تلاشمان را خواهیم کرد تا جشنواره به بهترین نحو ممکن برگزار شود. ویژگی دیگر جشنواره بیست و‌پنجم این است که موضوعات و رویکرد‌ها و جوایز و بخش‌ها نوین هستند.

او با بیان اینکه ویژگی دیگر جشنواره بیست و‌پنجم این است که موضوعات و رویکرد‌ها و جوایز و بخش‌ها نوین هستند. اظهار کرد: قصه و قصه‌گویی به عنوان یک ظرفیت بسیار ارزشمند برای تربیت کودکان و جوانان به کار می‌رود و ما تلاش داریم این موضوع فرهنگی مهم را به صحنه بازگردانیم؛ یکی از اهداف دیگر این جشنواره عمومی سازی و مردمی سازی قصه‌گویی است. ما در این جشنواره امیدوار هستیم قصه را به خانواده‌ها برگردانیم و از قصه به عنوان عنصر کاملا ارزان استفاده کنیم تا بتوانیم فرزندان خوبی را برای آینده کشورمان تربیت کنیم؛ از این جهت به جشنواره قصه‌گویی به عنوان بستری برای تربیت کودکان نگاه می‌کنیم. نگاهمان به قصه بستری اساسی برای شکل گیری محتوا‌ها است و هرچه بتوانیم در حوزه قصه گویی سرمایه گذاری کنیم پیشرفت کرده ایم.

جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی

فلاح افزود: خداوند از هنر قصه برای هدایت و تربیت بشر استفاده کرده است که ما در قرآن بیش از ۱۲۰۰ قصه داریم که این قصه‌ها برای تربیت انسان‌ها استفاده شده است و ما امروز در کشورمان از این بستر برای توانمندی کودکان و نوجوانانمان استفاده می‌کنیم. همچنین با قصه لبخند بسازیم شعار بیست و‌پنجمین جشنواره قصه گویی است.

وی ادامه داد و گفت: شعار جشنواره را استفاده از قصه‌های حکیمانه با نگاه‌های تربیتی قرار دادیم و اگر قصه محتوای خوبی داشته باشد؛ مخاطب لبخند را روی لب خواهد داشت.

فلاح در ادامه از محور‌های موضوعی جشنواره با عنوان‌های قصه‌های قرآنی، دینی و مذهبی، قصه‌های کارآفرین و کارآفرینی، قصه‌های نامداران و  قصه‌های آزاد رویکرد‌های جشنواره با موضوعات نگاه و زاویه دید جدید به قصه، امید آفرینی، ایمال و الهام آفرینی نام برد.

وی ادامه داد: ما نباید مانند گذشته قصه‌های قرآنی را شرح دهیم و باید با شکل و ایده جدیدی به قصه‌خوانی بپردازیم، همچنین نخستین باری است که از هنر قصه‌گویی برای کارآفرینی استفاده می‌شود و در دنیا از قصه‌گویی برای کار و کارآفرینی استفاده می‌کنند؛ همچنین اگر از ظرفیت قصه گویی در عرصه اشتغال به کار استفاده کنیم فکر می‌کنیم مورد خوبی باشد. 

فلاح در ادامه گفت: مهر ماه اکران پویانمایی بچه زرنگ را خواهیم داشت که فکر می‌کنیم جریان فرهنگی خوبی را رقم خواهد زد، زیرا بچه زرنگ یکی از انیمیشن‌های فاخر کانون پرورش فکری است. 

وی در ادامه گفت: به دلیل اینکه اختتامیه جشنواره با سالگرد شهید سلیمانی در یک بازه زمانی است، دومین جایزه این جشنواره از سوی خانواده شهید سلیمانی به اثر برتر با این عنوان خواهد رسید و سومین جایزه به اثری تعلق می‌گیرد که بهترین لبخند را برای مخاطبان ثبت شد.

فلاح افزود: از ساعاتی دیگر سایت جشنواره باز خواهد شد که مخاطبان می‌توانند آثار خود را به صورت آنلاین در سامانه بارگزاری کنند. علاقه‌مندان جشنواره قصه‌گویی در مرحله استانی ما تا پایان مهر ماه امکان ارسال آثار دارند و ما در آبان ماه بخش استانی را در استان‌ها برگزار و در شب یلدا آیین اختتامیه را در یکی از شهر‌ها برگزار خواهیم کرد. همچنین در حال مذاکره هستیم تا پایتخت قصه‌گویی در ایران را اعلام کنیم تا هرسال در یک مکان مشخص برگزاری جشنواره و ستاد را داشته باشیم.

فلاح در پایان گفت: فراخوان جشنواره به زودی به زبان عربی و انگلیسی منتشر خواهد شد و امیدوار هستیم جشنواره‌ای در شان جمهوری اسلامی برگزار شود.

مجید قناد‌ها مجری کودک و نوجوان با حضور در این مراسم گفت: یادی کنیم از عزیزانی که در این ۲۴ سال زحمت جشنواره را کشیدند و اکنون جایشان خالی است. عروسک جشنواره نمونه و الگویی برای جشنواره است که نشان بسیار زیبای این جشنواره است و خیلی از افراد جشنواره قصه گویی را با این عروسک می‌شناسند.

وی ادامه داد: ما از طریق قصه به کودکانمان آموزش می‌دهیم؛ از زمانی که بچه در شکم مادر قرار دارد ما بچه را با قصه آشنا می‌کنیم؛ خواهش می‌کنم والدین فقط کانون را برای قصه‌گویی انتخاب نکنند و خودشان شروع کننده قصه‌گویی باشند. وظیفه دانستم که بگوییم تمام وظیفه قصه‌گویی را به عهده کانون نگذاریم و سعی کنیم این ظرفیت قصه‌گویی را در روستا‌ها و استان‌های دیگر داشته باشیم و قصه را به خانه‌ها ببریم تا بچه‌های ما به خوبی به قصه دسترسی پیدا کنند. کودکان ما چشم به راه هستند تا ببیند برایشان چه داریم که یکی از این مکان‌ها کانون پرورش فکری است. 

در ادامه این مراسم نور اسحاق شرکت کننده کشور مالزی در ویدئوی پخش شده در این مراسم گفت: در دوره‌های قبل در این جشنواره شرکت کردم که برای من حضور در ایران تجربه جالبی بود. ایران کشوری است که فرزند و سنت قصه‌گویی را حفظ کرده است. تلاش کانون در موضوع قصه گویی الهام بخش بوده و امیدوار هستم، شاهد این اتفاق خوب فرهنگی در مالزی باشیم.

دانشور مدیر بازرگانی، زین العابدین مدیر مرکز تئاتر، همدانی ریاست بخش بین الملل جشنواره، معدنی مدیر مرکز آفرینش‌ها، بابایی مدیر کل سرگرمی‌ها، سارا روستا پور داوری قصه گویی و یوسف زاده مدیر توسعه از حاضران در این مراسم بودند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار