دستیار رئیس‌ جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی:

پیگیری حقوق مادی و معنوی زنان مطالبه رئیس جمهور است

پاد گفت: در حکم آیت الله رئیسی وظایفی برای اینجانب مشخص شده و یکی از ماموریت‌ها بحث پیگیری حقوق مادی و معنوی زنان است.

نخستین جلسه از سلسله نشست‌های هم‌اندیشی کنشگران در پیگیری حقوق مادی و معنوی زنان روز سه‌شنبه (۶ تیر) با حضور سکینه سادات پاد دستیار رئیس‌ جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی و ۲۰ تن از زنان فعال و پژوهشگر حوزه زنان و خانواده برگزار شد.

دستیار رئیس جمهور در این‌ نشست گفت: مرکز پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی یک جایگاه تازه تاسیس و بدیع است، به همین علت نوع حکم بنده مقداری متفاوت از سایر احکامی است که آقای رئیس جمهور صادر کرده اند.

پاد افزود: برای تنویر اذهان شما به چند نکته اشاره می‌کنم. در حکم آیت الله رئیسی ماموریت‌ها و وظایفی برای اینجانب مشخص شده است و یکی از ماموریت‌ها که با این جلسه سنخیت دارد، بحث پیگیری حقوق مادی و معنوی زنان است.

وی در ادامه تاکید کرد: پیگیری حقوق مادی و معنوی زنان و حق برپایی اجتماعات و حریم خصوصی و پیگیری حقوق ملت ایران در مجامع داخلی و بین المللی در ساختار‌های جمهوری اسلامی متولی خاص دارد، ولی اینکه چرا آیت الله رئیسی چنین جایگاهی را در دولت خود تعریف کرده‌اند، این‌ محل گفت و گوی من با شما است.

پاد بیان کرد: جنس پیگیری در دلش رصد و نظارت هم نهادینه شده و به فراخور در حکم بنده هم به این نکات اشاره شده و ماهیت آن هم سلبی و ایجابی است.

وی به تفاوت جایگاه و چارچوب تعریف شده برای دستیاری در پیگیری حقوق و آزادی اجتماعی با دستیاری در حقوق شهروندی پرداخت و تصریح کرد: این جایگاه تفاوت زیادی با دستیاری در حقوق شهروندی دارد، زیرا دستیار حقوق شهروندی ناظر به حقوق شهروندی در داخل است، ولی در حکم آیت الله رئیسی به بنده مسائل بین المللی هم درج شده است.

دستیار رئیس جمهور با اشاره به اینکه آیت الله رئیسی دو فرامتن به من دستور داده‌اند، بیان کرد: یکی از نکات آیت الله رئیسی تهیه ساختار برای این جایگاه است تا حقوق مردم نهادینه شود تا در تمامی ادوار و دولت‌ها این حکم و جایگاه وجود داشته باشد.

پاد تاکید کرد: در ابتدای این ماموریت به پیشینه جایگاه حقوق شهروندی مراجعه کردم، اما چون ساختاری توسط خانم مولاوردی تعریف نشده بود، فقط مصاحبه‌های وی را بررسی کردم، اما اینکه اقدامی از جانب ایشان در عمل منجر به نتیجه شده باشد، ندیدم البته شاید فرصت نبوده است، اما همین تولید ادبیات نیز جای تشکر دارد. 

دستیار رئیس‌ جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی گفت: یکی از ماموریت‌های من شان نظارتی و رصد و پایش و تذکر و گزارش به آیت الله رئیسی است و در صورت لزوم ورود و مداخله به برخی موضوعات را نیز خواهیم داشت مثلا در مباحثی مانند لایحه برنامه هفتم دفتر پیگیری حقوق مادی و معنوی زنان نظرات تکمیلی و پیشنهادی خود را در اختیار رئیس جمهور قرار داد و این از مصادیق پیگیری حقوق مادی و معنوی زنان است، زیرا برنامه و سیاست‌های کلان مقداری رها شده است و هارمونی خاصی برای آن تعریف نشده است.

وی با بیان اینکه من از موضوعات در حوزه زنان در جامعه را به واسطه حرفه‌ای که دارم از نزدیک لمس کرده‌ام، اظهار کرد: با وجود اینکه اسناد خوبی وجود دارد، ولی درک و فهم صحیحی از مسئله صورت نگرفته است لذا یکی از راهکار‌های حل مسائل زنان و پیگیری حقوق مادی و معنوی را شروع نشست و شنیدن و گفتگو کردن با کسانی می‌دانم که بیشتر مسائل را درک کرده‌اند و انشالله بین این جلسه‌های مختلف به یک فهم مشترک برسیم.

وی مسئله شناسی در حوزه زنان را از نکات مهم برشمرده و عنوان کرد: قصد ما این است که خروجی این جلسات منجر به راهبرد نهایی شود و از حالت منشور و اعلامیه و صحبت خارج شود و اگر نیاز داشته باشد به صورت قانون کار را به انجام برسانیم. البته مسائل و موضوعات بعد از شناسایی و احصا اولویت بندی خواهد شد و نسبت به حل مسئله‌ها راهکار مناسب ارائه خواهیم‌کرد.

دستیار رئیس جمهور تاکید کرد که سال‌ها در بسیاری از موضوعات دچار یک بیماری مزمن بودیم، ولی این مسئله‌ها توسط مسئولان قبل انکار می‌شد، اما ما به دنبال این هستیم با توجه به ظرفیت قانونی اگر نیاز به تعامل با دستگاه دولتی باشد تا رسیدن به نتیجه مطلوب کار را به نتیجه برسانیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۵ ۰۷ تير ۱۴۰۲
لطفا با زنان بی حجاب برخورد کنید از خودم شرمنده ام با این بی حیایی بعضی از زنان جامعه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۲ ۰۷ تير ۱۴۰۲
من به عنوان یک زن از شما می خواهم که ااز نابودی هویت زن ایرانی توسط بی حجابهای مزدور خوداری کنید
آخرین اخبار