مطابقت ۲۴۷ مرکز درمانی در ایران با استانداردهای پذیرش بیماران خارجی

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: از ۱۶۴ کشور دنیا برای دریافت خدمات درمانی به ایران سفر کرده اند.

سعید کریمی، در دیدار صالح مهدی الحسناوی، وزیر بهداشت کشور عراق، با بیان این که ۲۴۷ مرکز درمانی در کشور با استاندارد‌های پذیرش بیماران خارجی مطابقت دارند،گفت: در این مراکز به منظور احترام به حقوق بیمار و سهولت در تعامل و دریافت خدمات بهتر، اطلاعات و اعلان‌ها به زبان انگلیسی و عربی نیز تمهید شده است.

او ادامه داد: از این ۲۴۷ مرکز درمانی آماده پذیرش بیماران خارجی، ۲۲۶ مرکز بیمارستان بوده و ۱۸ مرکز به صورت (Day care) یا بستری کوتاه مدت و ۳ مرکز نیز خدمات دندانپزشکی ارائه می‌دهند.

کریمی خاطرنشان کرد: ۳۷ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در ۲۸ استان کشور، امکان پذیرش و ارائه خدمات درمانی به بیماران خارجی را دارند.

پذیرش بیش از یک میلیون بیمار غیر ایرانی در سال گذشته

معاون درمان وزارت بهداشت از پذیرش بیش از یک میلیون بیمار غیر ایرانی در سال گذشته خبر داد و گفت: بیشترین مراجعه کنندگان از کشور‌های افغانستان و عراق بوده و در رتبه‌های بعدی به ترتیب، کشور‌های پاکستان، آذربایجان، عمان، ارمنستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ترکیه و بحرین قرار دارند.

او با اشاره به این که تاکنون از ۱۶۴ کشور دنیا برای دریافت خدمات درمانی به ایران سفر کرده اند، تصریح کرد: بیمارانی که از کشور‌های دیگر به ایران سفر می‌کنند، به ترتیب در زمینه‌های درمان ناباروری و خدمات مربوط به بیماری‌های زنان و زایمان، چشم پزشکی، ارتوپدی، جراحی‌های پلاستیک، عروق و اورولوژی خدمت دریافت کرده اند.

کریمی، گسترش همکاری‌ها با کشور عراق در حوزه انتقال تجارب موفق در زمینه آموزش بالینی در مراکز درمانی را از جمله اقدامات موثر در بهبود کیفیت خدمت رسانی به بیماران عنوان کرد و افزود: آموزش‌های بالینی در مراکز درمانی عراق، می‌تواند کمک کند که بیماران عراقی در کشور خودشان درمان شوند.

او گفت: یکی دیگر از تجاربی که می‌تواند موثر باشد، تدوین استاندارد خدمات و راهنما‌های بالینی است؛ در ایران حدود هزار و ۲۶۴ راهنمای بالینی و استاندارد خدمت تدوین کرده ایم که دانشگاه‌های عراق نیز می‌توانند همین استاندارد‌ها و راهنما‌های بالینی را استفاده کرده یا اینکه در تدوین استاندارد‌های بالینی به کشور عراق کمک کنیم.

او، به شبکه آزمایشگاهی کشور نیز اشاره کرد و گفت: تست‌ها بر اساس توانمندی‌ها و تخصصی بودن آزمایشگاه‌ها ارجاع می‌شوند. همچنین آزمایشگاه مرجع ایران مورد تایید سازمان جهانی بهداشت است و در زمینه اعتبار بخشی آزمایشگاه‌ها جزو مراکزی است که سازمان جهانی بهداشت این آزمایشگاه را تایید کرده است. همچنین تست‌های تخصصی که ممکن است از سویه جدیدی از یک بیماری خاصی باشد نیز در آزمایشگاه‌ها مرجع ایران انجام می‌شود.

او درخصوص پیوند اعضا، اظهار کرد: در سال ۲۰۲۲، هزار و ۱۶ پیوند عضو در کشور انجام شده است.

کریمی بیان کرد: در کشور ما ۳۰ مرکز پیوند کلیه، ۱۱ مرکز پیوند کبد، ۱۱ مرکز پیوند قلب، ۴ مرکز پیوند ریه و ۴ مرکز پیوند پانکراس وجود دارد و همان طور که می‌دانید پیوند قلب به سطح بالایی از دانش و تخصص نیاز دارد و ما در این زمینه به بالاترین سطح رسیده ایم.

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان این که در بین تمام کشور‌های دنیا، از نظر اهدا از فرد مرگ مغزی رتبه ۳۰ ام و از نظر اهدا از فرد زنده مانند پیوند کلیه، رتبه ۲۱ را داریم، خاطرنشان کرد: از ۲۱ سال قبل کار پیوند در کشور ما انجام می‌شد و کاهشی که در این زمینه به وجود آمد، مربوط به دوران کرونا بود و بعداز آن روند صعودی به روال سابق بازگشت.

او همکاری بین وزرای امور خارجه و بهداشت دو کشور و نیز وزارت گردشگری ایران را از الزامات گسترش خدمات به بیماران خارجی برشمرد و تاکید کرد: معتقدیم که بیماران خارجی باید از مسیر‌های مشخص و به صورت کنترل شده مراجعه کنند و بیمارستان مقصد از همان مبدا مشخص باشد.

کریمی تصریح کرد: برای تحقق این امر، سازو کار‌های مشخصی در وزارت بهداشت تهیه شده تا هم در روند درمان بیماران تسهیل شود و هم بیمار با آگاهی از خدمات مراکز و هزینه‌های مربوطه، در مسیر صحیح درمان قرار گیرد.

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان این که برخی از خدمات درمانی از سوی ایران می‌تواند در داخل کشور عراق به بیماران ارائه شود، اظهار کرد: سازو کار این امر نیز در جلسات تخصصی با مسئولان وزارت بهداشت کشور عراق مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

در ادامه، الحسناوی، وزیر بهداشت کشور عراق نیز در این دیدار با بیان این که بخش اعظمی از بیمارانی که درمان خود را در خارج از عراق دنبال می‌کنند، از خدمات درمانی جمهوری اسلامی ایران بهره مند می‌شوند، خواستار توسعه همکاری‌ها در راستای تسهیل در ارائه این خدمات شد.

الحسناوی با بیان این که بیماران عراقی یا از طریق ارجاع وزارت بهداشت این کشور و یا با تصمیم و هزینه شخصی برای درمان خود به مراکز و بیمارستان‌های ایران مراجعه می‌کنند، عنوان کرد: قرارداد‌های همکاری با مراکز درمانی و ارائه تعرفه‌های مشخص می‌تواند فرآیند جذب و درمان بیماران عراقی در داخل ایران را تسهیل کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار