کشف هورمونی که رفتارهای بشردوستانه را کاهش می‌دهد

نتایج تحقیقات نشان می دهد که هورمون استرس یا کورتیزول، به عنوان یک ترکیب شیمیایی مهم می تواند فعالیت مناطق مغزی مرتبط با تصمیم گیری های اجتماعی را تغییر دهد.

بر اساس تحقیقات جدیدی که توسط محققان دانشگاه هامبورگ آلمان انجام شده است، کورتیزول که به هورمون استرس معروف است، رفتار نوع دوستانه را در افراد کاهش می دهد و باعث تغییر فعالیت مناطق مغزی مرتبط با تصمیم گیری اجتماعی می شود، اما این اتفاق بیشتر در افرادی روی می دهد که در تصور حالات روانی دیگران بهتر بوده یا اصطلاحا نوع دوست تر هستند.

آن ها در یک مطالعه جالب، از شرکت کنندگان خواستند قبل و بعد از انجام یک سخنرانی در مقابل عموم مردم به عنوان یک کار استرس‌زا، در خصوص میزان پولی که می خواهند به یک خیریه کمک کنند، تصمیم بگیرند و در این حالات، فعالیت مغزی آن ها را با دستگاه fMRI یا همان MRIکارکردی تحت نظارت قرار گرفت.

طبق بررسی های انجام شده، قبل از انجام فعالیت استرس زا، افرادی که دارای توانایی ذهنی بالاتر یا توانایی تصور حالات ذهنی دیگران بودند، پول بیشتری نسبت به افراد با توانایی ذهنی پایین اهدا می کردند.

با این حال سطوح بالای کورتیزول این الگو را نقض می‌کند و نشان از آن دارد که استرس، بازنمایی عصبی تصمیم گیری نوع دوستانه را کاهش می‌دهد. این نتایج نشان می‌دهند که کورتیزول قادر است فعالیت DLPFC مغز را تغییر دهد و البته تأثیر واضح‌تر این اتفاق در افرادی است که برای تصمیم‌گیری‌های اجتماعی به ذهنیت‌سازی تکیه می‌کنند و نوع دوست تر هستند.

برچسب ها: استرس ، نوع دوستی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
یک ایرانی
۱۶:۵۱ ۱۷ فروردين ۱۴۰۱
باسلام و ادب؛ سردرِ سازمان ملَل متحّد یک بیت حَک شده است و آن عبارتند از: « بنی آدم اعضای یک پیکرند / که در آفرینش زِ یک گوهرند » اگر انسانها به یکدیگر توجّه نکنند و بی تفاوت باشند چه اِتفاقی خواهد اُفتاد؟ یا اصلاً چرا باید به فکرِ هم نوع خودمان و انسانهای دیگر باشیم؟ چرا باید به دیگران کمک کنیم و یا اینکه چرا باید گِره ای از کار دیگران در حدّ توان مان باز کنیم؟ در این قسمت بنده پاسخی نداده و از شما هموطنان معزّز خواهش میکنم که خودتان به این موضوع بیشتر فکر کنید و تأمل نمائید چرا که شاید روزی گرفتاری همنوع تان که راحت از آن عبور می کنید برای شما و خانوادۀ عزیزتان اِتفاق بیُفتد و آنهنگام احتیاج خواهید داشت دیگران به شما کمک کنند. بیرحم بودن و کینه توزی نسبت به دیگران چیزی جز نابودی خودمان در بَر نخواهد داشت. « تا توانی دِلی بدست آور / دِل شکستن هُنر نمی باشد »
آخرین اخبار