حذف ۸۳ میلیون شغل در جهان تا ۴ سال آینده

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای گفت: نیمی از کار‌ها و ماهیت شغل‌ها در آینده تغییر می‌کند و با حجم وسیعی از مشاغل نو مواجه می‌شویم.

غلامحسین حسینی‌نیا رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: نهضت ملی مهارت‌آموزی بر اساس فرمایش رهبر معظم انقلاب در گام دوم انقلاب شکل گرفته است و ضروری است در مسیری همچون گام اول انقلاب که نهضت سوادآموزی به فرمایش امام راحل ایجاد شد، گام برداریم، زیرا پایه‌های ارتقاء توان سرمایه‌های انسانی از راه مهارت آموزی محقق می‌شود.

حسینی‌نیا گفت: وضعیت کار در جهان آینده حاکی از این است که نیمی از کار‌ها و ماهیت شغل‌ها در آینده تغییر می‌کند و با حجم وسیعی از مشاغل نو مواجه می‌شویم که نیازمند کسب مهارت در آن هستیم. 

وی افزود: با توجه به آمار مجمع جهانی اقتصاد تا سال ۲۰۲۸ یعنی در ۴ سال آینده ۸۳ میلیون شغل در جهان حذف و ۶۳ میلیون شغل با تأثیر از هوش مصنوعی ایجاد می‌شود و در صورتی که برنامه‌ریزی در جهت آموزش‌های متناسب با مشاغل آینده و آینده مشاغل نداشته باشیم درصد بالایی از بیکاری سهم ما می‌شود.

حسینی نیا با بیان اینکه برنامه‌ریزی، توسعه و ابتکارات حوزه مهارت‌آموزی در دنیا تا سال ۲۰۲۸ دارای شتاب معناداری است گفت: حرکت به‌سمت تقاضامحوری، کیفیت‌محوری، پیامدسنجی، ارتقاء مهارت شاغلین، بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت مربیان و ارتقاء کارایی و اثربخشی از مهمترین پروژه‌های سازمان فنی و حرفه‌ای است.

وی اظهار کرد: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای آمادگی لازم جهت تربیت نیروی ماهر متناسب با نیاز بازار کار را دارد و اسناد بالادستی در خصوص توسعه آموزش‌های مهارتی در کشور وجود دارد که ضروری است که موارد لازم در قوانین مهارتی اجرا شود.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور بر ضرورت ورود آموزش‌های مهارتی کنار تولید تاکید کرد و گفت: باید بنگاه‌های اقتصادی، شرکای اجتماعی، دستگاه‌های دولتی کنار سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، مسئولیت اجتماعی خود را در توسعه آموزش‌های مهارتی انجام دهند.

حسینی‌نیا گفت: شاغلین آینده و افراد جویای اشتغال مخاطبین گروه‌های ۱۹ گانه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای هستند که ۷۲ درصد ارائه آموزش‌های مهارتی به آنان با تکیه بر ظرفیت‌های شرکای اجتماعی و ۲۸ درصد آن با اعتبارات دولتی انجام می‌شود.

برچسب ها: فنی و حرفه ای ، شغل ، مشاغل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۷ ۱۸ خرداد ۱۴۰۲
سلام.کوچیک بودیم ، میگفتن ، سال ۲۰۰۰ ماشینا همه رو هوا حرکت میکنن ، دیدیم که حرف مسخره ای بود ... دوربین عکاسی اومد ، گفتن فاتحه نقاشی خونده شده ، دیدیم که قیمت نقاشی و صنایع دستی ، خدا تومن شد...تلویزیون اومد ، گفتن سینما ها بسته میشه ، دیدیم که سالن سینما ها هنوز سرپا هستند و بخشی از تفریح مردم....گفتن دنیا رباتیک شده ، دیگه احتیاجی به کارگر نیست ، میبینیم که توی همین کشورهای به اصطلاح پیشرفته ، هنوز موجودی به نام «کارکر» دارند و نیازش ادامه دار و مستمره....
این حرف ها ، که در آینده چی میشه چی نمیشه ، فقط از طرف افراد صلاحیت دار باید اعلام بشه ، نه اون مهندس و پروفسوری که کل عمرش توی دایره «مهندسی و ساخت و طراحی» بوده و از اجتماع و « علم اجتماع»هیچی حالیش نمیشه.....
شما هم با این حرف ها و گزارش ها ، فقط توی دل مردم ، بخصوص جوان های کم اطلاع رو خالی می کنید....کمی تاریخ معاصر بخونید....کمی از « متخصص های آینده پژوه» قبل انتشار این موضوعات ، کمک بگیرید ....واقعا نمی‌تونید ببینید ، سال هاست دارن درباره «ناامیدسازی نسبت به آینده» کار می کنم.....واقعا یادتون نمیاد که طبق بررسی های کاملا علمی ، حدود بیست سی سال پیش ، تو بوق کرده بودن که ذخایر نفت بیشتر کشور ها از جمله ایران ، خیلی دوام بیاره ، تا سی سال دیگه هست....اینقدر ساده به موضوعات نگاه نکنید و خودتون رو «همه چیزدان» فرض نکنید و راحت با هر خبری برخورد نکنید ، شاید پشت سر اون خبر ، یه سناریوی گستره پنهان باشه...
سراغ متخصصین آینده پژوهی بروید.
خیلی خوب ، حالا یه عده بیان حرف های من رو رد کنند و بگن که « نه » و دیگه نه نفت داریم نه سینما نه نقاشی نه کارگر و...بیایید دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۲ ۱۹ خرداد ۱۴۰۲
تبریک مادر عروس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۸ ۱۸ خرداد ۱۴۰۲
شاید تو جهان اتفاق بیفته ایران نه
۱۵ میلیون کارمند و حقوق بگیر داریم که ۸۰ درصدشون مازاد هستن و تا ۱۰۰ سال قراره مفت بچرخند و مفت حقوق بگیرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۵ ۱۸ خرداد ۱۴۰۲
فقط کارمندها حقوق مفت میگیرن؟ مشاورین املاک ، دلالهای خودرو ، بازاریهای بی انصاف محتکر، بنگاهای ماشین ، خودروسازها ، دولت ، مجلس ، دکترهای بی سواد سهمیه ای، تعمیر کاران نابلد و هزاران نفری که درست کار خودشون رو انجام نمیدن، پس درست نیست به قشر کارمند بی احترامی بشه
آخرین اخبار