مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان:

سرانه بیایان در سیستان و بلوچستان ۱.۸ هکتار است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان از توسعه طرح‌های بیابان‌زدایی در منطقه خبر داد و گفت: ۳۴ کانون بحرانی فرسایش بادی در استان وجود دارد.

 

عبدالله بامری در جمع خبرنگاران، سرانه بیابان‌زایی در سیستان و بلوچستان را ۱.۸ هکتار عنوان کرد و افزود: در کشور ۳۴ میلیون هکتار بیابان داریم که ۱۶ درصد کل کشور را دربرگرفته، این میزان در سیستان و بلوچستان ۴.۶ میلیون هکتار و شامل ۲۵ درصد مساحت کل استان است.

وی افزود: هم‌اینک سرانه بیابان در کشور ۰.۵ هکتار هست که این سرانه در استان سیستان و بلوچستان ۱.۸ هکتار است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: سطح کل مناطق تحت فرسایش بادی در استان چهار میلیون و ۵۷۱ هزار و ۵۸۶ هکتار است.

وی گفت: تعداد کانون‌های بحرانی در استان سیستان و بلوچستان ۳۴ کانون و تعداد شهرستان‌های بیابانی ۱۹ شهرستان است.

بامری با بیان اینکه بیابان‌زایی یا بیابانی شدن پدیده‌ای است که در اثر عملکرد نادرست انسان در طبیعت پدید می‌آید، اظهارداشت: بیابان‌زایی یکی از شیوه‌های تخریب خاک در مناطق خشک، نیمه‌خشک و کم رطوبت است که بر اثر عوامل مختلف از جمله تغییر آب‌وهوا و فعالیت‌های انسانی حادث می‌شود.

به گفته وی؛ شخم اراضی در جهت شیب، بهره‌برداری نادرست از زمین‌های کشاورزی، استفاده افراطی از کود و سموم شیمایی، چرای مفرط و بیش از ظرفیت از مراتع، بهره‌برداری‌های بی‌رویه از جنگل‌ها و جنگل تراشی، بهره‌برداری بی‌رویه از سفره‌های آب زیرزمینی که منجر به شوری آب و در نهایت شوری خاک شده و تبدیل نابخردانهٔ اراضی منابع ملی به کشاورزی ویلاسازی از جمله اعمالی است که منجر به بیابان‌زایی می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان تاکید کرد: کاشت درختان و گیاهان مقاوم و متناسب با مناطق خشک همچون گیاهان شوره زی، پخش سیلاب و پخش آب، تعادل دام و مراتع برای حفاظت از پوشش گیاهی موجود، بهره‌گیری از روش‌های کارا در انباشتن آب باران و احیا شوره‌زار‌ها از جمله راهکار‌های مقابله با بیابان‌زایی است.

وی ادامه داد: بیابان‌های استان شامل کویر به میزان سه هزار و ۸۳۰ هکتار، تپه‌های ماسه‌ای به میزان ۳۷۰ هزار و ۲۸۶ هکتار، پهنه‌های ماسه‌ای به میزان ۶۸ هزار و ۵۰۲ هکتار، دق‌های رسی به میزان نه هزار و ۲۱۳ هکتار، اراضی شور ونمک زار به میزان ۱۶۳ هزار و۸۷۹ هکتار و اراضی بدون پوشش بیرون زدگی سنگی به میزان سه میلیون و ۹۸۵ هزار و۵۰۳ هکتار هست.

وی خاطر نشان کرد: منطقه سیستان دارای سه کانون بحرانی فرسایش بادی به نام‌های شن‌زار میانکنگی (نیاتک)، جزینک و شیله هست که تولید شن و ماسه روان از این مناطق است.

وی خاطرنشان کرد: نهال‌کاری در سطح ۷۵ هزار و ۳۲۳ هکتار، بذرپاشی و بذرکاری در سطح ۲۰۸ هزار و ۲۷ هکتار، مالچ پاشی در سطح ۳۸ هزار و ۶۵۴ هکتار، مراقبت و آبیاری در سطح ۸۹ هزار و ۲۶۰ هکتار، بادشکن غیرزنده در سطح هزار و ۴۱۱ کیلومتر، بادشکن حاشیه مزارع در سطح سه هزار و ۹۶۴ کیلومتر از جمله اقدامات برای بیابان‌زدایی در سال گذشته در استان بوده است.

بامری اظهارداشت: تولید ۱۳ هزار و ۱۴۲ اصله نهال گلدانی، تولید ۸۹ هزار و ۸۸ هزار اصله نهال ریشه‌ای و مدیریت هرزآب سه میلیون و ۴۴۰ هزار و ۸۶۹ مترمکعب هرزآب را از جمله اقدامات این اداره کل در خصوص بیابان‌زدایی عنوان کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.