مستحبات و مکروهات قنوت هنگام نماز

هنگام خواندن قنوت نماز دعاهای بسیار وجود دارد کـه خواندن آنها توصیه می شود و در این میان مکروهاتی هم وجود دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان ـ هنگام خواندن قنوت نماز دعا‌های بسیار وجود دارد کـه خواندن آنها توصیه می‌شود و در این میان مکروهاتی هم وجود دارد. از پیامبر اکرم «ص» نقل شده کـه فرمودند: کسى از شـما کـه در دار دنیا قنوت او طولانی‌تر اسـت، در موقف قیامت راحتی

مستحبات قنوت:

۱. طول دادن قنوت، خصوصاً در نماز وتر: از پیامبر اکرم «ص» نقل شده کـه فرمودند: کسى از شـما کـه در دار دنیا قنوت او طولانی‌تر اسـت، در موقف قیامت راحتی او نیز طولانى‌تر اسـت و از بعضی از روایات استفاده مى‌شود کـه طول دادن دعا در نماز از طول دادن قرائت افضل اسـت.

۲. تکبیر گفتن پیش از قنوت و بلند کردن دو دست در وقت تکبیر و پایین آوردن ان‌ها و بعد دوباره دو دست را بلند کند مقابل صورت نگاه دارد و هر دو کف دست را رو بـه آسمان و پشت بـه زمین باز کند، دو دست متّصل بـه یکدیگر باشد و انگشتان بـه یکدیگر پیوسته باشند، مگر دو انگشت ابهام کـه ان‌ها را جدا نگاه دارد و بـه دو دست خود نگاه کند.

۳. بلند خواندن قنوت در نماز‌ها حال چـه در نماز جهرى، چـه اخفاتى و هم چنین چـه براى امام یا منفرد. بلکه مأموم نیز در صورتى کـه صداى او بـه امام نرسد می‌تواند قنوت را بلند بخواند.

مکروهات قنوت:

۱. آن قدر دست‌ها را بلند کند کـه از سر بگذرد.

۲. در وقت پایین آوردن، دست‌ها را بر صورت و سینه‌ى خود بمالد.

منبع: اندیشه معاصر

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.