مرگ مشکوک ۳۱۰ زن در ترکیه در هفت ماه گذشته

بنا به آمار منتشره از سوی فدراسیون انجمن‌های زنان ترکیه، مرگ ۳۱۰ زن در این کشور در هفت ماه گذشته، مشکوک ثبت شده است.

جانان گولّو رئیس فدراسیون انجمن‌های زنان ترکیه اعلام کرد در هفت ماه گذشته ۱۷۳ زن نیز قربانی خشونت خانوادگی شده اند.

به گفته جانان گولّو ۵۲ تن از قربانیان جزو زنانی هستند که پیشنهاد ارتباط، ازدواج، آشتی و یا طلاق را رد کرده بودند.

وی با بیان اینکه در ۲۰ سال گذشته میزان خشونت علیه زنان ۲۰ برابر و جنایت‌های ناشی از خشونت خانوادگی هفت برابر شده خواستار تصویب قوانین بازدارنده، تشدید مجازات و اجرای مقررات حمایتی از زنان شد.

هر چند دولت ترکیه طی سال‌های اخیر با اصلاحات قانونی مربوط به اصل برابری جنسیتی، در جهت رفع مشکلات مربوط به حقوق زنان تلاش کرده، اما گزارش‌های موجود حاکی از آن است که جامعه ترکیه به قدر و منزلت زن در کانون خانواده و جامعه هنوز پی نبرده و خشونت، تجاوز و بی حرمتی به عفت زنان از موضوعاتی است که همواره در این کشور به چشم می‌خورد.

در حالیکه در دنیا از هر چهار زن یک نفرشان حداقل برای یکبار در طول زندگی متحمل خشونت شده اند این موضوع در ترکیه که عضو کشور‌های جی – ۲۰ و دیگر نهاد‌های بین المللی است به مراتب بالاتر بوده و این کشور از بابت خشونت علیه زنان و جنایت‌های ناموسی از بین ۱۹۲ کشور در جایگاه ۲۵ قرار دارد و در بین کشور‌های در حال توسعه نیز اول است.

بنا بر گزارش‌های موجود ۴۷ درصد از زنان ترکیه با استثمار جنسی، تجاوز و یا خشونت شوهران خود روبرو بوده و این رقم در مناطق روستائی و حومه شهری به مراتب بیشتر است و نیمی از این موارد منجر به ضرب و شتم شده و به بیمارستان و مراجع قضایی ختم می‌شود.

موضوع خشونت علیه زنان و ترس از جنایت‌های ناموسی حجم بسیاری از پرونده‌های قضائی ترکیه را تشکیل می‌دهد.

گزارش‌های منتشره حاکی از آن است که ۹۲ درصد از بانوان دچار خشونت بدلیل فقر و فشار‌های فرهنگی - اجتماعی و ناامیدی از نظام حقوقی ترکیه از مراجعه به مراجع ذیربط خودداری می‌کنند.

خشونت علیه زنان منحصر به خانواده‌های فقیر و کم سواد نیست بلکه در خانواده‌های با درآمد متوسط و در شهر‌های بزرگ نیز زنان با این مشکل روبرو هستند.

بسیاری از کارشناسان حوزه جامعه شناسی ترکیه بر این باورند که خشونت علیه زنان در این کشور فقط در قالب جنایت‌های ناموسی نگنجیده بلکه مهمترین عامل آن را باید در کشمکش بین سنت و مدرنیته در جامعه مردسالار این کشور جستجو کرد، کشمکشی دیرینه که با رواج فرهنگ‌های نامتعارف این کشور از طریق سریال‌های تلویزیونی و فضای مجازی و ... حتی با تشدید مجازات و رویکرد‌های قانونی حمایتی از زنان سیر افزایشی به خود گرفته است.

ترکیه کشوری است مسلمان که به رغم پر رنگ بودن اعتقادات دینی و عرفی نه تنها به لحاظ جغرافیایی میان اروپا و آسیا ایستاده که به لحاظ شاخص‌های اجتماعی نیز میان آنچه در آسیا می‌گذرد و چیزی که در اروپا می‌بینیم، سرگردان است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۵۴ ۲۵ مرداد ۱۴۰۲
باید فورا سازمان مبارزه با جنایت‌های ناموسی تشکیل بشه و اگه مردی درخواست طلاق زنش رو رد کرد باید مجازات بشه
آخرین اخبار