ضرورت پلاک گذاری دام‌ها در زنجان

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: هرگونه خرید و فروش، حمل و نگهداری دام سبک و سنگین بدون پلاک و هویت گذاری، ممنوع بوده و قاچاق محسوب می‌شود.

حاج‌کاظمی مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با بیان اینکه یکی از شرایط لازم در ضوابط نگهداری و خرید و فروش دام، پلاک‌گذاری دام‌های سبک و سنگین است، گفت: همراه با پلاکی که بر گوش دام‌های زنده الصاق می‌شود مشخصات هر دام در سامانه مرتبط ثبت می‌شود، از این رو لازم است که دامداران برای پلاک‌گذاری دام از طریق شرکت‌های مباشر در استان اقدام کنند. 

او افزود: هدف از طرح پلاک‌گذاری دام‌های سبک و سنگین را داشتن بانک اطلاعاتی دقیق برای آمارگیری به منظور برنامه‌ریزی جهت واکسیناسیون، امور تشخیص و درمان، اصلاح نژاد دام، میزان تولید گوشت قرمز و شیرخام و جلوگیری از قاچاق دام عنوان کرد.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان ادامه داد: صدور گواهی حمل بهداشتی – قرنطینه‌ای برای تردد دام‌های زنده اعم از گاو و گوساله، گاومیش، گوسفند و بره، بز و بزغاله و اسب فقط به شرط داشتن پلاک انجام می‌شود.

حاج‌کاظمی با اشاره به اینکه براساس ضوابط و مقررات موجود دام‌های فاقد پلاک، حتی در محل نگهداری آن‌ها نیز قاچاق محسوب می‌شود، گفت: دامداران این مهم را جدی گرفته و جهت دریافت هرگونه خدمات از جمله امور مربوط بهداشتی دامپزشکی و بیمه دام هرچه سریعتر برای انجام پلاک گذاری دام‌های خود اقدام کنند.

او افزود: بر همین اساس کشتارگاه‌ها نیز از پذیرش دام‌های فاقد پلاک و مجوز بهداشتی – قرنطینه‌ای منع شده و متصدیان کشتارگاه‌های دام نیز شماره پلاک دام‌های کشتاری را در سامانه سازمان دامپزشکی ثبت و بصورت اتوماتیک از جمعیت دامی کشور حذف خواهد کرد.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: همه بهره‌برداران در استان زنجان موظف هستند با مراجعه به اتحادیه دامداران و شرکت‌های مورد تأیید معاونت بهبود امور تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی نسبت به ثبت واحد‌های مربوطه و پلاک‌گذاری دام‌های خود اقدام کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.