نذر کتاب فارس با دست سخاوتمند استاندار کلید خورد

نخستین جشنواره نذر کتاب فارس آغاز شد تا این پویش مردمی بر اساس پیش‌بینی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی ۱۰ درصد به منابع کتابخانه‌های عمومی این استان بیفزاید.

بر اساس آمار‌های اداره کل کتابخانه‌های عمومی فارس، مردم این استان در اهدای کتاب سابقه خوبی دارند و پارسال هم ۷۴ هزار جلد کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرده‌اند، اجرای جشنواره مردمی نذر کتاب آغاز شد و اطلاع رسانی منسجم و گسترده در این زمینه تا هفته کتاب در آبان ماه ادامه دارد تا از این رهگذر ۱۰ درصد به منابع کتابخانه‌ای این استان اضافه شود.

به گفته محمد حسین فیروزی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس از مجموع کتاب‌های اهدایی ۱۴۰۱ از سوی مردم، ۶۲ هزار جلد آماده سازی و در قفسه‌های کتابخانه‌ها قرار داده شده که این برای اهدا کننده‌ها مهم است.

او گفت: بر اساس تجربه‌های گذشته در این جشنواره مردمی سه ماهه نیز پیش بینی می‌شود که مردم فارس ۳۰۰ هزار جلد کتاب به کتابخانه‌های عمومی فارس اهدا شود.

فیروزی این را هم اضافه کرد که از دیگر اهداف اهدای کتاب به کتابخانه‌های‌عمومی از سوی مردم، ایجاد و استمرار ارتباط با این کتابخانه‌ها است که اهمیت شایانی دارد.

نخستین جشنواره مردمی نذر کتاب امروز همزمان با رونمایی از پوستر رونمایی شد و علاوه بر اهدای نمادین کتاب از سوی امام جمعه شیراز و استاندار فارس، نخستین اهدا کننده آن محمدهادی ایمانیه بود.

استاندار فارس گفت: روز گذشته که دانستم قرار است جشنواره نذر کتاب آغاز شود کتابخانه شخصی خود را بررسی و ۲۰۰ جلد کتاب برای اهدا انتخاب کرد، هر چند به سختی از کتابهایم دل کندم.

ایمانیه اظهار کرد: با تغییر سبک زندگی و پیشرفت تکنولوژی، به تدریج کتابخوانی بویژه مطالعه کتاب مکتوب در جامعه کم شد و امروز وضعیت خوبی ندارد.

به گفته او امروزباید فرهنگ فرهنگ مطالعه کتاب مکتوب را ترویج کنیم و یکی از راهکار‌های آن اهدای کتاب است تا با رویکرد بهره‌وری بیشترین استفاده از منابع موجود انجام شود.

استاندار فارس که سابقه‌ای طولانی مدت در مدیریت دانشگاه علوم پزشکی شیراز دارد، گفت: چنانکه در هنگام بحران دارو‌های استفاده نشده مردم با شرایطی خاص جمع‌آوری و نیاز پزشکی مردم تامین نمی‌شود، اهدای کتاب نیز در عرصه فرهنگ چنین جایگاهی دارد.

او از مردم فارس خواست تا آن‌ها هم نگاهی به کتابخانه‌های خود بیندازند و اگر کتابی مورد استفاده آن‌ها قرار نمی‌گیرد به کتابخانه‌های عمومی اهدا کنند.

نماینده ولی فقیه در استان فارس نیز در آیین آغاز این جشنواره مردمی ضمن قدردانی از استاندار و مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس برای طرح ایده‌های عالمانه فرهنگی، گفت: وقتی کتابخانه ساخته و منابع آن تامین می‌شود، باید کتابخوان داشته باشد.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام کتابخوانی را یک عادت دانست که از کودکی و نوجوانی شکل می‌گیرد، پس خواستار شکل‌گیری تفاهم نامه‌ای با آموزش و پرورش شد تا مدارس میزبان طرح‌های کتابخوانی شوند و تشویق‌هایی برای کتابخوانی دانش‌آموزان اجرایی شود.

او به برخی از بزرگان علم و فرهنگ شیراز اشاره کرد که به دلیل کم کتاب خواندن حتی از سوی مسئولان و فرهیختگان شهر مغفول مانده‌اند.

دژکام عنوان کرد: ابواسحاق اطعمه یکی از مفاخر شیراز است که در زمان شاعرایی، چون سعدی شیرازی می‌زیسته و در یکی از کتاب‌های خود غذا‌های محلی این استان را به زبان شعر بیان کرده اس، اگر چنین فردی در شهری، چون پاریس می‌زیست جشنواره‌ای با محوریت او در زمینه علوم تغذیه به راه می‌افتاد، اما در این شهر حتی مقبره او نادانسته تخریب می‌شود.

او گفت: حالا قرار است رویدادی غذایی با محوریت این شخصیت ترتیب داده شود.

امام جمعه شیراز وصاف الحضره رایکی دیگر از این فرهیختگان دانست که تا کنون پژوهشگران ۲۱ مقاله علمی درباره کتاب او یعنی تاریخ وصاف نوشته‌اند، اما امروز مقبره او در شیراز "شخم زده می‌شود".

دژکام با اشاره به سخنان علما، حبس کتاب را کتمان علم خواند که از نظر شرعی جایز نیست بنابراین از نظر شرع مقدس اسلام نیز اهدای کتاب پسندیده است.

از امروز تا هفته کتاب در ابان‌ماه کتابخانه‌های عمومی فارس -البته به شرط اطلاع‌رسانی کافی- میزبان مردم فرهنگ دوستی است که عزلت کتاب‌ها در گوشه قفسه‌های خود را نمی‌پسندند و آن‌ها را به عنوان خیری جاری روانه دست اعضای این کتابخانه‌ها می‌کنند، ان‌هایی که تصمیم گرفته‌اند به کتاب‌های خود بال بدهند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار