با اجرای مرحله دوم طرح هوشمندسازی نان

فرماندار بیرجند : همه مشکلات در حوزه آرد و نان برطرف می‌شود

فاضلی فرد گفت: همه نانوایی‌ها در مرکز استان آمادگی اجرای طرح دوم هوشمندسازی نان را دارند.

فاضلی‌فرد فرماندار بیرجند با بیان اینکه همه ۲۴۲ نانوایی در سطح شهرستان بیرجند به دستگاه کارت خوان مجهز شده‌اند، گفت: در حال حاضر همه نانوایان آمادگی لازم برای اجرای مرحله دوم طرح هوشمندسازی نان را دارند.

وی با تاکید براینکه با اجرای مرحله دوم، همه مشکلات آرد و نان برطرف می‌شود افزود: یکی از دغدغه‌های شهروندان بیرجندی عدم فروش آرد خشک است.

فاضلی فرد بیان کرد : مشکل آرد و نان مشکلی پیچیده‌ای است که عوامل مختفی دارد و از سویی صنف نانوایی‌ها به عنوان یک پیشه از این شغل درآمد دارند و زندگی می‌کنند و از سویی مردم مصرف‌کننده نان هستند و باید نان با کیفیت دریافت کنند.

وی با بیان اینکه از اسفندماه ۹۸ نان یارانه‌ای افزایش قیمت نداشته است، افزود: از سویی صنف نانوایان هم معتقدند با توجه به هزینه‌هایی که در افزایش حقوق کارگری، افزایش قبوض آب، برق، گاز، تلفن و اجاره‌ها به وجود آمده دخل و خرج این صنف با یکدیگر همخوانی ندارد.

فرماندار شهرستان بیرجند با بیان اینکه صنف نانوایان در بیرجند تقاضا برای افزایش قیمت نان دارند ادامه داد: دولت سیزدهم با اجرای طرح هوشمندسازی نان و طرح نانی نو که یکی از مهمترین برنامه‌ها عدم افزایش قیمت نان بود فاز اول این طرح را اجرا کرده است.

فاضلی فرد با بیان اینکه این حق مردم است که نان با کیفیت دریافت کنند، گفت: یکی از دلایلی که بیشتر شهروندان بیرجندی گلایه دارند در زمینه کیفیت نان است، اما آنچه مطرح است این صنف معتقدند با توجه به هزینه‌های جانبی و عدم افزایش قیمت نان امکان استفاده از شاطر خوب در برخی از نانوایی‌ها وجود ندارد.

وی افزود : نان سنگک سنتی از جمله نان‌های با کیفیتی است که مورد اقبال بسیاری از شهروندان بوده و هست، اما به دلیل هزینه بالای پخت نان سنگک در بیرجند، متاسفانه نانوایی‌‍‌های آزادپز برای راحتی و هزینه پایین به سمت پخت نان‌های لواش و تفتان روی آورده‌اند.

فرماندار شهرستان بیرجند بیان کرد: در سال‌های گذشته تعداد زیادی درخواست امتیاز پخت نان سنگگ سنتی در شهرستان کرده و مجوز واحد نانوایی نیز دریافت کرده‌اند، اما بعد از سهمیه‌بندی آرد ، به دلیل بالابودن هزینه پخت نان سنگک سنتی تغییر وضعیت پخت نان داده و یا هم به سمت تعطیلی واحد نانوایی رفته‌اند.

فاضلی‌فرد گفت: پیگیری‌های لازم به منظور رفع مشکل نانوایی‌های سنگک سنتی بیرجند صورت گرفته و به دلیل اقبال عمومی مردم و سالم بودن نان سنگک سنتی درصدد احیای این واحد‌های نانوایی در شهر بیرجند هستیم.

وی اظهار داشت: بیش از ۵۰ درصد از نانوایی‌های شهر بیرجند سهمیه کمتر از ۸ کیسه آرد در هر شبانه روز دارند که یکی از مشکلات جدی آنان در ارائه نان در سه نوبت صبح، عصر و شب است و از سویی صرفه اقتصادی برای واحد‌های نانوایی فعال ندارد.

فرماندار شهرستان بیرجند خاطرنشان کرد: با توجه به رشد جمعیت در سال‌های اخیر و نیاز به تجدیدنظر در سهمیه اختصاصی آرد به شهرستان، پس از پیگیری‌های مستمر از استانداری به سهمیه آرد نانوایی‌های ببرجند ۲۰۰ تن اضافه شد.

فاضلی‌فرد تصریح کرد: سهمیه افزایشی واحد‌های نانوایی شهرستان بیرجند بر اساس شاخص‌های کیفیت پخت نان، حسن سابقه و رضایت مردم، موقعیت جغرافیایی و کانون جمعیتی توزیع خواهد شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.