یک قلاده خرس سیاه آسیایی در نیکشهر دیده شد

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: مشاهده یک قلاده خرس سیاه آسیایی (مم بلوچی) در حال بالارفتن از ارتفاعات منطقه از سوی مردم بومی حوزه شهرستان نیکشهر گزارش شد.

 روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان داود میرشکار گفت: ارائه گزارش مشاهده یک قلاده خرس سیاه آسیایی در حوزه شهرستان نیکشهر از زیستگاههای اصلی این گونه در استان از سوی مردم بومی نشان از اهمیت این گونه برای اهالی محل است.

وی تصریح کرد: زیستگاه خرس سیاه در استانهای جنوبی از جمله سیستان و بلوچستان است و تاکنون به منظور حفظ این گونه مهم در منطقه چندین برنامه آموزشی با موضوعات نحوه رویارویی با گونه های حیات وحش جهت کاهش تعارضات انسان با جانوران وحشی برگزار شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان ادامه داد: پس از اعلام گزارش مردمی و اعزام تیم کارشناسی اداره محیط زیست شهرستان نیکشهر به منطقه، برنامه حفاظت از گونه و کاهش تعارضات احتمالی با حساسیت بیشتر در دستور کار قرار گرفت.

وی بیان کرد: خرس سیاه آسیایی که در گویش بلوچی «مَم» نامیده می شود، جثه ای کوچک تر در مقایسه با سایر گونه های خرس‌ دارد اما گوش‌هایی به نسبت بزرگتر، موهای بلند و سیاه و در وسط سینه لکه سفیدی به شکل (هفت) ۷ دارد.طول بدن این جانور با توجه به شرایط محیطی و نوع تغذیه متغیر بوده و از ۱۳۰ تا ۱۸۰ سانتی‌متر است.

میرشکار گفت: خرس سیاه بلوچی معمولاً در اواخر تابستان جفت گیری می‌کند و پس از حدود هفت ماه دو توله می‌زاید، چشم‌های بچه خرس ها بعد از یک هفته باز می‌شود، دوره شیرخواری آن سه ماه و نیم طول کشیده و تا دو یا سه سالگی با مادر می‌ماند؛ طول عمر مم حدود ۲۵ سال است و علاوه بر گیاهان از حشرات، مهره‌داران کوچک و نوزاد پستانداران کوچک دیگر تغذیه می‌کند.

میرشکار تصریح کرد: خرس سیاه بلوچی از نظر حفاظتی در زمره گونه های در خطر انقراض سازمان حفاظت محیط زیست است؛ این گونه در جهان در طبقه "آسیب پذیر"(vu فهرست سرخ IUCN ) است که زیر گونه بلوچی خرس سیاه که در ایران وپاکستان پراکندگی دارد در خطر انقراضCR است.

برچسب ها: محیط زیست ، قلاده خرس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار