رازقی:

قیمت گذاری دستور فاجعه می‌آفریند

رئیس اتاق بازرگانی فارس گفت: دولت با اعمال قیمت گذاری دستوری سعی دارد قیمت را برای مصرف کننده پایین نگه دارد در حالی تولیدکننده ضرر خواهد کرد.

جمال رازقی در پنجاه و نهمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس گفت: طبق گزارش شامخ و نظرسنجی انجام شده از بنگاه‌های اقتصادی کشور برای کل اقتصاد ایران در تیرماه همه مولفه‌های اصلی اقتصادی نسبت به ماه‌های گذشته کمتر شده است و بیشترین کاهش و رکود مربوط به بخش ساختمان بوده است.

او گفت: مطابق نظرسنجی کاهش قدرت خرید مشتریان سبب کاهش سفارشات شده است، کاهش فروش و کاهش قدرت خرید و پیشی گرفتن تولید بر فروش موجودی انبار‌ها را با افزایش همراه می‌کند و همچنین کاهش قدرت خرید مشتریان موجب کاهش میزان سفارش‌ها شده است.

رازقی گفت: متاسفانه مصرف لبنیات ۳۵ تا ۵۰ درصد کاهش یافته است و فزونی گرفتن مصرف نوشابه‌های گازدار با کاهش مصرف شیر همراه شده همچنین کاهش مصرف گوشت نیز دیده می‌شود، امروز سرانه گوشت به ۳ کیلو در ماه رسیده که در سال به ۳۶ کیلوگرم می‌رسد در حالی که در جنگ هم چنین وضعیتی نداشتیم و این روند برای کشور فاجعه ایجاد می‌کند.

رئیس اتاق بازرگانی استان فارس با ابراز نگرانی شدید از وضعیت صنعت غذا در جامعه و افزایش قیمت‌ها و کاهش قدرت خرید مردم گفت: قیمت‌گذاری دستوری فاجعه درست می‌کند به عنوان مثال رب گوجه فرنگی دو ماه منتظر قیمت است، آیا این روند صحیح است؟ آیا باید وزیر قیمت رب گوجه را تعیین کند؟ در استان مصوب شد واحد‌ها طوری عمل کنند که متحمل ضرر نشوند و در بازار نیز اختلال ایجاد نشود، اما جلوی این مصوبات را گرفتند و نگذاشتند اجرا شود.

او گفت: قیمت گذاری دستوری برای واحد‌ها چه معنایی دارد؟ واحدی که زیان کند دو راه دارد یا تعدیل کند یا تخلف؛ باید بگذارند بازار تعادل خود را حفظ کند، دولت باید خدمتگزار مردم باشد، اما با این تصمیم گیری‌ها عملا تولید در وضعیت بحران قرار گرفته است.

رازقی گفت: بررسی نتایج شاخص‌ها و گزارش‌های مراکز علمی مختلف نشان می‌دهد که بسیاری از واحد‌ها رو به تعطیل شده هستند و متاسفانه برخی از دستگاه‌های اجرایی در استان مصوبات در خصوص مسایل اقتصادی کشور را اجرا نمی‌کنند که نمونه مشخص آن مصوبات در حوزه گاز و برق واحد‌های تولیدی است.

او با بیان اینکه علی رغم نامه استاندار درباره برق و گاز، اما مشکلات همچنان ادامه دارد، گفت: دستگاه‌های اجرایی به مصوبات استانی عمل نمی‌کنند؛ واحد‌های صنعت غذا قرار شد از قطعی برق معاف کنند، اما با وجود اینکه هوا خنک شده قطعی برق ادامه دارد، چرا تولید را سر می‌برید؟

رئیس اتاق بازرگانی استان فارس با بیان اینکه قیمت‌های ما با قیمت‌های جهانی هماهنگی ندارد و امکان صادرات را از ما گرفته است، افزود: کاهش قدرت خرید مشتریان، نبود سرمایه در گردش، قطعی برق و مشکلات ناشی از مدیریت ناکارآمد برخی از دستگاه‌ها از مهم‌ترین مشکلات شرکت‌ها و فعالان اقتصادی است.

رازقی با بیان اینکه رسالت اتاق بازرگانی مشاوره سه قوا و مدیریت ارشد در استان هاست و ما در خصوص نگرانی‌های بخش تولید هشدار می‌دهیم بیان کرد: حال اقتصاد کشور اصلا خوب نیست و روند مسیر اقتصاد نگرانی برای آینده کشور در نسل‌های آینده را ایجاد کرده است.

در این جلسه موضوع درخواست انجمن سازندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات انرژی‌های تجدیدپذیر (ساتکا) در خصوص روش‌های تامین مالی راه اندازی پنل‌های خورشیدی و افزایش نرخ خرید تضمینی برق این واحد‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار