جزئیات طرح‌های وزارت نیرو برای تامین آب شرب منطقه سیستان و بلوچستان

سخنگوی آب کشور گفت: وزارت نیرو برای تامین آب شرب منطقه سیستان و بلوچستان و شهر زاهدان برنامه و راهکار‌هایی در سه لایه در پی هم کوتاه، میان و بلند مدت تهیه و تنظیم کرده است.

عیسی بزرگ‌زاده سخنگوی آب در خصوص تامین آب سیستان و بلوچستان گفت: در برنامه کوتاه مدت یا اضطراری تامین آب شرب از منابع محلی آب زیر زمینی، برای برنامه میان مدت اجرای طرح خط انتقال از آبخوان‌های شرقی به زاهدان و منطقه سیستان و برای برنامه بلند مدت، انتقال آب از دریای عمان و اکتشاف آب‌های رژف که برای مصارف صنعتی، چون تامین آب هتل‌ها و بیماراستان و سوپر مارکت‌ها و... در نظر گرفته شده است.

بزرگ‌زاده به تعدادی از پروژه ها‌ی بزرگ و مهم استان سیستان وبلوچستان اشاره کرد و در خصوص طرح سدکهیر گفت: این سد یکی از چند پروژه بزرگ و اصلی سیستان و بلوچستان است که در اردیبهشت ماه سال‌جاری با حضور رئیس جمهور آبگیری و در هفته دولت خط انتقال آب شرب آن فعال خواهد شد و نیز سد ماشکید علیا در روستای کهن کهور نیز در شهریور ماه امسال‌ به بهره برداری خواهند رسید.

وی ادامه داد: در منطقه سیستان و بلوچستان، بحران آب در این لحظه وجود ندارد بلکه بیم بحران آب وجود دارد که متاسفانه گاهی در فضای مجازی به شایعات بی آبی این استان دامن‌زده می‌شود. وضعیت تامین آب این مناطق طی امسال به نسبت سال گذشته خیلی بهتر است. همین‌طور در چاه نیمه‌ها تامین آب منطقه به مراتب بهتر از سال گذشته انجام می‌شود؛ اما، چون حقابه‌ها دریافت نمی‌شود همواره بیم خشک شدن چاه‌ها نیز وجود دارد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان منابع آب و تلفیق بودجه شرکت مدیریت منابع آب ایران به موقعیت جغرافیایی و وضعیت اقلیمی استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد و اظهار داشت: در منطقه سیستان و بلوچستان در سال تنها ۴۸ میلیمتر بارش وجود دارد و با مناطقی، چون زگراس و البرز نباید مقایسه شود، هر منطقه باید با اقلیم خودش مقایسه شود. از دیرباز آب این مناطق از ورود آب رودخانه هیرمند به چاه نیمه‌ها تامین می‌شد.

بزرگ‌زاده بیان داشت: طبق برنامه‌ریزی اضطراری یا کوتاه مدت که وزارت نیرو انجام داده آب شرب مورد نیاز مردم از منابع محلی زیر زمینی با وجود ۱۱۵ حلقه چاه سر موعد مقرر تامین خواهد شد.

عیسی بزرگ‌زاده در خصوص حقابه روخانه هیرمند اظهار کرد: با همه این راهکار‌هایی که حکومت، دولت و نیز وزارت نیرو برای تامین آب هموطنانمان در این مناطق انجام می‌دهند هیچ کدامشان جای حقابه را نخواهند گرفت و باید حقابه هیرمند را بگیریم چرا که حق مردم سیستان و بلوچستان و کل مردم ایران است. منابع آبی که وزارت نیرو برای این مناطق تامین می‌کند تنها برای تامین آب شرب مردم است. پروژه انتقال آب از دریای عمان که در برنامه بلند مدت وزارت نیرو قرار دارد تنها برای مصارف صنعتی و خدمات به کار برده می‌شود و برای تامین آب کشاورزی نیاز به دریافت حقابه است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مسافر
۱۰:۲۴ ۲۶ مرداد ۱۴۰۲
بهترین و پایدارترین راه برای تامین آب شرب مطالعه و سرمایه گذاری برای ایجاد و احیای آبخوانها و سیل بندها و آب بندهای کوچک در طول تمامی رودخانه های دایمی و فصلی ، اصلاح الگوی کشت و کاشت درختان و گیاهان کم آب بر در بیابانها و برنامه ریزی و سرمایه گذاری لازم برای شیرین سازی آب خلیج فارس و دریای مکران به میزان روزانه 300 میلیون متر مکعب و انتقال آن به تمامی نقاط کشور از جنوب تا شمال با استفاده از انرژی های نو و تجدید پذیر می باشد.
آخرین اخبار