توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی استان قزوین در عیدسعید قربان

 معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان قزوین گفت: به دلیل جلوگیری از شیوع بیماری‌های تب کریمه کنگو، تب مالت و سیاه زخم ذبح دام در منازل و معابر توصیه نمی‌شود.

امیر جوادی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان قزوین گفت: از بین حدود هزار و ۷۰۹ عامل بیماری‌زا، ۸۳۲ عامل به عبارتی بیش از ۵۰ درصد از بیماری‌های عفونی انسانی با منشاء دامی است که بسیاری از آن‌ها به عنوان بیماری با منشاء غذایی از طریق فرآورد‌های غیربهداشتی می‌تواند منجر به تهدید سلامت جامعه شود.
جوادی افزود: بر اساس تحقیقات، تخمین زده می‌شود که بیش از ۶ بیماری از هر ۱۰ بیماری عفونی شناخته شده در انسان، می‌تواند از حیوانات منتقل شود و از هر ۴ بیماری عفونی جدید یا در حال ظهور در انسان ۳ مورد از حیوانات منشاء گرفته است.

وی اضافه کرد: برخی بیماری‌های قابل انتقال از دام به انسان، نظیر تب مالت، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و سیاه زخم  می‌تواند فقط از طریق تماس با دام یا فرآورده‌های خام دامی آلوده به انسان منتقل شود.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استانافزود؛ شهروندان به منظور حفظ سلامت خود و خانواده خود حتما دام قربانی را از مکان‌های مشخص شده شهرداری و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه نمایند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان خاطر نشان کرد؛ حجاج برای تهیه دام زنده، با رعایت دقیق و الزامات بهداشت فردی از قبیل استفاده از ماسک و دستکش، حتماً به مراکز مجاز عرضه بهداشتی دام مراجعه و از خرید دام زنده از کنار معابر عمومی و خیابان‌ها و افراد غیرمجاز خودداری کنند.

 جوادی با بیان رایگان بودن ذبح دام در کشتارگاه‌های صنعتی دام استان در روز عید سعید قربان افزود؛ به منظور پیشگیری از بروز بیماری‌های مشترک بین انسان و دام حد المقدور از ذبح دام در خارج از محیط کشتارگاه‌ها و خارج از مکان‌های موقت ویژه کشتار عید سعید قربان، جدا خودداری کنید.

وی خاطر نشان کرد: با خرید و کشتار دام‌های قربانی خود در مکان‌های مجاز ویژه عید سعید قربان در سطح استان و تحت نظارت بازرسان بهداشتی دامپزشکی، سلامت خود و بهداشت جامعه را تضمین فرمایید.

جوادی بیان داشت؛ کشتارگاه‌های دام استان و مراکز موقت ویژه کشتار دام قربانی، همزمان با روز عید سعید قربان از ساعت ۶:۳۰ صبح، آماده خدمت‌رسانی رایگان به هم استانی‌های گرامی هستند.

 جوادی یاداور شد؛ نگهداری گوشت به مدت ۲۴ الی ۴۸ ساعت در دمای یخچال (صفر تا چهار درجه سانتی گراد)، می‌تواند علاوه بر تردی و خوش خوراکی گوشت، منجر به نابودی عوامل بیماری‌زای خطرناک احتمالی نظیر تب کریمه کنگو و تب مالت شود.

 افزود؛ از خوردن جگر خام و نیم‌پخته جدا خودداری کرده و پس از نگهداری به مدت ۴۸ ساعت در یخچال، اقدام به خرد کردن و طبخ آن کنید.

معاون سلامت دامپزشکی گفت: جهت تماس با گوشت تازه و آلایش‌های دامی حتماً از دستکش استفاده کنید و از رفتار‌های مخاطره‌آمیز نظیر نگهداشتن چاقو در بین دندان‌ها، خوردن و آشامیدن در حین کشتار دام جدا خودداری کنید.

وی با بیان اینکه کارشناسان دامپزشکی در سراسر استان همزمان با عید سعید قربان آماده پاسخ‌گویی سوالات شهروندان هستند افزود؛ راه ارتباطی با دامپزشکی در سراسر استان شماره تلفن چهار رقمی ۱۵۱۲ است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.