سیل بارده از مدیریت بحران تا پیگیری برای تحقق وعده‌ها

روستای بارده یکی از نقاطی بود که در لحظات اولیه وقوع بارش‌ها در تابستان امسال تحت تاثیر سیلاب قرار گرفت و خسارات شدیدی به منازل روستایی، زیرساخت‌ها، اراضی کشاورزی وارد شد.

به نقل از روابط‌عمومی استانداری چهارمحال و بختیاری، در ابتدای مردادماه امسال در پی ورود سامانه بارشی موسوم به مونسون به استان، بسیاری از نقاط استان تحت تاثیر بارش‌های سیل‌آسا قرار گرفتند و سیلاب همچنین خساراتی را به تعدادی از شهر‌ها و روستا‌های استان وارد کرد، روستای بارده یکی از نقاطی بود که در لحظات اولیه وقوع بارش‌ها تحت تاثیر سیلاب قرار گرفت و خسارات شدیدی به منازل روستایی، زیرساخت‌ها، اراضی کشاورزی و. وارد شد.

از لحظات اولیه وقوع سیلاب در روستای بارده، مسئولان استانی و نیرو‌های امدادی و خدماتی با تمام توان و تجهیزات در این روستا حضور پیدا کردند و امدادرسانی به مردم از همان لحظه اولیه آغاز شد، استاندار چهارمحال و بختیاری صبح روز بعد برای بررسی میدانی حادثه و نحوه امدارسانی به مردم آسیب‌دیده از سیلاب در این روستا به شهرستان بن سفر کرد.


بیشتر بخوانید


پس از بازدید میدانی از روستای سیل‌زده بارده، استاندار چهارمحال و بختیاری جسله مدیریت بحران را در این روستا با حضور مدیران استانی برگزار کرد که مهم‌ترین مصوبات این جلسه برآورد خسارت در تمامی زمینه‌های زیرساخت، منازل مسکونی، مزارع کشاورزی، باغات، دامداری‌ها، سد‌های خاکی، قنوات، لایروبی مسیل‌ها و معابر باوجود بارش‌های پیش رو، تخلیه منازل در معرض خطر، توزیع اقلام خوراکی در بین مردم، ترمیم سد خاکی بارده بود.

حضور مسئولان کشوری در بارده

پس از مدیریت اولیه بحران سیل در چهارمحال و بختیاری، نوبت به پیگیری برای حضور مسئولان ملی در استان برای اطلاع دقیق از ابعاد حادثه و خسارات بود، در اولین گام محمدحسن نامی- رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ۱۱ مردادماه به این استان سفر و از مناطق سیل‌زده استان به‌ویژه روستای بارده بازدید کرد و مقرر شد تا در اولین فرصت اقدامات لازم برای جبران خسارات سیل در استان انجام شود.

اقدامات اولیه در سیلاب بارده

تامین لجن‌کش برای تخلیه آب و گل و لای از منازل روستای بارده، توزیع غذای گرم و اقلام امدادی، لایروبی اولیه مسیل روستا، رفع مشکل قطعی آب، برق و گاز روستا در کمترین زمان، هشدار‌های لازم برای بارندگی‌های بعدی از جمله اقدامات اولیه برای مردم روستا بود.

گام بعدی حضور سید صولت مرتضوی- معاون اجرایی رئیس‌جمهور در ۱۴ مردادماه در مناطق سیل‌زده استان برای بررسی آخرین وضعیت امدادرسانی در این مناطق بود که در این بازدید وی گفت: به مردم سیل‌زده اطمینان می‌دهیم که خسارات سیل جبران خواهد شد و با همکاری مردم، روستا بهتر از گذشته ساخته می‌شود.

احمد وحیدی وزیر کشور سومین مسئول کشوری بود که در ۱۵ مردادماه وارد چهارمحال و بختیاری شد تا به‌صورت میدانی وضعیت مناطق سیل‌زده استان به‌ویژه روستای بارده را مورد بررسی قرار دهد، وزیر کشور در این سفر وعده داد: دولت حتما برای جبران خسارت سیل‌زدگان کمک‌های بلاعوض و تسهیلات پیش‌بینی کرده است که پس از ارزیابی خسارت در این خصوص تصمیم‌گیری خواهد شد. همچنین وی دستور داد: سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها نسبت به تامین ماشین‌آلات مورد نیاز برای امدادرسانی در چهارمحال و بختیاری اقدام کند.

تصویب اعتبار هزینه‌ای ۲۰ میلیارد تومانی برای سیل در استان

باتوجه به پیگیری‌های صورت گرفته اعتبارات سیل در بخش تملک دارایی‌های سرمایه‌ای جهت پرداخت خسارت برای هیچ استانی در هیات دولت مصوب نشده است، اما برای چهارمحال و بختیاری در بحث اعتبارات هزینه‌ای در هیات دولت ۲۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب شد.

باتوجه به اینکه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نقش کلیدی در بازسازی مناطق سیل‌زده دارد، اکبر نیکزاد- رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با همراهی محمدحسن نامی نیز مجددا به استان سفر کردند تا روند بازسازی مناطق سیل‌زده استان را مورد ارزیابی قرار دهند، در این سفر از روستای سیل‌زده بارده نیز بازید میدانی به‌عمل آمد.

ارزیابی خسارت سیل

استاندار چهارمحال و بختیاری میزان خسارت ناشی از جاری شدن سیلاب تابستان امسال را ۴۲ هزار میلیارد ریال برآورد کرد و گفت: این میزات خسارت در بخش‌های مختلف بوده و این خسارات برای تصویب به هیات دولت ارسال شده است.

غلامعلی حیدری همچنین در هفتم مهرماه به روستای سیل‌زده بارده رفت و در جمع مردم حضور یافت، بازدید میدانی از روستا نیز در دستور کار قرار داشت.

وی در جلسه مدیریت بحران این روستا که امامزاده این روستا برگزتر شد، اظهار کرد: اعتبار ویژه‌ای برای بازسازی روستای سیل‌زده بارده اختصاص پیدا کرد تا قبل از تخصیص اعتبارات ملی برای جبران خسارات، ساخت و ساز منازل آسیب‌دیده و آسفالت معابر پیش از شروع بارش‌ها آغاز شود.

حیدری تاکید کرد: بازنگری طرح هادی روستا به نفع مردم در دستور کار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار بگیرد، مصالح ساختمانی مانند میلگرد و سیمان به‌صورت رایگان در اختیار صاحبان منازل آسیب‌دیده از سیل قرار خواهد گرفت، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی این کار را تسریع کند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار