بسیاری از قوانین حوزه ایثارگری اجرایی نشده است/ پرداخت کمک‌معیشت به ۷ هزار ایثارگر جدید فاقد شغل و درآمد آغاز شد

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: برخی قوانین منسوخ شده‌اند و باعث ایجاد بدنامی می‌شوند که اجرا نشدن این قوانین باعث می‌شود که افراد احساس کنند در حق آن‌ها ظلم شده است.

دکتر سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در این نشست ضمن اعلام آمادگی برای برگزاری هر سه ماه یک بار این نوع نشست‌ها، گفت: برگزاری این نشست‌ها کار ارزنده‌ای است که امیدوار هستیم با قدرت ادامه پیدا کند. این سومین نشست با اعضای تشکل‌های شاهد و ایثارگر در تهران است و نگاه بنیاد این است که از نظرات ایثارگران استفاده کند و از طریق برنامه‌های تشکل‌های شاهد و ایثارگر و نشست با نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر در همه سفر‌های استانی این موضوع دنبال می‌شود و این نشست‌ها نیز به تهران محدود نیست.

بسیاری از قوانین حوزه ایثارگری اجرایی نشده یا ناقص اجرا شده است

معاون رئیس جمهور ضمن تشکر از معاونت‌ها و ادارات کل بنیاد که از نظرات ایثارگران بهره‌برداری می‌کنند، گفت: تلاش بنیاد شهید و امور ایثارگران در حوزه اجرای قوانین این است که اقدامات بر اساس منطق و دلیل، روشن و شفاف و با حداکثر اجماع انجام شود. اما در خود این نشست هم شاهد بودیم که اختلاف‌نظر‌هایی بین خود ایثارگران وجود دارد به عنوان نمونه اینکه چرا قانونی که قابلیت اجرا و منابع ندارد تصویب می‌شود و برخی هم معتقد بودند که باید از این قوانین مراقبت کرد.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به وجود برخی قوانین در حوزه ایثارگری تصریح کرد: قانونی که ۱۰ سال قابلیت اجرا شدن ندارد متروک است. برخی قوانین هم منسوخ هستند و باعث ایجاد بدنامی می‌شوند که اجرا نشدن این قوانین باعث می‌شود که افراد احساس کنند در حق آن‌ها ظلم شده است. اگر قانونی باشد و منابع مالی آن پیش‌بینی نشود مطابق قانون قابل اجرا نیست و اجرای آن نیز مجرمانه تلقی شده است.

دکتر قاضی‌زاده هاشمی گفت: در حوزه ایثارگری قوانینی که بار مالی ندارد اجرایی شده است، ولی از مجموع قوانین مربوط به ایثارگران که بار مالی دارد تنها ۳۰ درصد قوانین به صورت کامل اجرا شده و بقیه قوانین یا اصلاً اجرا نشده یا به صورت ناقص یا نوبه‌ای اجرا شده است و وجود قوانینی که اصلاً اجرا نشده و احتمال اجرای آن‌ها هم نیست فایده‌ای نخواهد داشت.

وضعیت پرداخت هزینه‌های درمانی ایثارگران نسبت به سایر بیمه‌ها مناسب‌تر است
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه دولت و مجلس فعلی بیشترین توجه را نسبت به سایر دستگاه‌ها به بنیاد شهید و امور ایثارگران داشته است، گفت: با وجود ۳۵ دستگاه و وزارت‌خانه دیگر بیشترین میزان رشد بودجه هم در سال جاری و هم در پیشنهاد سال آینده به حوزه ایثار و شهادت اختصاص پیدا کرده است، اما این توجه و رشد نیز نمی‌تواند بار مالی اجرای برخی قوانین را تأمین کند.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: در زمینه بیمه درمانی ایثارگران سرانه ۱۰۰ درصد افزایش یافته و سرانه درمان از ۱۷۴ هزار تومان به ۳۷۵ هزار تومان افزایش پیدا کرده است، اما به دلیل تورم با وجود این افزایش سرانه اتفاق معجزه‌آسایی رخ نداده است، زیرا رشد هزینه‌ها بیش از رشد منابع بوده است.

دکتر قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به افزایش قیمت ارز و تأمین تجهیزات پزشکی جانبازان گفت: بنیاد بر اساس اولویت‌ها نیاز‌های ایثارگران را تأمین می‌کند و هنر این است که اولویت‌های نیاز‌های ایثارگران را درک کنیم و بر اساس آن اقدام کنیم همانند پدر خانواده‌ای که تا آخر سال پاسخگوی نیاز‌های ضروری خانواده است.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: وضعیت بیمه درمانی ایثارگران در تأخیر در پرداخت هزینه‌ها و وضعیت درمانی از بسیاری از بیمه‌ها مانند تأمین اجتماعی، بیمه سلامت و بیمه نیرو‌های مسلح مناسب‌تر است در حالی که بدهی دولت به بیمه دی به بیش از ۲ هزار میلیارد تومان رسیده است که هزار میلیارد تومان آن مربوط به دولت قبل بود و هزار میلیارد تومان نیز مربوط به ما به‌تفاوت ماه‌های اخیر بوده است که در حال جبران است با این وجود خدمات قطع نشده و به همه ایثارگران به طور یکسان ارائه داده شد و طبقه‌بندی هم صورت نگرفت و این خدمات فرانشیز هم ندارد.

پرداخت کمک‌معیشت به ۷ هزار ایثارگر جدید فاقد شغل و درآمد

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به پرداخت کمک‌معیشت به بیش از ۷ هزار ایثارگر مشمول جدید، گفت: از ۴۰ هزار ایثارگر فاقد شغل و درآمد متقاضی ۲۰ هزار ایثارگر از سه دهک پایین شناسایی شدند که تاکنون کمک‌معیشت دریافت نکرده‌اند و امیدواریم در سال آینده امکان پرداخت کمک‌معیشت به آن‌ها نیز فراهم شود.

تهیه شاخص ارزیابی برای عملکرد دستگاه‌ها و بنیاد شهید و امور ایثارگران
دکتر قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به ضرورت تهیه گزارش عملکرد دستگاه‌ها در حوزه ایثارگران مطابق ماده ۷۴ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، گفت: شاخص ارزیابی برای عملکرد دستگاه‌ها و برای بنیاد شهید و امور ایثارگران تهیه شده است و بنیاد باید در جایگاه مطالبه‌گری قوانین فعالانه اقدام کند.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پاسخ به سؤالی درباره ارتباط با جامعه ایثارگری گفت، در طول یک سال گذشته با ۶۰۰۰ ایثارگر دیدار مستقیم داشته‌ام که متوسط روزانه آن حدود ۲۰ دیدار بوده است، اما با توجه به گستردگی امور جامعه ایثارگری زمان زیادی برای تعامل با دستگاه‌های مختلف باید اختصاص یابد تا منافع حداکثری ایثارگران تأمین شود. سامانه الکترونیک دیدار نیز برای مدیریت و ساماندهی دیدار‌ها و به خصوص حل مشکلات ایثارگران راه‌اندازی شده است و به خواسته‌های قانونی ایثارگران رسیدگی می‌شود.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص رسیدگی به موضوعات فرهنگی گفت: بودجه فرهنگی بنیاد در گذشته ۳ هزارم درصد بوده است که در سال جاری به یک درصد افرایش پیدا کرده است. علاوه بر این دستگاه‌ها باید یک درصد بودجه خود را به موضوعات فرهنگی اختصاص دهند که این بودجه در استان‌ها در اختیار استانداران است.

دکتر قاضی‌زاده هاشمی با تأکید بر ضرورت اصلاح ساختار بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: هدف از تغییرات ساختاری چابک‌سازی و کارآمدسازی بخش‌های مختلف و تقویت آن‌ها است که این موضوعات در حال بررسی است.

معاون رئیس جمهور در خصوص استخدام فرزندان شهدا و جانبازان ۷۰ درصد، گفت: تعداد بسیاری از این عزیزان که در آزمون اول پذیرفته شده بودند مشغول به کار شده‌اند و در حال تلاش هستیم تا زمینه‌های اشتغال بقیه افراد نیز فراهم شود.

وی از تصویب آیین‌نامه اعطای نشان ویژه به ایثارگران در هیئت دولت خبر داد و گفت: فراخوان ملّی طراحی «نشان خانواده ایثارگران» منتشر شده است و این نشان‌ها پس از طراحی بر اساس قانون تقدیم ایثارگران مشمول خواهد شد.

معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این نشست با اشاره به مشکلات بیمه ایثارگران گفت: یک میلیون و ۷۰۰ هزار ایثارگر تحت پوشش بیمه تکمیلی هستند. درمان مستقیم بیماران و ساخت بیمارستان از جمله برنامه‌هایی است که باید دنبال شود.

عبدالرضا عباسپور خاطرنشان کرد: با زحمات و تلاش‌های آقای دکتر قاضی‌زاده هاشمی سرانه بیمه درمانی ایثارگران افزایش یافت. تجهیزات پزشکی توسط بنیاد به صورت مستقیم خریداری نمی‌شود و خرید این تجهیزات توسط هلال احمر و سازمان غذا و دارو است.

عادل مهری ورنیاب، مدیرکل دفتر دانش پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر نیز در این نشست ضمن قدردانی از رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران برای حمایت از تشکل‌های شاهد و ایثارگر گفت: با حمایت‌هایی که از مراکز استارت‌آپی ایثارگران انجام شد خانه‌های نوآوری و خانه‌های خلاق ایثارگران در بسیاری از نقاط کشور در حال فعالیت هستند.
اعضای تشکل‌های شاهد و ایثارگر در این نشست سؤالات، نظرات و پیشنهادات خود در موضوعات مختلف را مطرح کردند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۸ ۰۲ دی ۱۴۰۱
بورس۳روزه چطوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۰ ۰۲ دی ۱۴۰۱
بقیه مرذم بدبخت که جز خانواده ستمدیدگان هستند باید چکار کنند ؟
به فکر اونها کسی هست ؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
حمید صمدپور از میانه
۰۱:۱۹ ۰۲ دی ۱۴۰۱
آقای قاضی زاده هاشمی معاون محترم رییس جمهور . بخشنامه ای که در خصوص تبدیل وضعیت شغلی ایثارگران مشمول ماده ۲۱ قاتون خدمات رسانی به ایثارگران به دستگاههای اجرایی و موسسات غیر انتفاعی و وابسته به دولت در خرداد ۱۴۰۱ صادر کرده اید ، در شرکت بیمه ایران و شرکت بیمه ایران معین تاکنون اجرا نشده است . شما چه پاسخی دارید لطفا اقدامات قانونی در این زمینه معمول نمایید. ۰۹۱۴۳۲۳۸۰۳۱
Iran (Islamic Republic of)
مهدی حاجی زمان
۰۰:۴۴ ۰۲ دی ۱۴۰۱
بنده از جانبازان شیمیائی و موج انفجار میباشم . بعد از اتمام جنگ محل سکونت خود را از اهواز به دزفول تغییر دارم .چندین بار برای انتقال پرونده ام از منطقهء ۲ اهواز به دزفول اقدام کردم اما هر بار به بهانه های مختلف با آن مخالفت شد . از آن بدتر در طول این مدت بنیاد اهواز بنده را بخاطر پائین بودن درصد جانبازی ام از دریافت تمامی خدمات و امکانات و تسهیلات محروم کرد . درصدم ۱0% بود در کمیسیون بعدی به ۱۲% افزایش یافت . چندی پیش که برای کاری به بنیاد مراجعه نمودم ، متوجه شدم که درصدم جانبازی ام را به ۱0% کاهش داده اند . سنم بالا رفته و بدلیل بیماری قلبی و دیابت توانائی دوندگی سابق را ندارم . از جناب آقای دکتر قاضی زاده تقاضامندم فکری برای احقاق حق ما فراموش شدگان بنمایند . متشکرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۱ ۰۲ دی ۱۴۰۱
از بورس چه خبر ؟؟قرار بود۳روزه درستش کنید!!°
لااقل م۲۷قانون حمایت از معلولین رو احرا کنید برادری دارم قطع نخاعه در سختی زندگی میکنه واقعا وماهم بریدیم از بس بهش قرض الپس نده دادیم
Iran (Islamic Republic of)
علی اکبر بهادری
۲۳:۲۵ ۰۱ دی ۱۴۰۱
