اختصاص منابع ۲ هزار میلیاردی برای برنامه برش استانی

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از تخصیص هزار تا ۲ هزار میلیارد تومان به استان ها برای توسعه اقتصاد دانش بنیان خبر داد.

روح الله دهقانی فیروزآبادی در حاشیه امضای توافقنامه توسعه اقتصاد دانش بنیان استانی گفت: در این موافقت نامه به طور کامل شاخص‌ها، برنامه‌ها و پروژه‌ها و اهداف مشخص است و کل برنامه در ۲ سال اجرا می‌شود. به نظر من این یک اتفاق بزرگ است به این جهت که رئیس مجمع نمایندگان استان، استاندار، وزیر کشور و معاون علمی هر ۴ سوی این موافقت نامه در یک محور‌های مشخصی برای سرمایه گذاری و حمایت از توسعه اقتصاد دانش بنیان در استان موافقت دارند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با اشاره به این که در این موافقت نامه همه شاخص‌ها معلوم و قابل اندازه گیری است و تعهدات هر کدام از طرفین کاملاً مشخص است، افزود: شاخص‌های اندازه گیری در استان‌ها افزایش گردش مالی شرکت‌ها، تعداد شرکت‌ها، اشتغال تخصصی، تعداد محصولات دانش بنیان  هستند. منابع هم برای هر استان بین هزار تا ۲ هزار میلیارد تومان در ۲ سال به صورت تلفیق منابع اعتبارات معاونت علمی، تبصره ۱۸، منابع اعتبارات مالیاتی و منابع صندوق نواوری و شکوفایی در کنار منابع استان برنامه ریزی و مشخص شده است.

وی با بیان این مطلب که هر ۳ ماه بار یک بار پیشرفت برنامه پایش می‌شود و گزارش پیشرفت بر مبنای شاخص‌ها به دولت و مردم ارائه خواهد شد، خاطرنشان کرد: باور دارم این حرکت بزرگترین حرکتی است که در طول سال‌های گذشته برای بحث مردمی سازی اقتصاد دانش بنیان و توزیع عدالت در حمایت‌های دانش بنیان اتفاق افتاده است.

وحیدی وزیر کشور گفت: در موضوع دانش بنیان نسبت به سندهایمان عقب ماندگی داریم، بر اساس اسناد بالادستی سهم اقتصاد دانش بنیان را ۲۵ درصد پیش بینی کرده بودند که قرار بود به ۵۰ درصد برسد.

او افزود: رهبری در سخنانشان همواره بر رشد شرکت های دانش بنیان تاکید داشتند. رشد اقتصادی ما راهی جز حرکت در مسیر دانش بنیان ندارد و رسیدن به ۵ اقتصاد برتر دنیا از اولویت های کشور است.

وزیر کشور بیان کرد: ما ظرفیت های گسترده تری نسبت به سایر کشورها داریم که مزیت‌های سرزمینی از مهم‌ترین این ظرفیت‌ها است.

وحیدی با تاکید بر این که تحقق اقتصاد دانش بنیان یک ضرورت است، ادامه داد: مسئله ماندگاری و جذب نخبگان ایرانی داخل و خارج به همین موضوع وابسته است و اگر ظرفیت های لازم برای کار فناورانه و نوآورانه ایجادشود، قطعا شاهد ماندگاری نخبگان کشور خواهیم بود.

او اظهار کرد: باید توسعه اقتصاد دانش بنیان با هدف های مشخص به ویژه اشتغال فارغ التحصیلان دنبال شود. 

 وزیر کشور گفت: یکی از موضوعات مهم امروز کشور اقتصاد دانش بنیان است که با قانون جهش تولید دانش بنیان وارد مرحله جدیدی شده است؛ در این قانون پیش بینی شده که استان‌ها نقش ویژه‌ای ایفا کنند. ظرفیت استان‌ها خوب است و الحمدالله با ابتکار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی و استانداران هماهنگی خوبی ایجاد شده تا با همکاری یکدیگر این موضوع را به طور جدی در استان‌ها پیگیری کنیم.

وزیر کشور با اشاره به این که منابع مالی این طرح هم از سوی معاونت علمی و هم از سوی صندوق نواوری هم منابع استانی تأمین خواهد شد، گفت: به نظر می‌رسد حداقل در هر استانی نزدیک به یک همت تا ۲ همت اعتبار برای پیشبرد برنامه‌ها نیاز است و امیدوارم با تفاهم مشترک امروز یک حرکت جهش گونه‌ای داشته باشیم.

برچسب ها: فناوری ، دانش بنیان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار