افزایش ۲۵ برابری آنتی‌بادی با دریافت واکسن اسپایکوژن

مسئول علمی واکسن اسپایکوژن گفت: مطالعه روی ۳۰۰ نفر نشان داد آنتی بادی کرونا تا ٢۵ برابر پس از تزریق این واکسن افزایش پیدا می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان -  ساغر براتی در نشست خبری اعلام نتایج مطالعات فاز سوم واکسن اسپایکوژن به عنوان دوز سوم از افزایش آنتی بادی در اثر دریافت این واکسن خبر داد.

مطالعه دوز سوم واکسن اسپایکوژن روی چند نفر انجام شده است و دریافت کنندگان چه واکسن‌هایی دریافت کرده اند؟

ساغر براتی: مطالعه دوز سوم روی ٣٠٠ نفر در رده سنی ١٨ تا ٩٠ سال با شرایط سلامتی متفاوت از نظر بیماری‌های زمینه‌ای انجام شد و دریافت کنندگان واکسن در دوز اول و دوم واکسن‌های ویروس غیر فعال (سینوفارم و برکت)، پروتئین نوترکیب مانند اسپایکوژن و وکتور ویروسی مانند آسترازنکا و اسپوتنیک تزریق کرده بودند.

میزان اثربخشی واکسن اسپایکوژن به عنوان دوز سوم چقدر بوده است؟

ساغر براتی: اسپایکوژن به عنوان دوز سوم آنتی بادی خنثی کننده ویروس کرونا را در دریافت کنندگان واکسن‌های با پلتفرم غیر فعال (سینوفارم و برکت) تا ٢۵ برابر افزایش داد؛ میزان آنتی بادی دریافت کنندگان واکسن‌های با پلتفرم وکتوری (استرازنکا و اسپوتنیک) پس از تزریق اسپایکوژن تا ١۴ برابر و دریافت کنندگان واکسن با پلتفرم نوترکیب (اسپایکوژن و پاستوکووک) تا ١١ برابر افزایش پیدا کرد.

پلتفرم واکسن اسپایکوژن با سایر واکسن‌های ایرانی چه تفاوتی دارد؟

ساغر براتی: واکسن اسپایکوژن حاوی ویروس غیرفعال یا ویروس ضعیف شده نیست و تنها بخشی از پروتئین نوترکیب به عنوان واکسن استفاده می‌شود.

واکسن اسپایکوژن چقدر در پیشگیری از انتقال ویروس کرونا اثر دارد؟

ساغر براتی: مطالعات حیوانی واکسن اسپایکوژن در استرالیا و آمریکا انجام شد و نتایج آن در مقالات معتبر به چاپ رسیده است. در مطالعه روی موش‌ها و راسو‌ها واکسن کاملا ایمن بود و تحمل پذیری مناسب داشت. به لحاظ ایمنی زایی هم موفق بود. در مطالعه روی راسو‌ها مشخص شد راسو‌هایی که واکسن دریافت کرده اند، ٢ هفته بعد از دوز دوم، مواجهه با ویروس داشتند و ۳ روز بعد در ترشحات بینی آن‌ها هیچ ویروسی یافت نشد. این می‌تواند نشانگر آن باشد که اگر کسانی واکسن بزنند و ویروس وارد بدنشان شود، احتمالا از انتقال این ویروس به سایر افراد هم جلوگیری خواهد شد.

ایمنی واکسن و عوارض آن پس از تزریق به عنوان دوز سوم چگونه بوده است؟

ساغر براتی: این واکسن به صورت ۲ دوز ۲۵ میکروگرم به فاصله ۳ هفته تزریق می‌شود. در افرادی که حدود ۴ تا ۶ ماه از زمان تزریق واکسن آن‌ها گذشته بود، شایع‌ترین عوارض تزریق به عنوان دوز سوم پس از تزریق اسپایکوژن درد محل تزریق و خستگی بود و هیچ عارضه جدی گزارش نشد.

واکسن اسپایکوژن تنها واکسن تولید داخل است که خطوط تولید آن دارای تاییدیه از اتحادیه اروپا است و دارای ترکیبات جیوه نیست که در مدت ایمنی آن موثر است. این واکسن از ادجوآنت‌هایی استفاده می‌کند که می‌توانند تحریک همزمان هر دو مسیر سیستم ایمنی را داشته باشند.

مقالات کدام فاز‌های واکسن اسپایکوژن چاپ شده اند؟ چه اقدامی برای اخذ مجوز تزریق واکسن از سازمان بهداشت جهانی انجام داده اید؟

ساغر براتی: مطالعات حیوانی چاپ شده اند و مقاله فاز دوم در یک مجله معتبر پذیرفته شده و در حال داوری است. برای ارائه مطالعات با سازمان بهداشت جهانی جلسه‌ ای را برگزار کرده‌ایم و در حال تکمیل مدارک هستیم. برای مجوز مصرف اضطراری در برخی کشور‌ها اقدام شده است و برخی کشور‌ها اسپایکوژن را برای ورود به آن کشور قبول می‌کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۴ ۲۷ دی ۱۴۰۰
اگه چند تا کشور درس درمون دارن میزنن مام باید بزنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۰ ۲۷ دی ۱۴۰۰
وزارت بهداشت اگر ریگی در کفش ندارد چرا آمار عوارض واکسن را منتشر نمیکند؟ مثلا بگوید از تلفات امروز چند نفرشان واکسن زده اند و چند نفر نزده اند!
بگوید از افراد مبتلا به اومیکرون چندنفرشان واکسینه بوده اند؟!
وارد کردن چندتا کد ملی در سامانه واکسن که کار سختی نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۹ ۲۷ دی ۱۴۰۰
بله خوبه و برای همین هم اصلا پیدا نمیشه. اصفهان که میگن اصلا اینجا نیومده.