اثر گذاری چشمگیر صنعت رباتیک بر رشد اقتصادی کشور

کارشناس اقتصادی گفت: صنعت رباتیک و واستفاده از توان شرکت های دانش بنیان نقش بسیار موثری در حوزه رشد اقتصادی کشور دارد

میز اقتصاد امروز به استفاده از طرح های رباتی و اثر گذاری آن بر حوزه اقتصاد دانش بنیان با حضور آقای سن پور کارشناس اقتصاد دانش بنیان ، آقای موسی‌خانی کارشناس حوزه ربات در اقتصاد و آقای ذبیحی کارشناس اقتصادی  پرداخت.

سوال: اثر گذاری حوزه ربات بر اقتصاد کشور  به چه شکلی است؟

حسن پور:  یک ربات که دویست قطعه ای است نیاز به پروسه های تولید دارد و ممکن است نقش های اجرایی آن بیش از بیست برابر شود. یک صنعت اگر به بازار ورود پیدا کند باید کیفیت را بالا ببرد و استمرار داشته باشد. امروز اگر صنعت از ما کیفیت پایین را هم مطالبه می‌کند ما باید از برنامه های مهمی استفاده‌ کنیم.

سوال : نظر شما در این خصوص چیست؟

موسی‌خانی: ما در سال های مختلف به هشتصد تیم ربات هم رسیده ایم و خروجی آنها شرکت های دانش بنیان بوده است.اینها اکنون وسایل مورد نیاز صنعت را تولید می‌کنند و متخصصین ما آماده ارائه هرگونه خدمات هستند.  

سوال: شما با چه چالش هایی مواجه هستید ؟

ذبیحی: صنعتی که هشتاد درصد آن دولتی است چرا باید دنبال ربات بیاید. ربات مقرون به صرفه و باکیفیت است. ما وسایل دانش بنیانی را تولید کردیم و از ما آن دوره حمایت شد. دلیل اینکه نخبه های ما از صحنه خارج میشوند این است که ربات در  صنعت کاربرد ندارد. شش ماه مجموعه تولیدی ما عقب افتاد چون برق نداشتیم. ما بیشتر یک تکنیسین هستیم و افراد نخبه را پرورش میدهیم و برای خارج از کشور آماده می‌کنیم. در صنعت و حوزه کاری ما رباتیک جایگاهی ندارد. 

سوال: در زمینه این که ما به نقطه مناسب برسیم توضیح می‌فرمایید؟

موسی خانی: صنعت اکنون با چالش های جدی مواجه است. صنعت ما به هر دلیلی غیر رقابتی و انحصاری بوده است و شرکتی که بتواند رقابت کند ندارد. ربات های فعال ما اکنون کمتر از دو هزار عدد هستند. این حق متخصصان کشور ما نیست. 

سوال: راه حل چیست؟ 

حسن پور: مدل باید درست شود. صنعت یک مسیری را ناگزیر است که طی کند و نگاه ها به آن متفاوت است. صنعت توانسته است نو آوری را درون خود راه دهد. یک وقتی ربات شبیه سازی میشود و این فرآیند قبل از ساخت بیست سال در کشور وجود نداشته است. قاعده ی این هرم چیزی غیر از شبکه سازی و مدیریت دانش نیست باید این باکس پر شود تا بشود ارائه به صنعت داشته باشیم.

سوال: مهم ترین نیاز حوزه رباتیک چیست؟

ذبیحی: ما باید نوع نگاه مان را عوض کنیم. صنعت ما رو به سقوط است و ما باید به آن کمک کنیم. ما وقتی نیروی نرم افزاری مان می‌تواند چند برابر حقوق در خارج از کشور بگیرد چه گونه جذبش کنم. 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار