مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل:

۱۷ درصد از مساحت استان اردبیل شکار ممنوع است

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: ۱۷ درصد از مساحت استان برابر با ۲۹۲ هزار هکتار منطقه شکار ممنوع است.

حسن قاسم پور اظهار کرد: مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست شامل چهار منطقه حفاظت شده، اثر طبیعی - ملی، پناهگاه حیات وحش و پارک‌های ملی است که در استان اردبیل اثر طبیعی - ملی و منطقه حفاظت شده داریم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل افزود: در استان اردبیل ۲ اثر طبیعی - ملی و چهار منطقه حفاظت شده وجود دارد که یکی از آثار طبیعی - ملی استان اثر طبیعی- ملی سبلان است که در ارتفاع ۳۶۰۰ متر به بالا واقع شده و ۶۶۴۰ هکتار مساحت دارد.

او ادامه داد: مناطق شکار ممنوع جزو مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست نیست و در آنجا صرفا شکار و صید ممنوع است. در عین حال این منطقه برای ارتقا به مناطق تحت مدیریت باید قابلیت‌هایی داشته باشد و مستندات آن در شورای عالی محیط زیست تصویب شود.

این کارشناس محیط زیست افزود: سال گذشته منطقه شیروان دره سی به مساحت ۹۲۰۰ هکتار به عنوان منطقه شکار ممنوع ثبت شد.   این منطقه هم قابلیت ارتقا به مناطق تحت مدیریت محیط‌زیست را دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل خاطرنشان کرد: فرق مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط‌زیست با مناطق جنگلی و مرتعی تحت مدیریت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری این است که گونه‌های گیاهی و جانوری متمایز از سایر مناطق بوده و از تنوع زیستی و ارزش حفاظتی بالاتری برخوردار است.

قاسم پور یادآور شد: سازمان حفاظت محیط‌زیست در بحث شکار و صید مسئولیت دارد، اما در مناطق تحت مدیریت، این سازمان به عنوان قائم مقام دولت در همه امور اعم از تخریب و تصرف، قطع اشجار، بوته کنی و آتش سوزی حاکمیت می‌کند.

او با اشاره به اصلاح قانون معادن در سال ۱۳۹۴ اظهار کرد: در جریان این اصلاح قانون، ماده ۲۴ به آن اضافه شد که بر اساس آن در خارج از مناطق تحت مدیریت محیط زیست، برای استخراج و بهره برداری از معدن از سازمان محیط زیست استعلام نمی‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان اردبیل ادامه داد: هرچند براساس این قانون، سازمان صمت در ابعاد مختلف مسئولیت دارد و موظف است مسائل محیط زیستی را رعایت کند، اما یک دستگاه بهره بردار که نگاه توسعه‌ای دارد حساسیت‌های سازمان حفاظت محیط زیست را ندارد البته مکاتباتی از سوی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برای اصلاح این قانون وجود دارد.

او گفت: برای مثال در منطقه شیروان دره سی که از مناطق تحت مدیریت محیط زیست نیست، اگر کسی بخواهد مجوز معدن بگیرد سازمان صمت بدون استعلام از محیط زیست اعلام نظر می‌کند. در حالیکه قرار نیست در هر جا ذخیره معدنی هست از آن برداشت کنید و صرفا نگاه اقتصادی داشته باشید.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان اردبیل با بیان اینکه در مناطق تحت مدیریت برداشت معدن ممنوع است، اظهار کرد: اردبیل تنها استان کشور است که در مناطق تحت مدیریت مجوز برداشت معدن صادر نشده و سازمان حفاظت محیط‌زیست در مقابل فشار‌ها ایستادگی کرده است.

او در بخش دیگری از این بازدید اظهار کرد: مناطق شکار ممنوع ۱۷ درصد از مساحت استان است و ۲۹۲ هزار هکتار و مناطق تحت مدیریت نیز هزار ۱۷۴۰۰۰ هکتار که ۱۰ درصد مساحت استان است.

مدیر کل حفاظت محیط‌زیست استان اردبیل ادامه داد: سرانه مناطق تحت مدیریت میانگین در کشور ۱۲ درصد و در استان اردبیل۱۰درصد است.

قاسم پور یادآور شد: سرانه محیط بان به ازای هر هزار هکتار یک محیط‌بان است در کل استان‌ها یک دهم و یک هشتم است یعنی هر هشت هزار یا ۱۰هزار هکتار یک محیط بان است.

او ادامه داد: در سال‌های اخیر وضعیت رفاهی محیط‌بانان ارتقا یافته و ترمیم شده، اما این‌ها کافی نیست و لازم است اقداماتی که چند سال اخیر شروع شده، ادامه داشته باشد.

قاسم پور گفت: اکنون ۶۶ محیط بان از محیط‌زیست استان حفاظت می‌کنند که در حالیکه این رقم باید ۸ برابر شود.

مدیر کل حفاظت محیط‌زیست استان اردبیل با اشاره به انتخاب «نهضت ملی کاهش آلودگی‌های پلاستیکی» به عنوان شعار جهانی محیط‌زیست اظهار کرد: در ۱۳۰ کشور جهان در رابطه با کاهش مصرف پلاستیک قانون وجود دارد در ایران هم در دولت سیزدهم آیین نامه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی تصویب شد که اگر مواد آن اجرایی شود، اتفاقاتِ خوبی خواهد افتاد.

او یادآور شد:در موضوع مدیریت پسماند یکی از معضلات اصلی پلاستیک است که به سختی در طبیعت تجزیه می‌شود. قاسم پور با بیان اینکه تجزیه پلاستیک بین ۳۰۰ تا ۹۰۰ سال زمان می‌برد، افزود: بر اساس قانون سالانه باید تولید کیسه‌های پلاستیکی ۲۰ درصد کاهش یابد که دستگاه‌های مختلف هر کدام وظایفی بر عهده دارند.

او همچنین از افتتاح خانه‌های محیط زیست در استان در هفته محیط زیست خبر داد و گفت: علاوه بر این پروژه تصفیه خانه کارخانه ام دی اف خام در شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل با هزینه‌ای بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال آماده افتتاح است که روز یکشنبه با حضور مقامات ارشد استانی به بهره برداری خواهد رسید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار