عضو هیات ‌علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:

هیچ ممنوعیتی برای تزریق واکسن کرونا وجود ندارد

عضو هیات ‌علمی گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: هیچ ممنوعیتی برای تزریق واکسن کرونا به دلیل ابتلا به بیماری خاصی مانند ام اس یا سکته وجود ندارد.

فرزین خوروش امروز در جمع خبرنگاران در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: اینکه عده‌ای مواردی مانند ایجاد لخته خون را بهانه‌ای برای دریافت نکردن واکسن کرونا عنوان می‌کنند، امری کاملا نادرست است و هیچ ممنوعیتی برای این کار وجود ندارد مگر آنکه فردی در نوبت اول به شوک یا حساسیت شدید هنگام تزریق واکسن دچار شود.

او برخی از مخالفان واکسن کرونا، هر چیزی را به این واکسن مربوط می‌دانند، گفت: این موضوع فقط در کشورمان اتفاق نمی‌افتد بلکه در برخی کشور‌های دیگر نیز این مباحث وجود دارد.

به گفته خوروش بیماری کووید-۱۹ ممکن است زمینه ابتلا به بیماری‌های دیگر را گسترش دهد و این موضوع ارتباطی به تزریق واکسن کرونا ندارد، در پاسخ به برخی مخالفان واکسن کرونا باید گفت که یکی از محکمترین دلایل برای اثربخشی واکسیناسیون عمومی، کاهش شدید تعداد شهدای سلامت پس از تزریق واکسن کرونا در بین کادر درمان و بهداشت بود.

امروزه دنیا به سمت واکسیناسیون اجباری پیش رفته، زیرا دلایل کافی برای اثربخشی آن وجود دارد و علم دنیا به این نتیجه رسیده است همانطور که برخی موارد در کشورمان برای کل جامعه، لازم دانسته شده است برای واکسن نیز همین شرایط وجود دارد، زیرا این موضوع شخصی نیست بلکه جنبه اجتماعی دارد.

او می‌گوید: برای رسیدن به ایمنی عمومی (گله ای) در برابر کرونا باید پوشش واکسیناسیون به ۸۰ درصد برسد بنابراین در برخی موارد نیاز به اجبار هست تا این ۸۰ درصد محقق و خیال ما از این بابت راحت شود.

در حال حاضر با توجه به میزان پوشش واکسیناسیون، ایمنی گله‌ای در کشورمان ایجاد شده و شدت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ و میزان مرگ و میر کاهش یافته است، اما اگر چند ماه آینده مجددا به آمار بسیار بالای کرونا رسیدیم آن وقت می‌توانید از ما در این زمینه پاسخ بخواهید.

خوروش درمورد احتمال بروز عارضه پس از دریافت واکسن کرونا گفت: عده‌ای در فضای مجازی درباره این عوارض بزرگنمایی می‌کنند.

او تنها راه پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا و سویه‌های آن، بازگشت دوباره به رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و حذف سهل انگاری هاست، گفت: لازم است رعایت فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک در اماکن عمومی و قرنطینه کردن افراد مشکوک و مبتلا جدی گرفته شود.

اگر مردم افزایش مجدد آمار کرونا را جدی نگیرند، ممکن است دوباره برخی از خانواده‌ها بدلیل از دست دادن اعضای خود بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ عزادار شوند.

خوروش گفت: با توجه به اینکه هنوز کرونا، درمان قطعی ندارد مردم باید به چند نکته توجه کنند از جمله اینکه از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک خودداری کنند و اگر پس از بروز علائم بیماری، دچار احساس تنگی نفس و سرفه شدید شدند یا تب آن‌ها طولانی مدت شد همچنین به پزشک مراجعه کنند.

اگر کسی در اماکن عمومی و بسته ماسک نمی‌زند در واقع به جامعه بی حرمتی می‌کند.

عضو هیات علمی گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درمورد طب نوین مخالف طب سنتی نیست، گفت: مخالفت با واکسن نیاز به مدرک و پژوهش دارد و نمی‌توان بدون داشتن دلیل درباره آن با قطعیت سخن گفت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار