حمایت از شکل‌گیری شرکت‌های دانش‌بنیان با محوریت استادان

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت: شرکت‌های دانش‌بنیانی که با محوریت دانشگاهیان و پژوهشگران فعالیت می کنند، مورد حمایت قرار می‌گیرند.

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی با اشاره به نقش راهبردی متخصصان و استادان دانشگاه در رسیدن ایده‌ها و طرح‌های تحقیقاتی به بازار و اقتصاد حوزه فناوری، گفت: پیشرفت‌های فناورانه بیش از این‌که مدیون ساختار‌ها و ساختمان‌ها باشد، مدیون نیروی انسانی متخصص و دارای انگیزه و پشتکار است و هرجاکه افرادی علاقه‌مند و انگیزه‌مند حضور داشته باشند، اتفاقات مهم و اثرگذار محقق می‌شود. استادان دانشگاه به‌ویژه آن‌هایی که توانمندی گرد هم آوردن چند دانشجو را دارند، به خوبی می‌توانند شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا را ایجاد کنند.

وی با بیان این‌که هسته‌های استادمحور می‌توانند در ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا نقش‌آفرین بوده و از ظرفیت‌های ایجاد شده توسط قانون جهش تولید دانش‌بنیان بهره ببرند، ادامه داد: شرکت‌های دانش‌بنیانی که با محوریت دانشگاهیان و پژوهشگران شکل می‌گیرد، در قالب قانون جهش تولید دانش‌بنیان طی یک بازه پنج ساله مورد حمایت قرار می‌گیرند تا به رشد و بلوغ کافی برسند.

دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: در این پنج سال علاوه بر حمایت‌های معمول، استفاده کامل از ظرفیت‌های شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی در قالب اعتبار یا گرنت به آنان تعلق می‌گیرد. همچنین بر اساس نظام ارزیابی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان به شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا در پنج سال اول فعالیتشان معافیت‌های کامل مالیاتی و همچنین بیمه تا پنج نفر از پرسنل تعلق می‌گیرد و این دست حمایت‌ها به کاهش دغدغه‌های پژوهشگر برای توسعه محصول یا به ثمر رساندن فعالیت فناورانه کمک می‌کند.

وی با اشاره به تعریف یک قرارداد همکاری مشترک بین معاونت علمی ریاست‌جمهوری و پژوهشکده تحقیقاتی زیست‌پزشکی اظهار کرد: در قالب نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ساخت ایران و برنامه ملی آزمایشگاه ملی، بسته جامع برای تعریف طرح‌های مشخص و فناورانه با محوریت پژوهشکده تعریف خواهد شد.

دهقانی فیروزآبادی با اشاره به حمایت گرنت‌های تحقیقاتی، گفت: بسیاری از استادان با یک حمایت کم می‌توانند به نیاز‌های تحقیقاتی خود پاسخ دهند و شاید منابع محدود امکان ایجاد آزمایشگاه‌ها را ندهد، اما با تخصیص یک سازوکار مشخص در قالب تخصیص اعتبار برای استفاده از زیرساخت‌های آزمایشگاهی، زمینه لازم برای پیشبرد تحقیقات در اختیارشان قرار بگیرد.

محمدرضا مخبر دزفولی، رئیس پژوهشکده تحقیقاتی زیست پزشکی با اشاره به اقدامات انجام شده در پژوهشکده زیست پزشکی، گفت: بسیاری از گام‌های رو به جلو و پیشرفت‌های حوزه پزشکی انسانی، مرهون انجام فرآیند‌ها در حوزه دامپزشکی است و فرآیند‌های پیوند عضو و تجربیات کسب شده در این عرصه را می‌توان با توسعه پژوهش‌های پزشکی محقق کرد. حوزه زیست‌پزشکی همچنین در واکسن، فرآیند‌های بالینی، مدل‌سازی و پژوهش‌های پزشکی حوزه انسانی نقشی جدی ایفا می‌کند.

وی با تاکید بر این که آینده پزشکی متعلق به حوزه زیست پزشکی است و در آینده مرز بین حوزه‌های مختلف پزشکی کم‌رنگ خواهد شد، ادامه داد: در این پژوهشکده چهار گروه تولید فرآورده‌های بیولوژیک، سلول‌های بنیادی و طب بازساختی، مطالعات حیوانی و اخلاق و حقوق زیستی فعالیت دارند.

مخبر دزفولی افزود: دانشکده دامپزشکی در این نقطه از شهر موقعیت بسیار خوبی برای توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان این حوزه است که می‌توان با یک برنامه‌ریزی صحیح و دقیق ظرفیت خلق ارزش را فراهم کرد.

 

برچسب ها: فناوری ، دانش بنیان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.