سلام.بله ۲۴ماه خدمت درجبهه دارم چندین بارپیام ونامه آمده تشکیل پرونده دادم وده هابرگ مدرک دال برمشکل گوش وغیره حتی دریگان خدمتی داده ک۴۸ساعت فاصله داشتم نه شاغل هستم نه بیمه شاید۱۰سال دوندگی کردم در راه تلاشم میخواستم با خانواده بمیره بخاطر حادثه.ولی عدالت ندیدم اگر خدمتم درسپاه بود حتی اگراز عملیتات فرارکرده بودم حقوق داشتم ولی چون ارتش بودم هیچی .فقط بیعدالتی درنظام مشهود است هرچند دلم بانظام است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۹ ۰۱ دی ۱۴۰۱
با تمام احترامی که برای شهدا قائلم یک سوالی پیش اومده برام جنگ نزدیک ۳۵ سال پیش تموم شده و ما بیشترین شهدا رو در این دکران داشتیم فرزندانشون اگر بودن که الان خودشون بالای ۳۰ سال سن دارن ودیگه نیاز به ساپورت ندارن چون مادام العمر که نیست والدینشون هم که اکثرا به رحمت خدا رفتن و دیگه پرداختی و تسهیلاتی اونچنان صورت نمیگیره حالا تو این چند سال شهدایی داشتیم که جمع کلشون در این ۳۰ و خرده ای سال یک دهم اون موقع هم نمیشن چطور بودجه این نهاد دائما هر سال صعودی میشه؟؟ ظاهرا هیچ نظارتی نیست بابا اونجا نام مقدس شهدا روشه بابیت المال چه میکنید؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۸ ۰۱ دی ۱۴۰۱
انشالله این کمک ها باعث نشه در اخرت شاکی داشته باشد.
Iran (Islamic Republic of)
نادر پیری
۲۱:۲۱ ۰۱ دی ۱۴۰۱
سلام چندین سال هست در حقم ظلم شده، از سال ۶۷ترخیص شدم از سال۹۸اقدام به مجروحیت دارم صورت سانحه دارم کارت ایثارگری دارم فاقد هرگونه درآمد ۲۳ماه حضور در جبهه دارم برو بیا دیگر خسته شدم آیا کسی هست به دادم برسد هل من ناصرینصرنی
Iran (Islamic Republic of)
نوروز علی باقری
۲۱:۰۷ ۰۱ دی ۱۴۰۱
من از ادبهشت عمل لگن انجام دادم ۱۷ میلیون حزینه کردم هنوز هیچ پولی بهم ندادن هنوز در بستر بیماری هستم این پولو من از کسی قرضی گرفتم شرمنده شدمخواشمندم هر زوتر این پول را بهم بدن تا بیشر از این شرمنده نشم خواهشمندم هر چه زودتر بهم بدن ممنونم از شما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۵ ۰۱ دی ۱۴۰۱
«"مسکین"» بر اثر پیری، مریضی یا نقص عضو اصلاً نمی‌تواند کار کند.
**تکریم یتیم** و **اطعام مسکین** باعث "افزایش رزق"، "آسانی زندگی" و "رحمت خدا" می‌شود.
فقیر کار می‌کند اما درآمدش از مخارجش کمتر است.
سوره فجر89/ آیات 16، 17، 18.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۳ ۰۱ دی ۱۴۰۱
من یک بازنشسته انتظامی 12 ساله هستم قدرت کار از من ساقط شده حقوق من کفایت زندگی 7نفره را نمیده سابقه جبهه دارم ولی سایت ایثارگران مشخصات من را شناسایی نمیکنه 10 سال در قرارگاه عملیاتی مرصاد شرق کشور هم خدمت کردم ولی بنا به دلیل نامعلوم پروندهٔ من از سیستم خارج شده نهادی با این عظمت برای نسل امثال من بوده در این موقعیت سخت به یاری وکمک من بیاید برعکس ما را بدلیل نامعلوم ترد می‌کند که هر چه در سایت های دشمن ودر گوشه کنار ببینیم و بشنویم باور کنیم انتظار می رود ما باید زندگیمان بهتر از این باشد انشالله
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۲۰:۳۶ ۰۱ دی ۱۴۰۱
پرداختی های ناعادلانه غیر منظقی و دور از منطق به افرادی که فقط 6 ماه از کشورشون دفاع کردن و الان اندازه 20 سال حق بیمه دریافتی دارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۷ ۰۱ دی ۱۴۰۱
1. خسته نباشید؟؟؟؟ ۲. یعنی اینکه مردم دوباره .......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۰ ۰۱ دی ۱۴۰۱
افزایش فوق‌العاده خاص پرستاران باضریب 3 چیشد ؟؟ از دوباره کرونا داره اوج میگیره ! قول وقرارهاتون یادتون هست
آخرین اخبار