در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

افزایش ظرفیت پذیرش PHD باعث بی اعتباری مدرک دکتری

معاون سابق علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: افزایش ظرفیت پذیرش PHD باعث بی اعتباری مدرک دکتری شده است‌.

نسرین سلطانخواه درباره نحوه پذیرش دانشجویان دکتری گفت: در کشورهای توسعه یافته تعداد دانشجویان نسبت به جمعیت حتی از ایران هم بیشتر است.

به گفته معاون سابق علمی و فناوری ریاست جمهوری، ایراد کار ما در این است که برخی دانشگاه ها دوره تحصیلی دکتری را بسیار سبک برگزار می کنند و موازین علمی به صورت دقیق در آن انجام نمی شود. در نتیجه عده ای تنها مدرک دکتری را دریافت می کنند و علم و دانش آن ها در سطح دوره دکتری و PHD نخواهد بود.

رئیس دانشکده ریاضی دانشگاه الزهرا گفت: افزایش تعداد مدرک دکتری باعث می شود تا تنها برخی فقط مدرک دکتری داشته و به اندازه آن مهارت و تخصص لازم را کسب نکرده باشند. این موضوع مدرک دکتری را بی اعتبار کرده است.

سلطانخواه گفت: برخی مجموعه ها ظرفیت ارائه آموزش های دکتری را ندارند، اما دانشجوی دکتری پذیرش می کنند که این موضوع در مدرک دکتری ایجاد خدشه کرده و باعث شده است تا تعداد مدرک دکتری افزایش، اما توانمندی های این مقطع کاهش یابد.

به گفته وی در کشورما بازار کار برای جذب فارغ التحصیلان دکتری خیلی فراهم نیست و عموما این افراد تنها هیئت علمی شدن را به عنوان شغل مربوطه در نظر می گیرند.

به گفته رئیس سابق بنیاد ملی نخبگان، فارغ التحصیلان دکتری باید جذب بخش های تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان بزرگ دنیا شوند؛ چرا که تعداد زیادی محقق در آن ها مشغول به کار هستند، اما در ایران این ظرفیت وجود ندارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
7891
۰۶:۲۸ ۲۰ خرداد ۱۴۰۱
2کتر شکر الله اکبر ی=نهضت سواد اموزی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۰۸ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
من سه ساله با رتبه های تک رقمی، هنوز نتونستم وارد دوره دکتری بشم چون اساتید فقط دانشجوهای خودشان ویا افراد خاص را میگیرن. واقعا مصاحبه برای غیر تهرانی ها ناعادلانه است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۶ ۰۹ خرداد ۱۴۰۱
نمونه اش دوکتر مموتی
Iran (Islamic Republic of)
فریبرزی
۱۲:۴۳ ۰۹ خرداد ۱۴۰۱
دانشگاه آزاد در مقاطع کارشناسی و ارشد اشباع شده و دکترا هم امسال اشباع میشه و مانند کارشناسی دیگه آزمونی نخواهد داشت بلکه هرکسی پولدار بود میره شهریه بالای یکصدملیونی میده و یکبرگ چاپی دکترشده میخره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۲ ۰۹ خرداد ۱۴۰۱
شهریه هر ترم دانشجوی دکترا در دانشگاه آرزاد اسلامی حدود 15 تا 20 ملیون تومان و شهریه 20 واحد پایان نامه دکترا از 40 تا 60 ملیون تومان میباشد .
قیمت هر بشکه نفت در بازارهای بین المللی حدود 100 دلار (3 ملیون تومان ) میباشد .
در واقع هر دانشجوی دکترا برای دانشگاه آزاد حدود 50 بشکه نفت درآمدزایی دارد.
از این سودآورتر در دنیا برای کدام صنعت و تولید و خدمات سراغ دارید ؟
پس از 120 تا 150 ملیون تومان پرداخت شهریه ، درپایان یک برگی دکترا به داوطلب میدهند که در خود دانشگاه آزاد اعتبار ندارد و هیات علمی دانشگاه آزاد قبولش نمیکنند!
Iran (Islamic Republic of)
میرابی
۱۲:۴۲ ۰۹ خرداد ۱۴۰۱
دانشگاه آزاد ول کن نیست ؟ ابتدا کاردانی ، بعد کارشناسی ، بعد کارشناسی ارشد ، سپس دکترا ، الان پسادکترا و چندوقت دیگه پساپسادکترا ؟ با این وضعیت حتما از فارغ التحصیلان پساپسادکترا سفته میگیرند که فرزندانشون حتما در 1404 بعنوان اولین انتخاب ، تعهد تحصیل در دانشگاه آزاد و پرداخت شهریه داشته باشند !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۹ ۰۹ خرداد ۱۴۰۱
حتما منظورش پذیرش داوطلبان دکترا در دانشگاه آزاد است که فقط هدف کسب درآمد و دریافت شهریه بدون رعایت حداقل استانداردهاست .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۹ ۰۹ خرداد ۱۴۰۱
بعد میگویند مافیای دکتری وجود ندارد!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۲ ۰۹ خرداد ۱۴۰۱
پی اچ دی که هر استاد فقط یه آسیستان باید داشته باشه ده نفر رو رو سر استاد بدبخت میریزن معلومه که چه پی اچ دیی میشه
آخرین اخبار