خشونت پلیس آمریکا؛ پدیده‌ای که ریشه در تاریخ این کشور دارد

خشونت پلیس آمریکا پدیده‌ای متعلق به سال‌ها و حتی دهه‌های اخیر نیست؛ این معضل از زمانی که برده داری در این کشور رایج بود وجود داشته است.

خشونت پلیس آمریکا که در دهه اخیر موضوع بسیاری از رسانه‌ها حتی در غرب شده است، یکی از چالش‌های جدی در جامعه آمریکا از زمانی است که برده داری در این سرزمین رایج بوده یعنی از قرن هجدهم هنگامی که نیرو‌های امنیت ملی در آن زمان اقدام به کشتار برده‌ها می‌کردند. آن زمان نیرو‌هایی در جامعه آمریکا حضور داشتند که به آن‌ها گشت‌های برده داری می‌گفتند این گشت‌ها با اعمال خشونت‌های وحشیانه از جمله شلاق، شکنجه‌های غیرمتعارف و حتی قتل تلاش می‌کردند تا جامعه برده داری آن زمان را تنبیه و به جزای اعمالشان برسانند.

اما این سبک از برخورد پلیس آمریکا در این سال‌ها متوقف نشد، در قرن نوزدهم و سال‌ها پس از آن نیز این روال ادامه داشت. در این دوران پلیس آمریکا و نیرو‌های گشت زنی در این کشور قدرت بیشتری پیدا کرده بودند و طبعاً برای اعمال خشونت دستشان بازتر شده بود. ساختار سیاسی هم که گویا از همان سال‌ها نه تنها برای این پدیده اجتماعی چاره‌ای نداشت که حتی با تصویب برخی از قوانین از آن حمایت هم می‌کرد.

در سال‌های منتهی به قرن نوزدهم در آمریکا زمانی که سیاه پوستان و رنگین پوستان در این کشور جزئی از دارایی سفیدپوستان محسوب می‌شدند رفتار‌های خشونت آمیز به ویژه در مورد جامعه سیاه پوست بسیار رواج داشت و بدرفتاری با آن‌ها به دلیل اهمال‌های سیاسی روز به روز افزایش می‌یافت. اما در آن سال‌ها و دهه‌های پس از آن اعتراض‌های گسترده داخلی و خارجی به نحوه برخورد با سیاه پوستان و رفتار‌های وحشیانه پلیس با آن‌ها منجر به تصویب قوانینی به دست سازمان‌های مجری قانون شد که در آن تلاش کردند برای اعمال خشونت توسط پلیس محدودیت‌هایی گرچه ناچیز در نظر بگیرند. در سال ۱۹۶۸ بود که برای نخستین بار پلیس آمریکا قانوناً برای اعمال خشونت و برای برخورد با آنچه خود قانون شکن می‌نامید با محدودیت‌هایی مواجه شد. اما از همان سال‌ها نیز همین قوانین چندان با دقت رعایت نمی‌شد.

این معضل تا سال‌ها ادامه یافت بی آنکه دولت‌های مختلف اعم از جمهوری خواه و یا دموکرات برای آن چاره بیاندیشند. تا جایی که در دهه‌های اخیر با مروری سطحی در وقایع اجتماعی آمریکا می‌توان نمونه‌های زیادی از قتل‌ها به دست پلیس بر اثر اعمال خشونت علیه قشر‌های مختلف جامعه را به وضوح دید. در سال ۲۰۱۷ اعمال خشونت پلیس علیه مردم نمونه‌های زیادی دارد که تنها یکی از آن موارد قتل دانشجویان به دست نیرو‌های امنیتی است. در ماه اوت همین سال زمانی که یک تجمع از ملی گرایان سفیدپوست در "شارلوتس ویل" گرد هم آمده بودند، گروهی از دانشجویان در مقابل این تجمع دست به اعتراض زدند. در این هنگام یکی از ملی گرایان سفیدپوست با خودرویی به سمت معترضان حمله کرد و یک زن سیاه پوست و بسیاری را مجروح کرد. نکته جالب توجه در این حادثه این است که این واقعه در مقابل چشمان پلیس اتفاق افتاد و نیرو‌های امنیتی حاضر در صحنه هیچ گونه تلاشی برای توقف و ممانعت از هجوم این فرد انجام ندادند.


بیشتر بخوانید:

یک سیاه پوست دیگر در پی خشونت پلیس آمریکا کشته شد + فیلم


از این دست نمونه‌ها به ویژه در دهه‌های اخیر  به وفور می‌توان پیدا کرد که در آن پلیس آمریکا به عمد و بدون نگرانی از پیگرد‌های قانونی احتمالی دست به خشونت و قتل می‌زند. اغلب قربانیان این خشونت نیز در جامعه آمریکایی قرن بیست و یکم همچنان رنگین پوستان و سیاه پوستان هستند که از کمترین امکانات قانونی در برابر اعمال فشار برخوردارند.

در این سال‌ها در داخل آمریکا جوامع حقوق بشری اعتراضات متعددی را به نحوه رفتار پلیس با معترضان و با کسانی که در تعقیب و گریز‌ها دستگیر می‌شوند داشته اند، اما نه تنها این اعتراض‌ها با محدود کردن قدرت نیرو‌های امنیتی نیانجامیده است که حتی دامنه قدرت و جسارت آن‌ها برای اعمال برخورد‌های وحشیانه را افزایش داده است.

جامعه معلمان در حرکت‌هایی خودجوش تلاش کرده اند در کلاس‌های درس به منظور آشنایی دانش آموزان با نحوه برخورد پلیس، در مورد خشونت نیرو‌های امنیتی صحبت کنند تا از این طریق بتوانند میزان قتل را کاهش و آگاهی نسبت به ایت پدیده شوم را افزایش دهند.

اما حتی این جنبش هم نیز علی رغم افزایش آگاهی عمومی در سطح جامعه نتوانسته منجر به کاهش قتل به دست نیرو‌های پلیس در جامعه آمریکا شود و تنها فایده آن آگاه سازی اقشار مختلف نسبت به این پدیده شوم اجتماعی است.

اما آنچه به نظر می‌رسد این است که در کنار تمام اعتراض‌های داخلی و بعضاً خارجی به این نوع رفتار پلیس در آمریکا ساختار سیاسی در این کشور سال‌ها و حتی قرنهاست که هیچ راه حلی برای آن تعریف نکرده است و حتی این پدیده در این کشور در حال افزایش است آنچه به نظر می‌رسد می‌تواند سال‌ها بعد به خشمی ملی تبدیل شده و جامعه آمریکایی و به ویژه نظام سیاسی آن را با مشکلاتی جدی مواجه کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۲۱:۲۷ ۲۷ دی ۱۴۰۱
یه عده میان میگن پلیس ما خوبه خب اغتشاشگران یه مشت اراذل و اوباش و لات و لوت هستن که آصوب و ناامنی ایجاد میکنن و آدم میکشن اموال عمومی رو تخریب میکنن و مغازه دارها رو تهدید میکنن راه مردم رو میبندن و به پلیس حمله میکنن ... توی اونجا جرات داری به پلیس حمله کنی و قصد جانش رو کنی پدرت رو در میارن همینطوریش هم پلیس میشینه روس سینه ی طرف مثل سگ میزنتش و کشون کشون میبرتش تازه اگر زیر مشت و لگدها زنده بمونه ... اینجا برعکسه پلیس ایران رو میزنن دو قورت و نیمشون هم باقیه؟! بعضی هاتون لیاقتتون همون پلیس آمریکاست صبح تا شب هم که میکنن پای اینترنشنال سعودی وهابی جانی و بی بی سی انگلیسی اسرائیلی بهایی و مصی معلوم الحال و مخشون رو شستشو میدن و چرت و پرت به خوردشون میدن و مخشون تاب بر داشته با اون کشته سازی ها و جوسازی های مسخره شون
United Arab Emirates
مریم
۲۳:۲۹ ۲۶ دی ۱۴۰۱
از قاتل غیر از قتل وغارت وفساد وعناد وکفر ونفاق چه انتظاری داری؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۰ ۲۶ دی ۱۴۰۱
پلیس فقط پلیس ایران!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۶ ۲۶ دی ۱۴۰۱
خــــودا رو شــــــو کر . پلیس ما حرف نداره
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۹:۰۱ ۲۶ دی ۱۴۰۱
تو کشوری که همه اجازه حمل سلاح را دارن // پلیس شدن خیلی جرات میخواد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۸ ۲۶ دی ۱۴۰۱
خاک بر سر کسانی که این امریکا را می پرستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۲ ۲۶ دی ۱۴۰۱
نه حالا پلیس ما مردم رو نازی نازی میکنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۹ ۲۶ دی ۱۴۰۱
با ان سیاهها اگه بخاد با ناز کنار بیاد میخورن گوشت ملت امریکا رو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۷ ۲۶ دی ۱۴۰۱
خدا را شکر از این اتفاقات تو ایران اصلا نمیفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۶ ۲۶ دی ۱۴۰۱
تصیویب کنندگان قانونی شدن ھمجسگرایی و رھبراصلی قوم لوط
آخہ وحوش نژاد پرست قوم لوطی کہ رفتن و مردمان اصلی و بومی این سرزمین رو سرکوب کردہ و کل موجودیتشون ۲۰۰ سالہ و سینہ چاکانی کہ خوی وحشی گری درونشون نھادینست و از این موجودات وحشی حمایت میکنن چہ توقعی باید داشت
از رئیس جمھوری کہ ھر چی قانون کثیف تصویب میکنہ تا مجلس نمایندگان و سناش ھمگی بویی از انسانیت نبردن
با ظاھری شیک و فوکل کرواتی باطنی کثیف و متعفن
بعد این نظام کثیف و متعفن چہ پلیسی باید داشتہ باشہ؟؟
و بعد متحدین این وحوش رو ببینید دقیقا کسانی ھستن کہ مثل خود اینھا ھستن از پرچمی کہ بہ دست گرفتن تا بازو بند و لباسی کہ بہ تن میکنن معلومہ کہ چی ھستن
(( یعنی حالمون از بیشتر از کسانی بھم میخورہ کہ کثافت بودن و متعفن بودن اینھا رو دارن میبینن ولی ھنوز حمایت میکنن و موزدوریشو میکنن ))
ایرانی اصیل و ریشہ دار و با تمدن چند ھزار سالہ و با شرف و باغیرت ھیچ وقت دنبال این قوم کثیف متعفن قطار نمیشہ و حمایت نمیکنہ
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۱۴:۵۵ ۲۶ دی ۱۴۰۱
و همچنان ایران بهترین کشور جهان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۹ ۲۶ دی ۱۴۰۱
شما خوبی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۶ ۲۶ دی ۱۴۰۱
اره برای شما خیلی بهتر بود خیلللللی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۸ ۲۶ دی ۱۴۰۱
نابودبشه آمریکا واسراییل انشاالله کورهستن مال خودشون نمی بینن
Iran (Islamic Republic of)
کمدین احمد مرادی
۱۱:۳۶ ۲۶ دی ۱۴۰۱
من که عاشق فرهنگشونم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۵ ۲۶ دی ۱۴۰۱
حتما فرهنگ حیوانی شان را بیشتر دوست داری.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۵ ۲۶ دی ۱۴۰۱
تو یا معنی فرهنگ را بلد نیستی یا نمیدونی در آمریکا از لحاظ فرهنگی چه خبره!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۱ ۲۶ دی ۱۴۰۱
روتو برم سنگ پا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۶ ۲۶ دی ۱۴۰۱
حیف دلم برا مردم امریکایی سوخت/افرین بر ایران بدون خشونت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۳ ۲۶ دی ۱۴۰۱
پلیس ایران هم باید در برابر محارب و وحشی ها باخشونت عمل کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۲ ۲۶ دی ۱۴۰۱
خیلی خشن هستند. هنوز اون معلم سیاه پوست که با شوکر پلیس کشته شده رو به خاطر می آورم. واقعاً هولناکه. سازمان ملل کجاست اون وقت؟ فقط برای ایران بیانه می دهد؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
فرید
۱۰:۴۲ ۲۶ دی ۱۴۰۱
امریکارو بل کن از ایران بزار وضیعت جوانان مشکل ما در داخله چندتا پست پیدا کنید این جوانان بیکار راهی پیدا کن برای شغل نه اسلحه گرفتن
Germany
ناشناس
۱۰:۲۷ ۲۶ دی ۱۴۰۱
آمریکا!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۰ ۲۶ دی ۱۴۰۱
اره امریکا
آخرین اخبار