چالش‌های بی پایان فارغ التحصیلان مهندسی؛

از دخالت افراد فاقد صلاحیت تا دریافت نکردن مجوز برای شروع کسب و کار!

مهندسان با چالش‌های گوناگونی همراه هستند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به بحث اشتغال و دریافت نکردن مجوز برای شروع کسب و کار اشاره کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان - پنجم اسفند در تقویم ایران به عنوان روز مهندس  نامگذاری شده که به یاد دانشمند ایرانی خواجه نصیرالدین طوسی به ثبت رسیده است.

کارشناسان آموزش عالی می‌گویند که مهندسان در طول زندگی خود مهم‌ترین دستاورد‌های بشری را در تمام حوزه‌ها به دست آورده اند و برای ساخت کشور بیش از پیش به آن‌ها نیاز است. آن ها با ارتباط با صنعت می‌توانند باعث شکوفایی اقتصاد شوند.

وزارت علوم با در نظر گرفتن عنوان‌های درسی در دانشگاه‌ها، سالانه مهندسان زیادی را پذیرش می‌کند؛ اما این افراد بعد از فارغ التحصیلی دچار مشکلات گوناگونی می‌شوند که اگر به آن دست نیابند شاید مهاجرت را به ماندن در ایران ترجیح دهند.

مهندسان کشور علی رغم این که آن طور که باید و شاید مورد توجه مسئولان قرار نگرفته اند؛ اما با تعهد قلبی خود به کشورمان ایران همواره در مسیر ساخت جامعه‌ای بی همتا گام برداشته و تلاش‌های زیادی انجام داده اند تا بتوانند خودکفایی و استقلال اقتصادی را با تامین رفاه عمومی ایجاد کنند.

روز مهندس فرصتی را فراهم کرده است تا پای صحبت‌های دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته‌های مهندسی بنشینیم و از مشکلات آن‌ها با خبر شویم.

افزایش مهارت افزایی در میان مهندسان

افشین، یکی از دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های هر مهندسی باید بحث مهارت افزایی باشد تا با ارتباط موثر در صنعت بتواند از مشکلات جامعه بکاهد.

بی توجهی به امکانات آزمایشگاهی برای دانشجویان مهندسی

سجاد، یکی دیگر از دانشجویان رشته مهندسی معماری دانشگاه شریف گفت: امکانات موجود در دانشگاه ها، آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها کم است یا به روز نیستند و این عوامل دست به دست هم داده اند تا دانشجویان در گذراندن واحد‌های عملی با مشکلات جدی مواجه شوند.

گزارش روز مهندس// چالش‌های بی پایان فارغ التحصیلان مهندسی/ از دخالت افراد فاقد صلاحیت تا عدم دریافت مجوز برای شروع کسب و کار!

دیده نشدن استعداد مهندسان در مشاغل دولتی

مستانه، دانشجوی دیگر رشته مهندسی عمران گفت: جذب فارغ التحصیلان رشته مهندسی در مشاغل خصوصی به سرمایه گذاری هنگفتی نیاز است که برخی‌ پول کافی ندارند و به مشاغلی خارج از حیطه تخصصی خود روی می‌آورند و در مقابل امکان نوآوری‌ها و شکوفایی استعداد‌ها در مشاغل دولتی کمتر به چشم می‌خورد.

دریافت مجوز برای راه اندازی کسب و کار در گروی سرمایه گذاری زیاد!

عماد، دانشجوی دیگر رشته مهندسی برق گفت: شرکت‌های نوپا برای راه اندازی، نیازمند سرمایه گذاری هستند و عدم دریافت مجوز در این راستا یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های فارغ التحصیلان رشته مهندسی در بازار کار است و در این مسیر به جوانان مهندس از طرف کارآفرینان توجهی نمی‌شود.

سرمایه ۴ میلیارد تومانی در بدو شروع فعالیت و مهاجرت نخبگان مهندسی

داریوش، دانشجوی دیگر رشته مهندسی گفت: حداقل سرمایه برای راه اندازی کسب و کار‌ها به ۴ میلیارد تومان پول نیاز دارد که فارغ التحصیلان رشته‌های مهندسی به علت نداشتن این مبلغ تصمیم به مهاجرت می‌گیرند.

گزارش روز مهندس// چالش‌های بی پایان فارغ التحصیلان مهندسی/ از دخالت افراد فاقد صلاحیت تا عدم دریافت مجوز برای شروع کسب و کار!

نبود نظارت در پذیرش فارغ التحصیلان مهندسی واجد صلاحیت در بازار کار

افسانه، دانشجوی دیگر مهندسی برق گفت: بحث سلیقه‌ای عمل کردن در پذیرش فارغ التحصیلان رشته‌های مهندسی در بازار کار دیده می‌شود و واجد صلاحیت در این زمینه یا دیده نشده یا این که به علت نبود نظارت طبق آن عمل نمی‌شود.

بیکاری بعد از فارغ التحصیلی، دغدغه مهم مهندسان کشور

مریم، دانشجوی دیگر مهندسی گفت: مهندسان کمک زیادی به صنعت می‌کنند و از مهم‌ترین دغدغه‌های آن‌ها شاید بتوان به بحث اشتغال اشاره کرد که بعد از فارغ التحصیلی در صورتی که سرمایه نداشته باشند، تصمیم به مهاجرت می‌گیرند.

بیکاری فارغ التحصیلان رشته مهندسی، بی انگیزگی دانشجویان، مهاجرت و نبود ارتباط عمیق بین صنعت و دانشگاه برای جذب مهندسان نخبه تنها بخشی از چالش‌های جامعه مهندسی است و منتقدان این حوزه معتقد هستند که آموزش عالی ایران باید بتواند بحث مهارت افزایی را بدون دریافت پول در دانشگاه‌ها برای دانشجویان فراهم آورد تا بخشی از مشکلات این قشر حل شود.

گزارش از نادیا عابد 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۳ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
ارز رو تک نرخی کنید. سم هر کاری میریم مواد اولیه با دلار آزاد باید بخریم در حالی که شرکت های بزرگ در شهرک های صنعتی و وارد کننده ها با ارز ترجیحی و نیمایی مواد اولیشونو میارن توان رقابت باهاشونو نداریم . لطفا یکی به داد ما تولید کننده های خورد برسه
Germany
ناشناس
۱۸:۱۶ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
برای ثبت شرکت و کارهای اداری و مالیاتی میشه از کشور های اروپایی و سوئیس بهره برد سیستم رو شبیه اون ها کنیم چون طرح این ها موفق بوده و حتی سوسیال یا اجتماعی بوده و همه توی یک سطح هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۳ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
این دولت حتی آمار بیکاری یا اشتغال مهندسان را ندارد
Iran (Islamic Republic of)
مهری
۱۵:۰۳ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
با سلام یه فکری به حال طرح اقدام ملی مسکن کنید شوهر من کارگره 6 میلیون حقوقشه باید اجاره بده ، هزینه خورد و خوراک بده ، و.... حالا طرح اقدام ملی مسکن هم 3 ماه یکبار پیامک میده مبلغ 50 میلیون واریز کنید و عدم واریز وجه به منزله انصراف شما از این طرح می باشد قرار بوده قیمت تمام شده 550 میلیون بشه ، زمانی که شوهرم 40 میلیون گذاشته داخل این طرح سیمان 9000 تومان بوده تا به امروز هم 115000000 تومان واریز کرده این 70 میلیونش وام گرفته داره ماهی 2 میلیون و نیم قسط میده از کجا بیارم اقای رئیس جمهور ، الان قیمت تمام شده را بعد از 2 سال 900 میلیون گذاشتن واقعا متاسفم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۰ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
خخخ
فکر کردی مفته
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۳:۱۰ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
رشد صنعت متعادل نیست
مکانیابی آنها هم زیاد مطالعات جغرافیایی نمیشه
از بیشتر شهر ها بدلیل عدم رشد صنعت به موازات رشد سواد مهاجرت به شهر های صنعتی زیاد می شود
بستر و پایه ریزی کار دولت است با سیاستگذاری های درست برای جذب سرمایه دار
اما متاسفانه هر کی زور میزنه برای شهر خودش علارغم توجه به نکات جغرافیایی و مکانیابی صحیح
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۷ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
مجروز ندادن مهندسامونو بدبخت کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۳ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
در راستای ایجاد مهاجرت معکوس، اولویت صدور جواز کسب و کار در مناطق کم جمعیت و مرزی کشور باشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۵ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
بیسوادا کل صندلیارو گرفتن و باسوادا بیرون بیکار موندن، اونوقت انتظار پیشرفتو آبادانی کشورو دارن!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۵ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
بیش از ۶۰ درصد مهندسان عضو نظام مهندسی ساختمان ، بیکار هستند .
Iran (Islamic Republic of)
سجاد
۰۹:۳۳ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
اگه زبان بلد بودم حتما مهاجرت میکردم

چون حقوق یه کارگر از یه مهندس بیشتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۶ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
مالیاتشون هم از مالیات دکترهای ما بیشتره؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۸ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
بزرگترین مشکل فعلی ما تو لید مهندس دربدترین وبیسوادترین شرایط است. شما حساب کنید یه شهر پنج هزاری نفری در دورافتاده ترین جاها به عنوان دانشگاه مختلف دارن مهندس تولید میکنن. این چه وضع آموزش هست. چرا کشور را فدای یه عده سودجو میکنن؟ . این خیانت نیست؟ دانشجویان دانشگاه ها پایتخت از کمبود امکانات گفتن. شما حساب کنید اون دانشگاه چه خبره..... مدرک سالاری کشور همه زحمت کشان تحصیل را داره نابود میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۶ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
از کسی که می خواهد شغلی ایجاد کند باید حمایت کرد نه اینکه سنگ اندازی نمود...!!! صاحبان امضای طلایی کاسبان وضع موجود !!
آخرین اخبار