رئیس بسیج سازندگی اصفهان:

بسیج ۵ هزار پنل خورشیدی در اختیار محرومان استان اصفهان قرار می‌دهد

رئیس بسیج سازندگی استان اصفهان گفت: افتتاح عملیات اجرایی پنج هزار پنل خورشیدی پنج کیلوواتی برای محرومان در سطح استان اصفهان در هفته بسیج انجام می‌شود.

سرهنگ حسن عجمی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: مجموعه بسیج سازندگی در چهار موضوع محرومیت‌زدایی، اقتصاد مقاومتی، خدمت‌رسانی و حرکات جهادی فعالیت دارد.

او با اشاره به اقدامات بسیج سازندگی در زمینه اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: در حوزه اقتصاد مقاومتی، طرح صندوق‌های قرض‌الحسنه در حال اجرا است و توانسته‌ایم یک هزار و ۶۰۰ صندوق قرض‌الحسنه با رویکرد محلی، شهری و روستایی را دنبال کنیم.

رئیس بسیج سازندگی استان اصفهان افزود: احیا سنت قرض‌الحسنه، تواناسازی مردمی و بسترسازی برای جذب منابع خیران از برنامه‌های ما بوده است.

افتتاح عملیات اجرای پنج هزار پنل خورشیدی برای درآمدزایی محرومان

او گفت: در همین حوزه، امسال اجرای عملیات پنج هزار پنل خورشیدی پنج کیلوواتی برای محرومان در سطح استان در دستور کار قرار دارد.

عجمی ادامه داد: تفاهم‌نامه‌ای در این راستا در سطح کشور بسته شده و در استان اصفهان نیز اجرا شده است به این شکل که بتوانیم از ظرفیت بانک‌ها استفاده کنیم و به محرومان و افرادی که تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد هستند کمک کنیم.

او با اشاره به افتتاح این طرح در روز‌های آینده بیان کرد: آیین افتتاح اجرای عملیات این پنل‌های خورشیدی در طول هفته بسیج برگزار می‌شود و با همکاری مجموعه‌های همچون بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی، اداره‌کل روستایی و بانک‌ها و با استفاده از ظرفیت بسیج این برنامه اجرا می‌شود.

رئیس بسیج سازندگی استان اصفهان تصریح کرد: پنل‌های خورشیدی در همه شهرستان‌ها با محوریت محرومان نصب می‌شود و برق آن از محرومان با عدد بالاتری خریداری می‌شود تا برای آن‌ها ایجاد درآمد کند؛ دو هزار ۷۰۰ عدد توسط بسیج از بین محرومان معرفی می‌شوند و وام و پنل به آن‌ها داده می‌شود، سایر افراد توسط نهاد‌های دیگر همچون بهزیستی، دهیاری‌ها و کمیته امداد معرفی می‌شوند.

او اضافه کرد: برای نصب پنل‌های خورشیدی علاوه‌بر استفاده از ظرفیت پیمانکاران اداره برق، آموزش‌های لازم به ۲۰۰ نفر داده شده تا این کار را برای مردم انجام دهند.

عجمی در ارتباط با ساخت این پنل‌ها اظهار داشت: قطعات پنل‌های خورشیدی توسط شرکت‌هایی در اصفهان وارد می‌شود و برخی قطعات توسط شرکت‌هایی در داخل کشور ساخته می‌شود و اتصال و تکمیل آن‌ها توسط شرکت‌های دانش‌بنیان انجام می‌شود.

او با بیان اینکه این طرح تا سال ۱۴۰۲ به سرانجام می‌رسد، گفت: در سال گذشته ۵۱۰ پنل خورشیدی داشتیم که با کمک نیرو‌های جهادی به انجام رسید و برای محرومان به صورت ماهانه حدود ۴۰۰ هزار تومان درآمد داشته است.

ایجاد یک هزار و ۲۰۰ شغل با اشتفاده از ظرفیت افراد و اعطای وام

رئیس بسیج سازندگی استان اصفهان با بیان اینکه پرداخت تسهیلات اشتغال در سال ۱۴۰۱ برنامه‌ریزی شده است، عنوان کرد: در سال گذشته ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال پرداخت شد و یک هزار و ۲۰۰ شغل ایجاد گردید که در آن‌ها هم از ظرفیت خود افراد استفاده شد و هم به صورت وام به آن‌ها کمک کردیم.

او اظهار داشت: موضوع مبارزه با سالک در ۶ شهرستان دنبال می‌شود و اقدامات دیگر همچون دوخت لباس و مشاوره‌های شغلی در حوزه اقتصاد مقاومتی انجام می‌شود؛ طرح‌های مشترکی با برخی مجموعه‌ها همچون کمیته امداد امام خمینی، بهزیستی، جهاد کشاورزی و منابع طبیعی در حال پیگیری است تا بتوانیم از ظرفیت جهادگران در سطح استان استفاده کنیم.

عجمی با اشاره به فعالیت‌های گروه‌های جهادی تصریح کرد: دو هزار ۶۲۶ گروه جهادی تشکیل شده و ۱۱۶ قرارگاه محلی و ۳۲ قرارگاه منطقه‌ای در استان وجود دارد؛ همچنین پروژه‌هایی با حضور جهادگران در حال اجرا است.

او افزود: توسعه و مرمت مسکن، اردو‌های پزشکی و دندانپزشکی، جهاد تبیین، نصب پنل‌های خورشیدی، ایجاد صندوق‌های قرض‌الحسنه، پروژه‌های انتقال آب و استخر‌های ذخیره آب در حوزه کشاورزی، اقداماتی است که به واسطه حضور افراد جهادی در سطح استان اجرا می‌شود.

محرومیت‌زدایی و آسفالت جاده‌ها با مشارکت ۵۵ درصدی ظرفیت‌های مردمی

رئیس بسیج سازندگی استان اصفهان با اشاره به اقدامات بسیج سارندگی در حوزه محرومیت‌زدایی بیان کرد: در بحث محرومیت‌زدایی توانستیم ۸۰ روستا در سه شهرستان فریدونشهر، نایین و سمیرم را تحت پوشش قرار دهیم و کار‌های عقب مانده‌ای در آنجا انجام دهیم که تا کنون به نتایج خوبی رسیده است.

او افزود: در همین راستا مشکل سیستم آب در ۴۰ روستا حل شده است و فاصله خیلی کمی تا وصل آب به این روستا‌ها وجود دارد؛ از طرفی آب کشاورزی نیز در محرومیت‌زدایی مورد توجه است و اقداماتی همچون احیا و لایروبی قنات‌ها، اصلاح سد‌های خاکی و ایجاد استخر‌های ذخیره آب کشاورزی انجام می‌شود.

عجمی در ارتباط با آسفالت جاده‌های در نقاط مختلف استان اصفهان عنوان کرد: آسفالت جاده بین مزارع و روستا‌ها و گلستان‌های شهدا و مساجدی که در این حوزه دچار مشکل هستند از اقدامات دیگر بسیج سازندگی است؛ تا کنون در استان اصفهان دو هزار و ۹۴۲ تن قیر خریداری شده و مشارکت‌های مردمی نیز به میدان آمده تا طرح‌های محرومیت‌زدایی انجام شود.

او ادامه داد: در این اقدامات ۴۵ درصد بسیج و ۵۵ درصد مشارکت‌های مردمی دخیل بوده است؛ در بسیاری از این طرح‌ها زیرسازی جاده توسط مردم با استفاده از قیر خریداری شده توسط بسیج انجام می‌شود و جاده خاکی که برای امور مختلف باعث ایجاد مشکل بوده به جاده‌ای با آسفالت با کیفیت تبدیل می‌شود.

رئیس بسیج سازندگی استان اصفهان اظهار داشت: پیش‌بینی ما این است که بتوانیم ۵۸۸ هزار و ۴۰۰ متر مربع را با قیر خریداری شده به سرانجام برسانیم و بسیاری از جاده‌ها از ابتدای سال در دستور کار قرار گرفته و به مرحله افتتاح رسیده است.

او افزود: جاده دشت پرزان شهرستان جرقویه که بین این شهرستان و شهررضا قرار دارد تکمیل و افتتاح شده است؛ ۴۲ چاه کشاورزی، ۲۰ دامداری سنگین و ۲۰ هزار دام سبک در این منطقه وجود دارد و ساخت این جاده به تولید منطقه کمک بسیاری کرد. جاده دیگری به طول ۱۱ کیلومتر در شهرستان دهاقان وجود دارد و پنج کیلومتر آن در هفته بسیج قابل افتتاح است.

عجمی با بیان اینکه در بسیاری از جاده‌های بین روستایی هنوز مشکل آسفالت وجود دارد، گفت: در یکی از روستا‌های سمیرم جاده‌ای وجود دارد که از ابتدای انقلاب تا کنون آسفالت نشده بود، اما این طرح اکنون توسط بسیج با مشارکت مجموعه‌های دولتی و به ویژه مردمی دنبال می‌شود.

او با اشاره به ساخت و مرمت مسکن برای حرومان استان بیان کرد: در حوزه مسکن محرومان توانستیم برای ساخت ۲۹۲ منزل با کمیته امداد امام خمینی قرارداد ببندیم و از ظرفیت جهادی استفاده کنیم، طرح جدیدی نیز در دستور کار قرار دارد که در آن با سازمان بهزیستی کشور قرارداد بسته می‌شود.

رئیس بسیج سازندگی استان اصفهان اضافه کرد: همچنین ساخت و مرمت ۲۰۰ مسکن برای محرومان نیز توسط جهادگران دنبال می‌شود که تحت پوشش هیچ نهادی قرار ندارد.

افتتاح رزمایش جهادگران فاطمی با هدف ترویج و تبیین روحیه جهادی

او از افتتاح رزمایش جهادگران فاطمی خبر داد و گفت: رزمایش جهادگران فاطمی با سه هدف ترویج و تبیین فرهنگ جهادی، تبیین نقش گروه‌های جهادی در محرومیت‌زدایی کل کشور و بسیج کردن مردم برای تحقق شعار عدالت و پیشرفت در کشور، دنبال می‌شود.

عجمی افزود: در این رزمایش با پاسداشت جهادگر بی‌سر شهید محسن حججی سه برنامه در دستور کار قرار دارد؛ افتتاح رزمایش فردا در شهرستان نجف‌آباد برگزار می‌شود و در آن چهار هزار جهادگر از سراسر استان جمع می‌شوند تا نمادی برای این حرکت باشد و نیز باعث ترویج و تبیین فرهنگ جهادی شود.

او با بیان اینکه این حرکت از فردا به مدت ۱۰ روز ادامه دارد، تصریح کرد: در این مدت یک هزار و ۲۰۰ گروه جهادی در قالب ۱۲۰ قرارگاه جهادی محله‌ای به میدان می‌روند و ۳۲ قرارگاه منطقه‌ای نیز در نقاط کم‌برخوردار و حاشیه‌ای انجام وظیفه می‌کنند.

رئیس بسیج سازندگی استان اصفهان ادامه داد: حرکت به سمت مناطق هدف و از پیش تعیین شده نیز به واسطه این گروه‌های جهادی انجام می‌شود؛ مناطق کم‌برخوردار بیشتر مورد توجه بوده و خدمات عمرانی، بهداشتی، پزشکی و ... توسط جهادگران صورت می‌گیرد.

او عنوان کرد: از برنامه‌های ما این است که از ظرفیت بسیج کارمندان نیز استفاده کنیم و خدمت در ادارات کل و میز خدمت نیز در شهرستان‌ها داشته باشیم.

عجمی با بیان اینکه باید از ظرفیت بسیج استفاده شود تا بتوان ظرفیت‌های مردمی را به میدان آورد، گفت: اگر بخواهیم فقط از بستر‌های دولتی استفاده کنیم کار در کشور پیش نمی‌رود یا با درصد کمی جلو می‌رود، اما اگر بتوانیم از ظرفیت‌های مردمی استفاده کنیم اتفاقات خوبی رقم می‌خورد، هنر بسیج هم این مسئله است.

او خبر داد: در هفته بسیج ۲۱۰ پروژه در حوزه‌های مختلف همچون مسکن و کارگاه‌های اشتغال افتتاح می‌شود.

آمادگی بسیج سازندگی برای اجرای طرح‌های بیابان‌زدایی و بازسازی مدارس

رئیس بسیج سازندگی استان اصفهان با اشاره به اجرای طرح‌های بیابان‌زدایی در سال‌های گذشته عنوان کرد: برای اجرای طرح‌های بیابان‌زدایی به منابع طبیعی استان اعلام آمادگی کردیم، اما هنوز اعلام نیاز نشده است.

او افزود: بسیج سازندگی در این زمینه فعالیت‌های خوبی داشته و همه نهال‌هایی که زده شد با بیش از ۹۷ درصد سبز تحویل داده شد، شهرستان‌های آران‌وبیدگل، برخوار و دشت سجزی و هرند در سال‌های گذشته دنبال شد و درختان آنجا اکنون درختان تنومندی است.

عجمی تصریح کرد: در سال ۱۳۹۹، ۳۰ هزار اصله درخت مثمر شناسنامه‌دار و در اسفند سال ۱۴۰۰، ۲۰ هزار اصله با استفاده از ظرفیت صندوق‌های قرض‌الحسنه و حمایت بنیاد علوی تحویل داده شد.

او با اشاره به اقدامات بسیج سازندگی در راستا بازسازی مدارس استان بیان کرد: در مجموعه بسیج با استفاده از ظرفیت گروه‌های جهادی کار‌های ترمیم، نوسازی و بهسازی مدارس دنبال می‌شود، اما محوریت ساخت مدارس با سازمان نوسازی مدارس است.

رئیس بسیج سازندگی استان اصفهان افرود: در تابستان سال گذشته ۶۰ مدرسه در سطح استان با حضور نیرو‌های جهادی بازسازی شد و آمادگی بازسازی مدارس بیشتر در سطح شهر و استان اصفهان را داریم و این جزو تعاملات ما و سازمان نوسازی مدارس استان است.

او اظهار کرد: مدارسی نیز به قرارگاه محرومیت کل سپاه معرفی شده تا با کمک گروه‌های جهادی عملیات بازسازی در آن‌ها انجام شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.