رئیس هیئت مدیره موسسه خیریه دیابت اصفهان:

تا ۱۱ سال آینده ۳۰ درصد مردم ایران به بیماری دیابت مبتلا خواهند شد

محمدعلی عطاری گفت: طبق پیش‌بینی‌ها قرار بود در سال ۲۰۲۵ به ۵۰۰ میلیون بیمار دیابت در جهان برسیم، اما در سال ۲۰۱۵ به ۴۹۵ میلیون بیمار دیابتی رسیدیم.

محمدعلی عطاری امروز در نشست خبری روز جهانی دیابت، گفت: ۲۳ آبان‌ماه به‌عنوان روز جهانی دیابت نام‌گذاری شده و شعار امسال سازمان بهداشت جهانی «با آموزش دیابت از فردای خود محافظ کنی» است.

رئیس هیئت مدیره مؤسسه خیریه دیابت اصفهان با اشاره به اینکه مؤسسه خیریه دیابت اصفهان در سال ۱۳۷۸ بنا به ضرورت توجه ویژه به بیماری دیابت و مشکلات بیماران و هزینه سنگین آن‌ها با شرکت اساتید، پزشکان، کارشناسان بهداشت و درمان، خیران و خانواده بیماران دیابت تأسیس شد، گفت: این مؤسسه ۲۳ سال است که برای ارائه خدمات به بیماران دیابت کشور فعالیت می‌کند و از زمان تأسیس تاکنون ۲۲ همایش برگزار علمی، آموزشی برگزار کرده است.

او درباره اهداف مؤسسه خیریه دیابت اصفهان توضیح داد: هدف مؤسسه آموزش، پیشگیری و کنترل دیابت بوده و در این راستا آموزش‌های مختلفی به جامعه ارائه کرده است. با توجه به اینکه کمتر خانواده‌ای پیدا می‌شود که اعضای آن دیابتی نباشند، سعی کردیم علاوه بر آموزش و غربالگری قند خون، به علائم بیماری دیابت بپردازیم.

رئیس هیئت مدیره مؤسسه خیریه دیابت اصفهان با اعلام اینکه متأسفانه آمار دیابت در دنیا، ایران و اصفهان سیر صعودی دارد و افزایش آن سیل‌آسا است، تصریح کرد: اگر آمار بیماران دیابتی کل کشور را میانگین ۱۳.۵ درصد فرض کنیم، با فرض جمعیت ۸۸.۵ میلیون نفری کشور، حدود ۱۲ میلیون نفر دیابتی و ۱.۵ برابر آن مستعد دیابت و پیش دیابتی داریم.

او با اشاره به اینکه بیماران دیابتی دو تا سه برابر مردم عادی در بیمارستان بستری می‌شوند و دو برابر افراد عادی بیماری‌های قلبی عروقی دارند، گفت: در گروه سنی ۴۵ تا ۶۵ سال کشور ۷۱.۵ درصد زنان و ۵۵ درصد مردان اضافه وزن دارند و حدود ۲۲ درصد کودکان زیر دو سال ایران چاق هستند.

عطاری با بیان اینکه تا ۱۱ سال آینده ۳۰ درصد مردم ایران به بیماری دیابت مبتلا خواهند شد، گفت: یک سوم افراد بالای ۳۰ سال در اصفهان مبتلا به دیابت یا پیش دیابتی هستند.

رئیس هیئت مدیره مؤسسه خیریه دیابت اصفهان با اشاره به اینکه طبق پیش‌بینی‌ها قرار بود در سال ۲۰۲۵ به ۵۰۰ میلیون بیمار دیابت در جهان برسیم، اما در سال ۲۰۱۵ به ۴۹۵ میلیون بیمار دیابتی رسیدیم، افزود: اگر زندگی مردم به همین روش بی‌تحرکی و غذا‌های پرکالری و زندگی پر استرسی پیش برود، قطعاً وضع فاجعه‌آمیزتر خواهد شد. متأسفانه مصرف شکر در ایران ۵ برابر و نمک دو برابر میانگین جهانی است.

او درباره نوع دو دیابت افزود: خوشبختانه دیابت نوع دوم که خود حدود ۹۸ درصد دیابت را تشکیل می‌دهد تا ۹۵ درصد قابل پیشگیری است. تعداد زیادی از بیماران دیابتی دچار بیماری‌های قلبی، کبدی، چشمی، کلیوی، نابینایی و قطع عضو شده و هزینه بسیار سنگینی به خانواده‌ها و دولت تحمیل می‌شود.

رئیس هیئت مدیره مؤسسه خیریه دیابت اصفهان از شیوع دیابت به‌عنوان سونامی یاد کرد و افزود: بیماری دیابت بسیاری از نیرو‌های کارآمد و فعال جامعه را معلول و از کار افتاده کرده و می‌کند، به همین دلیل ضروری است افراد بالای ۴۵ سال باید حداقل سالی یک بار قند خون خود را آزمایش کنند، همچنین ۳۰ دقیقه ورزش روزانه ۱۵۰ دقیقه هفتگی می‌تواند ۴۰ درصد از بروز دیابت نوع دو پیشگیری کند.

او درباره هزینه‌های درمان بیماری دیابت گفت: هر بیمار دیابتی ۱۳۰ دلار در ماه هزینه دارد و به تعداد دیابتی‌های ایران باید حدود ۱۲۰ میلیارد دلار در ماه هزینه شود. هزینه‌های این بیماران اگر دچار بیماری کلیوی شوند، ۱۰ برابر و اگر دچار بیماری‌های قلبی شود، ۲۰ برابر افزایش پیدا می‌کند.

عطاری با اشاره به اینکه در ایران حدود ۱۴ میلیارد دلار در سال هزینه دیابت می‌شود و به همین دلیل خیلی از دیابتی‌ها بدون درمان می‌مانند، گفت: دولت نمی‌تواند همه هزینه‌های دیابت را بپردازد. مؤسسه‌های خیریه با بودجه محدود هم نمی‌توانند تمامی هزینه‌های سنگین را تأمین کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار