خروجی سد زاینده رود به منظور بازگشایی رودخانه افزایش یافت

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان گفت: خروجی سد زاینده رود به منظور تخصیص آب برای آبیاری مرحله سوم کشت کشاورزان از عصر دوشنبه به صورت پلکانی افزایش یافت.

محمود چیتیان عصر دوشنبه  اظهار داشت: افزایش خروجی از سد زاینده رود به مدت ۱۲ روز خواهد بود.

وی ادامه داد: این افزایش بر اساس مصوبات کارگروه سازگاری با کم آبی استان اصفهان است.

در همین ارتباط رییس هیات مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان تصریح کرد: اکنون بالغ بر ۶۰ درصد زمین های کشاورزی شهرستان اصفهان معادل حدود ۱۵ هزار هکتار زیر کشت گندم، جو، گلرنگ و یونجه رفته است.

حسین وحیدا ادامه داد: بر اساس گفته فعالان کشاورزی شهرستان‌های شرق اصفهان کمتر از ۶۰ درصد از مزارع آن نواحی زیر کشت رفته است.

 استان اصفهان ۵۶۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد اما به‌دلیل کمبود منابع آبی، تنها حدود ۲۰۰ هزار هکتار از آنها زیر کشت محصولات زراعی و باغی می‌رود.

اراضی کشاورزی حوضه زاینده‌رود نیز حدود ۲۰۰ هزار هکتار است.

رودخانه زاینده‌رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر که نقشی اصلی و مؤثری در پایداری محیط‌ زیست، تأمین آب آشامیدنی، رونق کشاورزی و اقتصاد منطقه مرکزی و هستی تالاب گاوخونی داشته، در دهه‌های اخیر بدلیل برداشت‌های غیرقانونی در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگی‌ها، به یک رودخانه با جریان دوره‌ای، تبدیل و در پایین‌ دست در فصول گرم به‌ویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.

 

برچسب ها: زاینده رود ، کشاورزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۷ ۲۹ فروردين ۱۴۰۲
چه فایده، همه‌اش قبل از رسیدن به اصفهان، غارت میشه و صرف آبیاری باغات هلوی سامان در چهارمحال بختیاری میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۰ ۲۹ فروردين ۱۴۰۲
حوضه آبریز زاینده رود چشمه دیمه و چند چشمه کوچک دیگه هستند و همین آبی هم که الان وارد حوضه زاینده رود میشه با تونل های زیادی از حوضه کارون وارد اون میشه و صرف کاشت خیار و گوجه میشه
برای هم زدن محیط زیست از بین بردن زاگرس و جنگل های بلوط برای کاشت خیار و گوجه در کویر جالبه این کارشناس های محیط زیست کجا هستن خدا میدونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۵ ۲۹ فروردين ۱۴۰۲
بدتر از اون اینکه پشت سدهای خوزستان به دلیل گرمای زیاد تبخیر میشه و یا با هزاران دستگاه پمپاژ که معادل ده‌ها تونل انتقال آب هست، آب به شالیزارها و مزارع نیشکر می‌ره که قبلا شوره‌زار بوده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۴۵ ۲۹ فروردين ۱۴۰۲
میشه بگید کشت سوم چیه؟ این اب یا یک ماه دیگر باید میومد یا یک ماه پیش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۱ ۲۸ فروردين ۱۴۰۲
برای کشت پائیزه