موافقت اتحادیه اروپا با بسته جدید مهاجرتی

قانونگذاران اتحادیه اروپا به بسته پیشنهادی برای پایان دادن به بن‌بست چند ساله بر سر شیوه مدیریت مهاجرت به قاره سبز، رای موافق دادند.

قانونگذاران اتحادیه اروپا به بسته جدید شیوه مدیریت مهاجرت در قاره اروپا رای مثبت دادند. 

این پیشنهادها که طی یک مجموعه رای‌گیری (اغلب با اکثریت تقریبی دوسوم آرا) به تصویب رسید، شامل یک برنامه اقدام فوری برای یاری رساندن به آن‌ دسته از اعضا است که بیشتر در معرض هجوم مهاجران قرار دارند.

به موجب این برنامه، ۲۷ کشور اتحادیه اروپا ملزم به کمک‌رسانی به کشوری خواهند بود که در مواجهه با ورود ناگهانی موج تازه مهاجران، ظرفیت پذیرش مهاجر در آن کشور سرریز شده باشد.

طرح‌های به تصویب رسیده، به نوعی موضع پارلمان اروپا را برای مذاکره با کشورهای عضو اتحادیه شکل می‌دهند.

تصویب این پیشنهاد‌ها همچنین بیانگر یک مهلت زمانی برای منطبق کردن قوانین داخلی کشورها با رویکردهای جدید مدیریت بحران مهاجرت است.

کشورهای عضو اکنون یک سال فرصت دارند تا درنهایت نظام پذیرش پناهجو و قوانین مربوطه خود را، قبل از برگزاری انتخابات سراسری اروپا در ماه مه ۲۰۲۴ اصلاح کنند.

اگر کشورهای عضو موفق به انجام این کار نشوند، این پروژه ممکن است به کلی کنار گذاشته شود یا با توجه به ترکیب تازه کمیسیون اروپا و اعضای جدید پارلمان در دوره بعدی، احتمالا مورد بازنگری قرار گیرد.

خوان فرناندو لوپز آگیلار، نماینده سوسیالیست اسپانیا در پارلمان اروپا که از پیشنهاد دهندگان طرح تازه مدیریت بحران مهاجرت بود، پیش از رأی گیری گفت: «اگر این فرصت را برای سامان دادن به این بحران از دست بدهیم، فکر نمی‌کنم فرصت دیگری پیش‌رو داشته باشیم.»

 

اختلافات در اروپا بر سر بحران مهاجرت، در سال ۲۰۱۵ میلادی یعنی زمانی که بیش از یک میلیون نفر (عمدتا پناهجوی سوریِ از جنگ گریخته) به سوی قاره سبز سرازیر شدند، به اوج خود رسید.

یونان و ایتالیا دو کشوری بودند که بیشترین موج مهاجرت به سوی آنها سرازیر شد و این در حالی بود که امکانات محدودی برای پذیرش این میزان بی‌سابقه از مهاجران داشتند و به سرعت دچار بحران شدند.

در حالی که ده‌ها هزار مهاجر به سمت شمال حرکت می‌کردند، برخی کشورها از جمله اتریش، مجارستان و اسلوونی نیز اقدام به ایجاد حصارها و موانعی برای جلوگیری از ورود مهاجران کردند.

بسیاری از پناهجویان که اغلب آنها از جنگ داخلی در سوریه و عراق گریخته بودند، به امید یافتن پناه و زندگی بهتر رو به سوی کشورهایی چون آلمان و سوئد آوردند.

بر اساس قوانین موجود، کشوری که نخستین میزبان مهاجران پس از ورود آنها به اتحادیه اروپا است، در این زمینه مسئولیت اصلی را برعهده دارد.

یونان، ایتالیا و مالت، کشورهایی که به نسبت دیگر اعضا با موج بیشتری از مهاجران روبرو هستند، این قوانین را ناعادلانه می‌دانند و خواستار حمایت و همبستگی دیگر شرکا در اتحادیه اروپا هستند.

این در حالیست که چندین کشور عضو از پذیرش سهمیه اجباری برای میزبانی از مهاجران خودداری می‌کنند.

اختلافات موجود، نظام مدیریت پذیرش پناهجو در اتحادیه اروپا را دستخوش چالش کرده است. بروکسل برای برون رفت از این چالش، پیش‌تر دست به اقداماتی دیگر از جمله برون‌سپاری مدیریت بحران از طریق تعامل با کشورهایی مانند ترکیه یا لیبی زده است که مبدا انتقال شمار زیادی از مهاجران به سمت اروپا محسوب می‌شوند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار